Eka puolisko KyPan, toka SaVun heiniä – joukkueet pistejakoon

PeKa/KyPa ja SavU päätyivät tasapeliin (PeKa/KyPa-SavU 1-1)

Eilen tuuliseen Karhulan keskuskentälle vieraaksi saapui mikkeliläinen Savilahden Urheilijat. Ottelu päättyi sopuisasti 1-1-tulokseen, mikä ei ottelun kulun perusteella mikään vääryys ollut.

Kotijoukkue PeKa/KyPa aloitti hyvin väkevästi pelin. Ensimmäisen puolituntisen aikana KyPalle siunaantui useampi lupaava maalipaikka, mutta viimeistelyssä oli toivomisen varaa.

Ensimmäinen puoliaika pyöri käytännössä lähes kokonaan vastustajan kenttäpuoliskolla ja PeKa/KyPan peli sujui maalittomuudesta huolimatta mukavasti. Keskikenttä saatiin hienosti haltuun. Siitä iso kiitos PeKa-lainalle Simo ”Simbe” Turalle, joka pallollisena hienosti suojasi palloa ja antoi hyviä syöttöjä. Kaiken kaikkiaan pallo pyöri mallikkaasti, ja kotijoukkueen pelailu näytti jalkapalloilulta.

Hyviä maalipaikkoja kerkesi KyPalla olemaan jo lähemmäs kymmenen, kunnes vihdoin maalinteossa onnistuttiin. 40. peliminuutilla lähti tilanne KyPan puolustuksesta. Pallo pelattiin laitaan oikealle ja puolesta kentästä hieno kaaripallo tavoitti hyökkäyksessä olleen Jasper Kostianin, joka vei valkopaidat 1-0-johtoon ansaitusti.

Savilahden Urheilijoille ei ensimmäisellä puoliajalla juurikaan maalipaikkoja siunaantunut. Lupaavin tilanne oli puoliajan viimeisillä minuuteilla yksi ylilaukaus, kun maalivahti Doty ei saanut palloa haltuun ja SavU:n pelaaja pääsi vetäisemään. KyPan onneksi tästä tilanteesta ei tullut takaiskumaalia. Tauolle mentiin siis PeKa/KyPan 1-0-johdossa.

Tauon jälkeen peli muuttuikin täysin päinvastaiseen suuntaan. PeKa/KyPa joutui pelaamaan vastatuuleen, ja tuntui siltä, että puoliajalla jengit vaihtoivat paitoja keskenään. SavU otti pelin hallintaan, ja PeKa/KyPan pelailu muuttui melko tuskaiseksi, kun vastustaja hallitsi palloa. Niinä hetkinä, kun KyPa onnistui saamaan palloon nähtiin sen jälkeen valitettavan usein heikko syöttö tai menetys vastustajalle samantien. Pääpallot hävittiin lähes kaikki.

SavU:n maali tuntui koko ajan roikkuvan ilmassa, eikä siinä lopulta sitten kauan mennyt, kun vierasjoukkue pelin tasoitti. 53. minuutilla SavUn pelaaja puolestaan puolesta kentästä laidalta pisti palloa ylös. ”Vikke” Piispa ja maalivahti Doty ei pystynyt estämään sitä, kun SavU:n Santeri Karjalainen nosti pallon maaliin.

Tasoitusmaalin jälkeen peli oli edelleen SavU:n hallinnassa, mutta PeKa/KyPan onneksi vierasjoukkue ei enää maalinteossa onnistunut. Ei onnistunut myöskään kotijoukkue, sillä toisella puoliajalla maalipaikat jäivät melko minimiin.

Mikkelistä saapuneet oranssipaidat olivat hyvin pienellä kokoonpanolla Karhulassa liikenteessä, sillä vaihtopenkiltä löytyi vain kolme pelaajaa – ja näistäkin yksi oli varavahti. Joukkue myös käytti vaihtonsa melkoisessa aikaisessa vaiheessa. PeKa/KyPan vaihtoja saatiin odottaa pelin loppuun. Miikka Fontell pääsi antamaan näyttöjä viimeisiksi minuuteiksi, kun Juuso Kostian tuli 87. minuutilla vaihtoon. Eero Peltoniemi tuli pelin lopussa vaihtoon, ja Arttu ”Lohi” Kuusimäki pääsi pieneksi hetkeksi juoksemaan kentän puolellekin.

Peli päättyi siis tasan 1-1. PeKa/KyPalla oli paljon paikkoja ensimmäisellä puoliajalla tehdä useampikin maali, mutta kliinisyys hyökkäyspäässä jätti jälleen toivomisen varaa. Toisaalta tasuriin voi olla tyytyväinen, sillä vierasjoukkue SavU MP-vahvistuksineen kuuluu ehdottomasti sarjan kärkipään joukkueisiin.

KyPan suurin tähti kuitenkin löytyi kentän laidalta, sillä huoltaja Toni ”Toko” Knuutinen jaksoi koko pelin juosta ympäri keskaria hakiessaan palloja. Kilometrejä kertyi varmaan lähes yhtä paljon kuin kentällä pelanneilla pelaajilla.

Karpot-Tv oli peliä kuvaamassa. Valitettavasti teknisten ongelmien takia lähetyksestä uupuu eka puolituntinen, mutta loppupeli on nähtävissä YouTubessa.

PeKa/KyPan avauskokoonpano SavU-ottelussa:

#99 Tommy Doty (MV)

#4 Teemu Pätäri
#5 Ville Piispa
#8 Riku Päivähonka
#10 Roope Salmela (C)
#17 Niko Pelmola
#25 Anssi Jokela
#33 Juuso Kostian
#53 Simo Tura
#72 Jasper Kostian (1 maali)
#97 Eero Peltoniemi

Vaihtopelaajat:

#1 Elmeri Mäkelä (MV)
#15 Aapo Niskanen
#22 Riku Pikkarainen
#23 Arttu Kuusimäki
#30 Miikka Fontell
#83 Pasi ”PÖNDE” Pöntinen

Vaihdot:

87 min: Juuso Kostian -> Miikka Fontell
90 min: Eero Peltoniemi -> Arttu Kuusimäki

PeKa/KyPan alkusarjan viimeinen ottelu pelataan torstaina 26.8 kello 18:30 Kouvolassa. Vastassa on KJP.