KyPa/2:lle rutiinivoitto KarPosta

Viimeinen kotipeli päättyi KyPa/2:n voittoon (KyPa/2-KarPo 3-0)

”Hyvästi masentava maanantai”, lauloi karhulalainen punk-bändi Ypö-Viis vuonna 1980. Nyt ei kuitenkaan KyPa-lasien katsottuna ollut masentava maanantai, sillä KyPa/2 voitti kauden viimeisessä kotipelissään Karhulan Pojat lukemin 3-0.

Pelin alku ei mitään mainitsemin arvoista tarjonnut. Hieman oli jälleen välillä liian kiire hyökkäykseen ja syötöissä sekä pelinlukemisessa oli parantamisen varaa. KarPon pelaaja loukkasi ikävän näköisesti polvensa 18. peliminuutilla, jonka myötä peli oli hetken aikaa poikki.

Ensimmäinen maali syttyi 25. minuutilla, kun KarPon maalivahti Rurik Osola epäonnisesti potkaisi pallon suoraan valppaana olleelle Antti Riihimäelle. Tästä lahjasta Antsakaan ei pystynyt enää erehtymään, vaan siirsi kotijoukkueen 1-0-johtoon.

Jobinpostia tuli loukkaantumisrintamalla ensimmäisellä puoliajalla jälleen kerran. Hienosti jälleen pelin aloittanut Pietari Salmi loukkaantui, eikä pystynyt peliä valitettavasti jatkamaan. Myös maalivahti Lauri Anttila otti hieman osumaa, mutta KyPa/2:n onneksi hetken puhaltelun jälkeen, pystyi peliä jatkamaan. Otto Säämäsen nokka otti osumaa, mutta ei sen vakavampaa – Otto oli jo tokalla puoliajalla mukana.

KyPa/2 sai ensimmäisen puoliajan loppuun vielä helpottavan maalin, kun Aleksi ”ARA” Niemisen hieno keskitys tavoitti maalin edessä häärineen Antti Riihimäen, joka teki illan toisen maalinsa. Tauolle mentiin siis KyPa/2:n 2-0-johdossa.

52. minuutilla KyPa/2 oli lähellä siirtyä jo 3-0-johtoon hienosti rakennetun tilanteen myötä. Riihimäen keskitys putosi hienosti Niemiselle maalin eteen. Niemiseltä nähtiin hyvä ratkaisu, mutta vielä komeampi oli KarPo-vahti Osolan venytys.

Aiemmilta kausilta on huomattu, että KarPon vaarallisuus näkyy erikoistilanteissa. Tunnin kohdalla vihreäpaitainen KarPo saikin pari kulmapotkua, ja nähtiinhän siinä jopa saksipotkukin kulmapotkutilanteesta, mutta KyPa/2:n puolustus hienosti putsasi tilanteet ja säilyi takaiskumaaleilta.

62. minuutilla tuli sitten lopullinen niitti. Asialla oli kaksikko Jere Mattila-Eevo Mainila, jonka mieletön seinäsyöttöpeli mursi KarPo-puolustuksen, ja Jere Mattila pääsi niittaamaan KyPa-uransa ensimmäisen maalin. Maalin lisäksi Mattilalta muutenkin asiallista pelailua läpi pelin.

Peli pysyi loppuun asti melko hyvin KyPa/2:n kontrollissa. KyPa-vahti Anttila ei liiemmin joutunut torjuntatehtävissään venymään. KyPa/2 ei myöskään enää maalinteossa onnistunut, vaan peli päättyi lukemiin 3-0. Loistavaa jalkapallokulttuurityötä tekevä Karpot-TV oli tietysti ottelua kuvaamassa. Ja ottelun voi katsoa täältä, jos ottelu suorana meni jostain kummallisesta syystä ohi.

Voiton myötä KyPa/2 nousi ainakin hetkeksi aikaa Kutosen lohko 10:ssä sijalle 4.

KyPa/2:n kokoonpano KarPo-ottelussa:

#71 Lauri Anttila (MV) (C)

#3 Tuukka Piiroinen
#10 Jarno Piiroinen
#12 Otto Karhu
#19 Ville Hanski
#20 Otto Säämänen

#6 Joona Hjelt
#13 Aleksi Nieminen
#24 Pietari Salmi
#29 Joonas Kelkka
#40 Eemi Mainila
#60 Jarmin Yläkäs

#16 Antti Riihimäki (2 maalia)
#52 Jere Mattila (1 maali)
#64 Eevo Mainila
#96 Roope Palmu

KyPa/2:n kauden viimeinen peli pelataan Sippolassa lauantaina 18.9 klo 14 alkaen. Vastassa on Hirvelän Hirvet (HiHi). Kymin Palloilijat on varannut matkaa varten 50-paikkaisen bussin, joten innokkaimmat KyPa-ultrat mahtuvat bussiin mukaan. Ilmoittakaa vaikka jollekin tutulle KyPa-pelurille, jos haluatte tulla kauden päätösreissulle mukaan!