RAPORTTI: KyPa/2:n vahva vire Kutosessa jatkui (KarPo-KyPa/2 1-6)

KyPa/2:lle kolmas voitto putkeen Kaakon Kutosessa

Tiistai-illan ottelussa Katajaisten kentällä kohtasi Karhulan Pojat sekä Kymin Palloilijoiden kakkosjoukkue. Edellinen peli KarPoa vastaan hävittiin, mutta tällä kertaa oltiin selvin lukemin parempia. Ottelu päättyi KyPa/2:n 6-1-voittoon.

Ottelun alku oli kuitenkin KyPa/2:lle se mitä vähiten toivottiin – heti takaiskumaali. Ensimmäisestä hyökkäyksestä KarPon Elias ”Stadionbongari” Aaltonen pääsi vetämään. Komea veto upposi ohi KyPa-maalivahti Lauri Anttilan.

Tällä kertaa KarPon johtoasema ei pitänyt. Siitä piti huolen tutkapari Joonas Kelkka-JP Nuutinen. Yhdeksän minuutin kohdalla Nuutisen loistava syöttö löysi Joonas Kelkan. Kelkka sijoitti pallon varmasti maaliin. Sama parivaljakko oli kyseessä vain minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa roolit toisinpäin. Kelkka pisti pallon maalin eteen, ja kapteeni Jukka-Pekka Nuutinen pääsi tökkäisemään maalivahdin edestä pallon maaliin. Katastrofaalisesta alusta siis selvittiin ja KyPa/2 siirtyi johtoon, kun peliä oli pelattu kymmenen minuuttia.

Reilu kymmenen minuuttia myöhemmin KyPa/2 jälleen teki maalin. KarPolla sattui omalla puoliskolla kehno syöttö, johon KyPa/2 pääsi väliin ja peliväline saatiin pelattua pelituntumaa hakeneelle Eero Peltoniemelle. Ekan vedon maalivahti vielä torjui, mutta torjunnasta pallo tuli takaisin Peltoniemelle, joka ei tästä paikasta erehtynyt.

Sama mies oli jälleen asialla pari minuuttia myöhemmin. KyPa/2 liikutti palloa vakuuttavasti ja oikealla laidalla Joona Hytti pääsi hyvään vauhtiin. ”Hyde” pelasi pallon maalin eteen, jonne Eero Peltoniemi kerkesi liukumaan ja näin KyPa/2 siirtyi vakuuttavaan 4-1-johtoon,

Eero Peltoniemen hattutemppukaan ei ollut kaukana, kun hieman myöhemmin Peltoniemi pääsi laukomaan hieman kauempaa. Veto oli komea, mutta hienosti myös KarPon maalivahti oli tilanteessa mukana ja sai näppinsä väliin.

Enempää maaleja ei ensimmäisellä puoliskolla nähty. Tai nähtiin yksi, mutta se hylättiin paitsiona. Kärjesssä viilettänyt italialaisvahvistuksemme – tiskijukka Tinuccio Calabria oli hyvin haistelemassa ja sai pistettyä pallon maaliin, mutta niukasti oli kerennyt paitsion puolelle valumaan. Villit tuuletukset kuitenkin kerettiin näkemään!

Tauolle mentiin siis KyPa/2:n 4-1-johdossa. Toista puoliaikaa oli pelattu kymmenen minuuttia, kun KarPon pelaaja onnistui maalinteossa. Kotijoukkueen kannalta se vain oli ikävä asia, sillä se upposi omaan maaliin. KyPa/2 ei kuitenkaan hellittänyt, vaikka peli lukemien perusteella alkoi olemaan jo selvä. Jonne Hannula lisäsi KyPa/2:n johtoa 65. minuutilla jo 6-1:een.

Enempää ei pelissä maaleja nähty, vaikka paikkoja kyllä taas oli useampaankin maaliin (*krhm* JP). Kaiken kaikkiaan jälleen KyPa/2:lta loistava esitys. Peli rullasi hyvin. Palloa pyöritettiin rauhallisesti, pidettiin hyvää painetta ja puolustuksessa pelattiin varmasti.

Peli oli molemmin puolin jälleen melko siistiä peliä. Korttia vilautettiin kahdesti. Kumpikin tuli KyPa/2:lle. Ensimmäisellä puoliskolla Juho Ristolainen sai varoituksen repimisestä. Toisella puoliajalla puolestaan ex-KarPo-tähti Toni Koski tuli hieman lujaa tilanteeseen ja siitä hänet palkittiin keltaisella kortilla. Tuomarityöskentelyä on vielä erikseen kehuttava, sillä tällä kertaa oli jämäkkää toimintaa siellä suunnalla. Osansa sai myös Nico Pietiläinen ja muut huligaanihuutelijat kentän laidalla, kun linjuri komensi pojat kauemmas KyPa/2:n vaihtopenkistä.

Henri Kalatsev pääsi melkein maalin makuun ja prässäsi loistavasti.

KarPo-voitto oli KyPa/2:lle kolmas voitto putkeen. Tämän voiton ansiosta KyPa/2 nousi pykälän korkeammalle ohittamalla juuri Karhulan Pojat sarjataulukossa. Nyt on Kutosta pelattu kaksi täyttä kierrosta – jäljellä on kolmas kierros eli pelejä vielä viisi. Seuraavaksi onkin edessä iso haaste, kun sarjakärki Kotkan Jäntevä kohdataan seuraavaksi Metsolassa tiistaina 6.8.

KyPa/2:n kokoonpano KarPo-ottelussa:
#71 Lauri Anttila (MV)

#2 Joonas Rahikka
#6 Joona Hjelt
#9 Henri Kalatsev
#12 Otto Karhu
#14 Atte Vantola
#17 Jukka-Pekka Nuutinen (C) (1 maali)

#20 Otto Säämänen
#21 Joona Hytti
#26 Jonne Hannula (1 maali)
#28 Toni Koski
#29 Joonas Kelkka (1 maali)
#31 Alexander Makarov

#36 Sampsa Laitinen
#44 Juho Ristolainen
#64 Eevo Mainila
#90 Tinuccio Calabria
#97 Eero Peltoniemi (2 maalia)

KyPa/2:n kolme tähteä:
*** Juho Ristolainen
** Jukka-Pekka Nuutinen
* Eero Peltoniemi