Vaisuhko kauden avaus päättyi tasapeliin

KyPan kausi käynnistyi tasapelillä (KyPa-JaVo 1-1)

Kymin Palloilijoiden kausi Kutosessa käynnistyi maanantaina Karhulan keskuskentän tekonurmella, kun vieraaksi saapui Jaalan Voima.

Kummallakin joukkueella täydet kokoonpanot. Vierailijoiden joukossa mm. Toni Huttunen, jolla on takanaan muutama ottelu myös Veikkausliigan puolelta. Uudistuneen KyPan riveissä puolestaan nähtiin ”uusina” pelaajina muutama PeKa/KyPan viime kauden pelaaja (Teemu Pätäri, Roope Salmela, PÖNDE).

KyPa aloitti hyvin, ja maalinteossa onnistuttiin jo viidennellä peliminuutilla, kun Aleksi ”Ara” Nieminen täräytti pelivälineen maaliin. Kotijoukkue muutenkin hallitsi palloa ensimmäisellä puoliajalla, eikä suurta hätää ollut. Hieman ajoittain oli hieman epävarman oloista syöttelyä, missä oli ainekset isompiinkin ongelmiin, mutta takaiskuilta vältyttiin.

Toisella puoliajalla JaVo kuitenkin pääsi kuin varkain mukaan peliin, kun jaalalaiset saivat 54. peliminuutilla rangaistuspotkun. JaVon Jukka Huovila pisti pilkun varmasti maaliin, ja näin hukattiin johto pelissä, mikä vaikutti meidän peliltä.

Lukuisia paikkoja siunaantuikin toisella puoliajalla KyPalla, mutta viimeistely jätti paljon toivomisen varaa. Riihimäki on joskus tässä sarjassa osunut ihan hyvin, mutta maanantaina ei ollut ”Teron” päivä. Muista hyvistä paikoista mainittakoon ikämies Pöntisen pusku kulmatilanteesta.

Pelikello täyttyi nopeasti, kun peli tosiaan kesti vain 2 x 35 minuuttia. Iso sääli, sillä kummallakin joukkueella täydet kokoonpanot, sää oli hyvä ja bensa on kallista, eikä joukkueet ihan naapurikylän jengejä ole, niin melko paljon jäi vielä pelailuhaluja loppuvihellyksen jälkeen. Ottelusta myös mainittava sen verran, että ottelu oli hyvin siisti, eikä tuomari joutunut kertaakaan varoittamaan pelaajia kortilla.

Ottelun kokoonpanot ja tilastot löytyvät Palloliiton sivuilta.

Ensi viikolla KyPalla on kaksi peliä. Ensin matkataan Sippolaan HiHin vieraaksi (to 19.5, klo 18:30) ja sunnuntaina puolestaan pelataan taas Karhulan keskuskentän tekonurmella. Silloin tosin vierasjoukkueena, kun Karhulan Pojat on kotijoukkue. Sunnuntain ottelu alkaa kello 19.