RAPORTTI: Aito Ysi johdatti KyPa/2:n murskavoittoon

KyPa/2 otti murskavoiton Virolahdella (ViSa-KyPa/2 1-11)

KyPa/2 pelasi maanantai-iltana kauden toiseksi viimeisen Kutosen ottelunsa. Vastassa oli Virolahden Sampo (ViSa) ja pelipaikkana oli Harjun oppimiskeskuksen jalkapallokenttä. KyPa/2 otti historiansa suurilukuisimman voiton ottelun päättyessä tulokseen 1-11.

KyPa/2 lähti peliin melko erikoisella kokoonpanolla, kun useampi vakiokasvo puuttui ja paikalle oli houkuteltu Raannin veljekset, jotka tekivät debyyttinsä KyPa-paidassa virallisissa otteluissa. JIPPO-legenda Sami Raanti pelasi poikkeuksellisesti topparin tontilla, ja pelasikin vakuuttavasti oudolla paikalla, kunnes loukkaantui toisella puoliajalla. Loukkaantuminen oli huhujen mukaan ”Dinjun” uran ensimmäinen. Myös nuoremmalta Raannilta eli Babelilta ihan vakuuttava ensiesiintyminen, sillä onnistui heti tekemään pari maalia KyPa-paidassa.

KyPa/2:n kentälle johdatti Henri ”Aito Ysi” Kalatsev, jolle annettiin näyttömahdollisuus toimia kapteenina. Jo pelin alussa KyPa/2 otti pelin vahvasti kontrolliinsa. Eero Peltoniemi onnistui jälleen kerran iskemään ViSan verkkoon. Peliä oli pelattu vain neljä minuuttia, kun ensimmäinen maali syntyi.

KyPa/2:n vahva myllytys jatkui ja maalipaikkoja, joista olisi pitänyt tehdä, syntyi kuin liukuhihnalta. Mutta jotenkin ei vaan pelin alkupuolella mistään paikoista suostunut pallo menemään maaliin. Ja jälleen kerran siinä kävi niin, että kun tarpeeksi tuhlaillaan paikkoja, niin vastustaja pääsee yllättämään ja tekemään sen tasoitusmaalin. Peliä oli pelattu 21 minuuttia, kun ViSan Antti Takala toi kotijoukkueen tasoihin.

Tasoitusmaalin jälkeen ehkä hetkeksi herpaantui KyPa/2:n pelaaminen, mutta mitään hätää ei kuitenkaan ollut. Ensimmäisen puoliajan lopussa alettiin sitten näkemään niitä onnistumisia maalipaikoissa. Ensin teki Eero Peltoniemi toisen maalin. Sen jälkeen oli Jonne Hannulan vuoro osua. Heti perään tuli Eevo Mainilan maali Peltoniemen hyvästä esityöstä. Ennen taukoa kävi Jonne Hannula vielä maalamassa toistamiseen. Jos odotitte tältä raportilta tarkempaa kuvailua näistä maaleista, niin pahoittelut – näitä tuli niin paljon, että on ihan mahdotonta enää edes muistaa, millaisia nämä maalit oli!

Tauolle mentiin siis KyPa/2:n vakuuttavassa johdossa (tilanne: 1-5). ViSan selkäranka katkesi ensimmäisen puoliajan lopussa, kun KyPa/2 iski neljä maalia putkeen. Toisella puoliajalla tuntuikin siltä, että kentällä oli enää yksi joukkue, kun virolahtelaisilla ei enää jalat riittänyt, kun vierasjoukkue meni menojaan.

Aleksi Nieminen teki 6-1-maalin, kun peliä oli pelattu 56 minuuttia. Pari minuuttia myöhemmin Aapo Niskanen teki maalin. Ja sitten taas Aleksi ”ARA” Nieminen. Eero Peltoniemi teki hattutempun muutama minuuttia myöhemmin, kun KyPa/2 siirtyi jo 9-1-johtoon. Ja kaksi viimeistä maalia oli sitten Toni ”Babel” Raannin tekosia. Paikkojahan KyPa/2:lle pelissä siunaantui kymmeniä ja pelkästään ylärima kolisi pelin aikana jotain kolmen ja kuuden välillä.

Melkoista ylivoimaa oli siis vierasjoukkueen osalta. Valitettavasti alkukausi meni niin penkin alle KyPa/2:n osalta, että ViSaa ei enää sarjassa saada kiinni ja nousta sarjakolmoseksi, koska pelejä on jäljellä enää yksi. Mukava oli jälleen käydä sympaattisella Harjun kentällä pelaamassa, kun nurmi vihertää, aurinko lämmittää, makkaraa myydään ja vastustajakin on sellainen joukkue, jota vastaan on kivaa pelata, koska pelataan suhteellisen siistiä peliä.

KyPa/2:n ryhmästä on vaikea nostaa tiettyjä pelaajia ylitse muiden, siksi tästä ottelusta on vaikea jakaa perinteisiä tähtiä pelaajille. Kaikki kentällä olleet pelasivat hyvin. Late hoiti tonttinsa maalilla jälleen erinomaisesti. Puolustus puolusti tiukasti ja pelasi hyvin palloa eteenpäin. Keskikenttä oli meidän hallussa ja hyökkäys tykitti urakalla maaleja.

Tästä on hyvä jatkaa kauden viimeiseen peliin, joka pelataan ensi tiistaina (3.9) Katajaisten kentällä kello 18:30. Vastassa on Karhulan Pojat.

KyPa/2:n kokoonpano ViSa-ottelussa:
#71 Lauri Anttila (MV)

#6 Joona Hjelt
#9 Henri Kalatsev (C)
#13 Aleksi Nieminen (2 maalia)
#14 Atte Vantola
#15 Aapo Niskanen (1 maali)

#17 Jukka-Pekka Nuutinen
#20 Otto Säämänen
#26 Jonne Hannula (2 maalia)
#32 Toni Raanti (2 maalia)
#36 Sampsa Laitinen

#44 Juho Ristolainen
#55 Sami Raanti
#64 Eevo Mainila (1 maali)
#83 Pasi Pöntinen
#97 Eero Peltoniemi (3 maalia)