KyPa/2:lle kehno startti kauteen

PoPo otti sarja-avauksessa murskavoiton KyPa/2:sta (PoPo-KyPa/2 6-0)

Maanantaina hieman päivällä ukkosti ja vettä tuli, mutta ”Kaakon Kutosen” (Etelä-Suomen Kutonen, Lohko 10) käynnistyi kuitenkin kauniissa auringonpaisteessa illalla, kun Popinniemen Ponnistus ja Kymin Palloilijat ottivat toisistaan mittaa. Katajaisten kentällä pelattu peli oli kotijoukkue PoPon näytöstä, sillä viime vuoden sarjavoittaja murskasi KyPa/2:n lukemin 6-0.

Ensimmäistä maalia ei montaa minuuttia jouduttu odottamaan. Ensimmäisestä paikastaan entinen Veikkausliiga-pelaaja Juho Nykänen rokotti ja vei isännät johtoon jo kolmannella peliminuutilla. KyPa/2:lla oli vaikeuksia murtautua hyökkäykseen ja peli oli hieman hermostunutta, eikä kommunikaatio kentällä toiminut.

Mitään suurta hätää ei tässä vaiheessa vielä ollut, vaan peli oli ajoittain jopa melko tasaväkistä vääntöä. Kauan peli pysyikin siedettävissä lukemissa, mutta ensimmäisen puoliajan lopussa 41. minuutilla PoPo pääsi vastahyökkäykseen, ja Juho Nykänen onnistui jälleen maalinteossa.

Ekan puoliajan viime hetkillä PoPo vielä sai Sergey Konttisen rikkeestä rangaistuspotkun. Pilkun ampui toinen PoPon stara – Jani Lauretsalo – jonka tarkka sijoitus alanurkkaan upposi ohi Lauri Anttilan, joka sinällään oli ihan hyvin mukana pilkussa, mutta ei vaan riittänyt.

Tauolle mentiin PoPon selvässä 3-0-johdossa. KyPa/2:lla oli pari hyvää paikkaa. Antti Riihimäen yksi veto meni hiukan ohi, ja Joona ”PJ” Hjeltille avautui loistopaikka keskityksestä, mutta pienen epäröinnin jälkeen suoritus jalalla oli kehno. Olisi vaan pitänyt puskea palloa.

Toinen puoliaika olikin aikamoista potkiskelua. PoPolla oli muutama hyvä paikka, mutta Anttilalta nähtiin muutama hieno torjunta. Sitten peli lässähti ihan täysin, ja PoPon Vehviläinen siirsi kotijoukkueen jo 4-0-johtoon 68. minuutilla. Tämän jälkeen PoPo onnistui vielä pari kertaa maalinteossa – KyPa/2 puolestaan ei tällä kertaa maalinteossa onnistunut.

PoPolle siis selkeä 6-0-voitto KyPa/2:sta. Positiivista KyPa/2:n osalta on sanottava se, että ainakin jätkiä jengissä riittää, sillä kaikki halukkaat eivät mahtuneet edes kokoonpanoon. Mutta peli-ilmeessä on parantamisen varaa. Toisaalta PoPo oli jälleen paha vastus, ja pakko antaa kunniaa, että vielä vähän vanhemmallakin iällä tähtitrio Nykänen-Lauretsalo-Rikberg on todella kova kolmikko tälle tasolle.

KyPa/2:n osalta ei merkittäviä onnistujia hirveästi löytynyt. Ehkä maalivahti Lauri Anttilan voisi jälleen mainita, sillä maaleille hän ei oikein mitään mahtanut, onnistui pari kertaa venymään upeisiin torjuntoihin ja pilkussakin oli ihan hyvin mukana.

Pelin onnistujiin voi ilman muuta mainita myös tuomarikolmikon. Yleensä joukkueet tykkäävät otteluraporteissaan haukkua tuomarit haukkua lyttyyn. Me emme siihen alennu, eikä eilisen esityksen perusteella ole syytäkään. Tuomarilinja oli erittäin hyvä. Muutenkin peli oli hyvin siisti, eikä suutkaan pahemmin käyneet ottelun aikana.

Tappiosta huolimatta oli kiva jälleen palata pelikentillä. Peliä mukavampi oli kuitenkin ottelun jälkeinen huurteinen Sam’s Pubissa yhdessä joukkuekavereiden kanssa. Tätä on kaivattu!

KyPa/2:n kokoonpano PoPo-ottelussa:
#71 Lauri Anttila (c)

#3 Tuukka Piiroinen
#20 Otto Säämänen
#24 Pietari Salmi
#37 Jani Tuliniemi
#54 Sergey Konttinen

#18 Niko Vanhala
#28 Toni Koski
#29 Joonas Kelkka
#31 Alexander Makarov
#35 Jere Tujula
#51 Joonas Hostikka
#52 Jere Mattila (keltainen kortti)
#55 Jarno Piiroinen

#6 Joona Hjelt
#13 Aleksi Nieminen
#16 Antti Riihimäki
#64 Eevo Mainila

KyPa/2:n seuraava ottelu on Harjun Oppimiskeskuksella tiistaina 22.6 kello 18:30 alkaen. Vastassa on Virolahden Sampo (ViSa)!