Pitkä odotus on päättynyt – KyPa/2:lle voitto!

KyPa/2:lle kauden ensimmäinen voitto (KyPa/2-JaVo 4-0)

Pitkään sitä saatiin odottaa, mutta vihdoin se tuli – KyPa/2 otti eilen komean 4-0-voiton Jaalan Voimasta. Tappioita KyPa/2 on vältellyt nyt neljässä edellisessä pelissä, mutta eilinen matsi oli kauden ensimmäinen peli, josta palkintona oli joukkueelle kolme pistettä.

Loppujen lopuksi melkot selvät lukemat, mutta ensimmäisellä puoliajalla peli oli vielä paikoitellen hyvinkin tasaista. Vierasjoukkue JaVolla oli pari makeaa paikkaa mennä johtoon ja varmasti JaVon avausmaalin myötä pelin kulku olisi ollut aivan toisenlainen. Kymiläisten onneksi KyPa/2:n maalilla seisoi jälleen kerran Lauri Anttila, joka otti ensimmäisellä puoliajalla pari todellista game saveria, jonka myötä takaiskumaaleilta vältyttiin.

KyPa/2 pyrki luomaan paikkoja, mutta vähän verkkaiseksi jälleen kerran jäi viimeiset ratkaisut. Antti Riihimäellä oli muutama lupaava juoksutilanne, mutta näistä ei mitään ihmeempiä syntynyt. Paitsi sitten ensimmäisen puoliajan viime hetkillä, kun KyPa/2 eteni JaVon rangaistusalueelle ja peliväline osui jaalalaisen käteen rangaistuspotkun arvoisesti. Antti Riihimäki pisti pallon varmasti maaliin pilkulta. Tauolle mentiin kotijoukkueen 1-0-johdossa.

Toisella puoliajalla KyPa/2 meni menojaan. KyPa/2:n peli rullasi heti puoliajan alusta alkaen lupaavanoloisesti. JaVo pääsi vain hetkittäin hieman häiriköimään KyPan maalialueelle, ja saikin muutaman kulmapotkun. Yhdestä kulmapotkusta syntyikin KyPa/2:n vauhdikas vastahyökkäys. Siellä oli useampi kotijoukkueen pelaaja haistelemassa palloa. Pallo meni Jukka-Pekka Nuutiselle, joka vei kotijoukkueen 2-0-johtoon. JaVon mielestä tilanne oli paitsio, mutta tuomariston mielestä ei.

Peliä oli pelattu noin tunti, kun Antti Riihimäki pääsi Jere Mattilan avustuksella läpi ja teki illan toisen osumansa. Kapealla ringillä Kotkassa ollut JaVo oli selkeästi väsyneempi joukkue, eikä jaksanut edes ylhäällä enää prässätä. KyPa/2 ei vielä pelaamista lopettanut, vaan onnistui vielä kerran maalinteossa. Ja asialla oli kukapa muukaan kuin Antti Riihimäki, joka teki kauden ensimmäisen hattutemppunsa. Tällä kertaa tilanne tuli Riihimäen serkkupojan Joonas Kelkan loistavasta keskityksestä. Riihimäki oli hyvin hereillä maalin edessä ja yllätti JaVo puolustuksen. Pommi tärähti maaliin – KyPa/2 4-0-johtoon ja peli oli sillä selvä.

Muutama muukin lupaava maalipaikka KyPa/2:lla oli (krhm.. Peltsi huom), mutta neljä maalia oli lopulta eilisen tulos. Vastustaja Jaalan Voima on kuitenkin sarjakakkosena edelleen ja eilinen tappio oli heille vasta kauden toinen. KyPa/2:lta nähtiin eilen todella tasapainoinen esitys. Penkinpäässä Niko Vanhalan vaihtoruletti toimi hyvin, maalivahti Lauri Anttilalta nähtiin taas pari paraatipelastusta ja puolustus piti vastustajan hyökkäyksen aisoissa. Puolustuksesta esiin on nostettava etenkin ”Director of Football” Otto Karhu, joka välillä joutui jopa topparinakin hääräämään, mutta suoriutui sielläkin loistavasti. Manageri Vanhala nostikin ”Kymin Chiellinin” yhdeksi pelin isoimmaksi tähdeksi.

Muista nimistä voisi vielä tietysti nostaa hattutemppumies Riihimäen, mutta käytännössä jokaiseen maaliin Riihimäki sai sen verran hyvät esityöt, että kuka vaan olisi noista paikoista onnistunut. Eilisestä pelistä voisi vielä sen sanoa, että jokainen KyPan logo rinnassa pelannut onnistui eilen ja joukkueena pelattiin hyvä matsi.

Kapteeninnauhaa pelissä kantoi Sergey ”Sege” Konttinen, jolle tämä jäi viimeiseksi peliksi (toistaiseksi) KyPa-paidassa maisemanvaihdoksen takia. Segen lähtö jättää loven KyPa/2:n puolustukseen, sillä Sege on ehdottomasti kuulunut KyPa/2:n parhaimmistoon. Kiitos Sege menneistä peleistä, ja ovet ovat aina avoinna Kymin Palloilijoihin, jos maitojuna tuo takaisin tänne.

KyPa/2:n kokoonpano JaVo-ottelussa:

#71 Lauri Anttila (MV)

#6 Joona Hjelt
#12 Otto Karhu
#20 Otto Säämänen
#37 Jani Tuliniemi
#54 Sergey Konttinen (C)

#13 Aleksi Nieminen
#19 Ville Hanski
#29 Joonas Kelkka
#35 Jere Tujula (keltainen kortti)
#41 Jarno Piiroinen

#16 Antti Riihimäki (kolme maalia)
#17 Jukka-Pekka Nuutinen (yksi maali)
#51 Ville Peltonen
#52 Jere Mattila
#64 Eevo Mainila

Seuraavaksi on vuorossa YPA DERBY, kun maanantaina 2.8 Myllykoskella kohtaavat MYPA/FC ja KyPa/2. Ottelu alkaa maanantaina kello 19:30 KSOY Stadionilla (Saviniemen urheilustadion).

P.S. Viime viikolla KyPa/2 kohtasi Kuusankoskella Voikkaan Pallo-Peikot. Tuo ottelu päättyi siis lukemiin 2-2. Pahoittelut, että ottelua ei mitenkään mainostettu tai mitään raporttia ei tullut. KyPan Social Media Expert oli vielä viime viikon lomalla, mutta nyt tämä ”laatu”sisällön tuottaminen on palannut taas tauolta!