KyPa/2 onnistui erikoistilanteista – Pyhä Pietarille kaksi maalia

KyPa/2:lle kolme erikoistilannemaalia ja kolme pistettä (FC Etapo-KyPa/2 2-3)

Pienen pelitauon jälkeen päästiin taas tositoimiin, kun (kahden) sateenkaaren alla Katajaisten kentällä kohtasivat toisensa FC Etapo ja KyPa/2. Ottelu päättyi lukemiin 2-3, joten yhden tappion jälkeen KyPa/2 palasi takaisin voittojen tielle.

KyPa/2:n pelailussa alussa ehkä hieman näkyi pelitauko. Hieman oli pelailu flegmaattista, ja pelin alussa kotijoukkue FC Etapo iskikin heti.

8. peliminuutilla FC Etapolla oli hyökkäyspäässään rajaheitto. Pallo ajautui huippu-urallaan maalilla viihtyneelle Tatu Niskaselle, jonka loistava keskitys tavoitti maalin edestä FC Etapon hyökkääjän Ville Huovisen. Huovisen pusku oli täydellinen, ja sinipaidat siirtyivät 1-0-johtoon pelissä.

Takaiskumaalista huolimatta KyPa/2 ei kuitenkaan masentunut. Kerran Pietari Salmi sai pallon siirrettyä jo FC Etapon maaliin, mutta maalia ei hyväksytty, kun tuomarin mielestä laitalinkki Joonas Kelkka oli tilanteessa rikkonut vastustajaa tai ollut paitsiossa. Kelkka otti sen verran osumaa, että joutui vaihtopenkin puolelle.

Hetkeä myöhemmin KyPa/2 sai vapaapotkun. Pallon taakse asteli Vande ”Atte” Vantola, jota on viime aikoina nähty useammin Mussalon viheriöillä kuin jalkapallokentillä. Vantolan vapari tavoitti Pietari Salmen pään. Tällä kertaa ”Pietsun” maalia ei hylätty, joten KyPa/2 tuli tasoihin 14. peliminuutilla.

Viisi minuuttia myöhemmin oli jälleen sama tilanne. Erikoistilanne, Vantola pallon takana ja osoitteena Pietari Salmen pää. Ja jälleen kerran maali. Allekirjoittanut ei ole ikinä nähnyt Pietari Salmea maalinteossa, ja nyt se sitten onnistui kahdesti (tai kolmesti, jos hylätty maali laskettaisi). Ihmeiden aika ei siis ole ohi. Muutenkin Pietari Salmelta loistavaa pelaamista alempana keskikenttäpelaajana.

KyPa/2 onnistui vielä kolmannen kerran vaparista ensimmäisellä puoliajalla. Lähes puolesta kentästä Otto Säämänen pisti laukauksen kohti maalia. Hieman erikoisesti vastustajan maali hörppäsi tämän harmittoman näköisen tilanteen omaan maaliin, ja näin vierasjoukkue KyPa/2 siirtyi 1-3-johtoon. Tämä oli tilanne myös, kun tuomari vihelsi taukovihellyksen.

Toisella puoliajalla KyPa/2:lla oli useampi paikka. Mm. Joonas Hostikalle siunaantui kaikkien aikojen tilaisuus tehdä ensimmäinen maali KyPa-paidassa, kun hän pääsii läpi ja apuna oli vielä Jukka-Pekka Nuutinen. Läpiajosta ei saatu maalia. Ja pian oli melko samanlainen tilanne toisella laidalla, kun Joonas Kelkka oli irti, mutta viimeistely tuotti toivomisen varaa.

KyPa/2:lle siunaantui useampi loistava maalipaikka myös noiden tilanteiden jälkeen, mutta maaliin ei pelivälinettä saatu. Lopulta hallinta alkoi siirtymään kotijoukkue FC Etapolle. Kerran taisi pallo käydä ylärimassa ja kerran tolpassa. Ja ihan pelin lopussa FC Etapon Reza Rahmani pääsi läpi ja iski kavennusmaalin. KyPa/2:n onneksi kavennusmaali tuli ihan pelin lopussa, eikä FC Etapolla ollut mahdollisuutta enää tulla tasoihin.

Tärkeät kolme pistettä KyPa/2:lle. Muutama hyvä vaihe oli joukkueella pelissä, mutta toisaalta pelin alku ja loppupuoli oli melko hengetöntä tekemistä. Hyökkäyksissä olisi viimeistelyssä parantamisen varaa, mutta ehdottomana plussana on mainittava se, että tällä kertaa onnistuttiin erikoistilanteista hyvällä prosentilla. Man of the Matchiksi ei varmaankaan ole muita vaihtoehtoja kuin Pietari Salmi, joka kahden maalin lisäksi dominoi peliä keskikentällä.

KyPa/2:n kautta on jäljellä enää kaksi peliä. Pelit jatkuvat jo ensi maanantaina, jolloin on vika peli Metsolassa, kun kohdataan Karhulan Pojat. Kauden päätösottelu on lauantaina 18.9 Sippolassa, jossa vastassa on Hirvelän Hirvet. Kymin Palloilijat on varannut tätä ottelua varten ison bussin, joten sinne lähdetään tyylillä ja mukaan mahtuu myös innokkaimmat kannattajatkin!

KyPa/2:n kokoonpano FC Etapo -ottelussa:

#71 Lauri Anttila (MV) (C)

#6 Joona Hjelt
#7 Joonas Luumi
#12 Otto Karhu
#20 Otto Säämänen
#28 Toni Koski
#96 Ville Hanski

#11 Joonas Hostikka
#13 Aleksi Nieminen
#14 Atte Vantola
#24 Pietari Salmi (2 maalia)
#29 Joonas Kelkka
#41 Roope Palmu
#52 Jere Mattila
#60 Jarmin Yläkäs

#17 Jukka-Pekka Nuutinen
#64 Eevo Mainila