KyPa/2 mielettömässä pisteputkessa

Kakkoset pelasivat kaks-kaks (KyPa/2-Purha/2 2-2)

KyPa/2:n kausi jatkui eilen keskiviikkona Metsolan urheilukentällä, kun vieraaksi saapui Inkeroisten Purhan kakkosjoukkue. Tiukan taistelun päätteeksi pisteet jaettiin ottelun päättyessä lukemin 2-2.

KyPa/2 aloitti hyvin terävästi, ja heti alussa olikin Antti Riihimäki pääsemässä läpi. ”Antero” riisti Purhan pakilta pallon, mutta tuomari näki tilanteessa rikkeen. KyPa/2:n hyvä alku ei kuitenkaan konkretisoitunut maalien muodossa.

Ensimmäisestä maalista vastasikin vierasjoukkue Purha/2. Sinipaidat saivat rangaistuspotkun, ja Topi Andersson pisti pallon maaliin 8. minuutilla. Laukaus tuli melko keskelle ja Lauri Anttila sai melkein torjuttua, mutta veto oli niin kova, että upposi maaliin.

Peli hieman tasoitti Purha/2:n siirtyessä johtoon, mutta kyllä paikkoja riitti KyPallakin. Viimeistelyssä ja viimeisissä ratkaisuissa oli kuitenkin jälleen kerran parantamisen varaa. Tauolle mentiin Purhan maalin johdossa.

Purha/2:n Atte Haapaniemi siirsi vierasjoukkueen toisen puoliajan alussa jo kahden maalin johtoon, mutta KyPa/2 ei luovuttanut. Pelin edetessä tuntui hallinta siirtyvän enemmän ja enemmän kotijoukkueen puolelle. Ehkä hieman yllättäen nuorelta näyttänyt vierasjoukkue väsyi kotijoukkuetta enemmän, mutta pitää tietysti muistaa myös se, että Purha/2:lla oli vain kolme vaihtopelaajaa ja peli käytiin todella kuumissa olosuhteissa.

KyPa/2:n taistelu lopulta palkittiin. 71. minuutilla KyPa/2 käynnisti hyökkäyksen vasemmalla laidalla. Laitapakki Joona Hjelt ja laitalinkki Otto ”Director” Karhu pelasivat hyvin yhteen (Karhun sanoin seksijalkapalloa). Karhu sai pelattua pallon ylös, jossa Aleksi ”ARA” Nieminen pääsi leikittelemään Purhan puolustuksen kanssa ja sijoitti pallon hienosti vastustajan verkkoon.

Sitten tapahtui jotain harvinaista, eli KyPa/2 sai tällaiset ”tehominuutit” aikaiseksi, kun onnistuttiin toistamiseen maalinteossa lyhyen ajan sisällä. Tällä kertaa tultiin keskeltä, josta avautui väylä Antti Riihimäen läpiajoon. Riihimäellä oli pelissä jo useampi paikka ollut, mutta tästä paikasta hän ei enää erehtynyt. KyPa/2 tuli tasoihin onnistuttuaan kahdesti maalinteossa lyhyen ajan sisällä.

Tasoitusmaalin jälkeen ei enää maalintekoon kyetty. Peli alkoi olemaan hyvin väsynyttä, sillä kuuma ilma oli vienyt kaikki mehut joukkueista. Peli siis päättyi 2-2-tasapeliin eli KyPa/2 otti toisen tasapelipisteen putkeen. Jälleen kuitenkin voi hieman miettiä sitä, että tässä oli hyvät paikat ottaa se kolme pistettä, mutta otteluiden kääntäminen voitoiksi tuntuu olevan vaikeaa.

Peli pelattiin jälleen hieman vajaalla tuomarikokoonpanolla, sillä päätuomarin lisäksi oli vain yksi avustava erotuomari. Siitä huolimatta pelin tuomaroinnista ei pahemmin huomautettavaa ole, ja muutenkin peli oli melko siistiä pelailua.

KyPa/2:n kokoonpano Purha/2-ottelussa:

#71 Lauri Anttila (MV) (C)

#6 Joona Hjelt
#7 Joonas Luumi
#20 Otto Säämänen (keltainen kortti)
#28 Toni Koski
#37 Jani Tuliniemi
#54 Sergey Konttinen

#12 Otto Karhu
#13 Aleksi Nieminen (1 maali)
#14 Atte Vantola
#17 Jukka-Pekka Nuutinen (keltainen kortti)
#19 Ville Hanski
#29 Joonas Kelkka

#16 Antti Riihimäki (1 maali)
#35 Jere Tujula (keltainen kortti)
#52 Jere Mattila
#64 Eevo Mainila

KyPa/2:n seuraava ottelu on tiistaina 20.7 Voikkaan Pallo-Peikkoja vastaan. Ottelu alkaa kello 18:30 ja pelipaikkana on Kuusankosken urheilupuisto!