KyPa/2:n pistetili auki

KyPa/2 ja FC Villisiat päätyivät tasapeliin (KyPa/2-FC Villisiat 2-2)

Kymin Palloilijat avasi Kutosessa pistetilinsä ensimmäisessä kotipelissään, kun KyPa/2 ja FC Villisiat pelasivat 2-2-tasapelin. Metsolassa käyty kamppailu oli parasta KyPa/2:n pelailua tällä kaudella, ja ehkä vähän jäi kaivelemaan se, että kolme pistettäkin oli otettavissa.

Ennen peliä joukkueen general manager Vande ”Atte” Vantola kävi läpi kokoonpanoa ja pelisuunnitelmaa. Pieni #VANDEOUT-liike heräsi jo joukkueen keskuudessa, mutta pelin alku näytti kuitenkin lupaavalta, kun mentiin Vanden laatiman pelisuunnitelman mukaan.

KyPa/2 lähti peliin niin, että pyrittiin mahdollisimman korkealta prässäämään ja sehän toimikin pelin alussa hyvin. FC Villisiat oli pelin avauksen ja puolustuksen suhteen pulassa, kun KyPa/2 vyöryi kohti sikojen maalia.

Kymmenellä peliminuutilla KyPa/2:n vahva alku palkittiin. Jukka-Pekka Nuutisen maagiset otteet ja hyvä keskitys ajautui laitalinkille Joona Hjeltille, joka pudotti pallon ”Vande” Vantolalle. Vantola pisti pallon varmasti maaliin, ja KyPa/2 siirtyi johtoon pelissä.

Peli näytti menevän KyPa/2:n tahdissa, mutta sitten tuli synkät hetket. Melko heppoisin perustein vierasjoukkue sai 20. peliminuutilla rangaistuspotkun, josta Villisikojen Roope Pulkki pisti pallon varmasti maaliin. Sama mies oli vain minuuttia myöhemmin asialla, ja yhtäkkiä FC Villisiat olikin Kotkassa johdossa.

Tämän synkän minuutin jälkeen kotijoukkueen pelihuumori vähän lopahti ja peli meni vähän väkinäiseksi, jossa lähinnä suut liikkuivat. Jobinpostiltakaan ei vältytty. Maalintekijä Vantola sai kovan osuman koiville, ja hänen peli oli siinä. Myös hyvin aloittanut Pietari Salmen peli KyPa/2:n puolustuksessa jäi kesken, kun paikat ei kestänyt. Vaihtopelaajatilanne KyPa/2:lla oli kuitenkin parempi kuin vastustajalla, sillä kymiläisten vaihtopenkillä oli peliin lähdettäessä viisi vaihtopelaajaa, kun vieraat olivat juhannuksen jälkeen saanut kaavittua vain kaksi vaihtopelaajaa.

Toisella puoliajalla KyPa/2 jälleen piristyi ja sai vähän otetta pelistä. FC Villisioille tarjoutui muutama mehukas paikka toisella puoliajalla, mutta niin tuli myös KyPa/2:lle. Kerran PeKa/KyPa-lainapelaaja Pasi Pöntinen sai pallon maaliin puskettua, mutta tuomari näki tilanteessa Pönden rikkoneen. Joona Hjelt puolestaan kerran tälläsi pallon ylärimaan.

KyPa/2:n taistelu lopulta tuotti kotijoukkueelle pilkun. ”PJ” Hjelt sai juuri ja juuri päätyviivan kohdalla hurjan ravin päätteeksi keskitettyä pallon maalin edustaan. Pallo kävi ylärimassa ja FC Villisikojen pelaajan kädessä, joten Jarmin Yläkäs pääsi pilkulta yrittämään tasoitusta. Yläkäs pisti pallon varmasti maaliin, ja toi kotijoukkueen tasoihin.

Enempää maaleja ei pelissä nähty, vaikka kummallakin tilanteita oli. Tasapelin myötä KyPa/2 on vihdoin avannut pistetilinsä Kutosessa tällä kaudella. Esitys oli sen verran hyvä, että voittokin oli ihan otettavissa, mutta parempi tuo yksi pistekin on kuin nolla pistettä.

KyPa/2:n kokoonpano FC Villisiat -ottelussa:

#71 Lauri Anttila (MV) (C)

#3 Tuukka Piiroinen
#20 Otto Säämänen (keltainen kortti)
#24 Pietari Salmi
#28 Toni Koski
#37 Jani Tuliniemi
#51 Otto Karhu

#6 Joona Hjelt
#11 Joonas Hostikka
#14 Atte Vantola
#33 Jere Tujula
#52 Jere Mattila
#60 Jarmin Yläkäs

#17 Jukka-Pekka Nuutinen
#64 Eevo Mainila
#83 Pasi Pöntinen

KyPa/2:n seuraava peli on ensi viikon keskiviikkona (7.7) Metsolan urheilukentällä, kun Inkeroisten Purhan kakkosjoukkue (Purha/2) saapuu vieraaksi. Ottelu alkaa kello 19!