RAPORTTI: No ei vieläkään! (PoPo-KyPa/2 3-2)

KyPa/2:lle jälleen kerran niukka tappio

Hyvää alkanutta viikkoa. Maanantai-illan kruununa toimi Kaakkois-Suomen Kutosen ottelu, jossa vastakkain oli sarjakärki Popinniemen Ponnistus sekä sarjatulokas KyPa/2. Niin siinä lopulta kävi, että KyPa/2 ei vieläkään avannut voittotiliä, vaan PoPo vei pisteet lukemin 3-2.

”Vierasjoukkue” KyPa/2 aloitti hyvin. Jo muutaman minuutin pelailun jälkeen pallo saatiin toimitettua Aleksi ”Ara” Niemiselle, ja Ara tälläsi pallon maaliin. Valitettavasti tilanne tuomittiin paitsioksi, joten tilanne oli yhä 0-0.

Pian mentiinkin toisessa päässä. Hieman epävarmasti pelattiin omassa puolustuksessa, joka johti pallonmenetykseen. Vanha Veikkausliiga-jyrä Juho Nykänen ei erehtynyt paikastaan, vaan pommitti PoPon 1-0-johtoon.

Kauan ei kuitenkaan PoPon johto säilynyt. 10. peliminuutilla KyPa/2:n Joona Hjelt yllätti PoPon Jani Lauretsalon, vei pallon ja pisti pallon oikeaan laitaan Alexander Makaroville. Makarov pisti pallon hienosti maalin eteen, jonne oli ennättänyt paikalle toinen laitalinkki – Joonas Kelkka. Kelkka toi KyPa/2:n tasoihin.

Tilanne näytti hyvältä. Maalipaikkoja oli ensimmäisen vartin aikana saatu enemmän aikaiseksi kuin yhteensä kahdessa edellisessä pelissä. Sitten tulikin taas takaisku. Jälleen hieman liikaa jäi pallo pyörimään omassa päässä, mikä kostautui. Maalivahti Lauri Anttila tuli hyvin vastaan, mutta tuomari näki tilanteessa rangaistuspotkun arvoisen rikkeen. Pilkun tuli ampumaan PoPon Jani Lauretsalo, joka vei isäntäjoukkueen jälleen johtoon.

Siihen maaliin se KyPa/2:n kova draivi ehkä hieman ensimmäisellä puoliskolla katosi, mutta eipä vastustajakaan onnistunut. Tauolle mentiin PoPon 2-1-johdossa.

Ilta pikku hiljaa viileni, mutta pelikentälle tunteet hieman kuumeni (pelin loputtua jo ihan liikaakin) puolin sekä toisin, KyPa/2 ei kuitenkaan kentällä luovuttanut. Pelituntumaa kakkosjoukkueesta hakenut Aleksi ”Ara” Nieminen pääsi mm. kerran näyttämään tulista laukaustaan, mutta tämän tilanteen maalivahti torjui kulmaksi.

Ikävin asia toisella puoliajalla oli Niko Halosen loukkaantuminen. Halosen nilkka napsahti ja taitaa herra tälläkin hetkellä (tätä raporttia kirjoittaessa) vielä odotella tuloksia sairaalassa.

KyPa/2 lähti hakemaan tasoitusta muuttamalla peliään hyökkäysvoittoisemmaksi ja siirtymällä kolmen alakertaan. KyPa/2:n takaa-ajo koki kuitenkin kolauksen 74. peliminuutilla, kun PoPon nopea kärki Tuomo Tähti pääsi irti ja vei kotijoukkueen 3-1-johtoon.

Muutama minuuttia myöhemmin Vande Vantola pääsi niin hyvään vauhtiin, että PoPon Lauretsalo joutui rikkomaan ja ottamaan keltaisen kortin. Vapaapotkusta ei kuitenkaan maalia syntynyt, mutta 85. minuutilla KyPa/2 sai hyvän hässäkän maalin eteen aikaiseksi oikean laidan kautta, jossa Alexander Makarov pelasi hyvää peliä. Palloapajilla oli Arttu ”Lohi” Kuusimäki sekä Joona ”PJ” Hjelt. Pallo pyöri kuin flipperkoneessa konsanaan ja lopulta Hjelt sai tyrkättyä pallon maaliin. PoPon pelaajat protestoivat tilannetta, mutta tuomaristo ei tilanteessa nähnyt paitsiota.

Kavennusmaali jäi pelin viimeiseksi maaliksi, joten jälleen kerran niukka tappio KyPa/2:lle. Takan Kutosta on nyt seitsemän peliä, eikä KyPan kakkosjoukkue ole vielä peliäkään onnistunut voittamaan. Takana on kaksi tasapeliä ja viisi tappiota. Jos jotain positiivista tästä hakee, niin kertaakaan ei olla rökäletappiota otettu, vaan jokainen tappio on tullut vain yhden maalin erolla. PoPo-ottelu kokonaisuudessaankin oli parempi esitys kuin pari edellistä peliä, sillä maalipaikkoja onnistuttiin pelaamalla luomaan useampia.

KyPa/2 metsästää ensimmäistä voittoa seuraavan kerran ensi viikon keskiviikkona, jolloin vastassa on FC Etapo.

KyPa/2:n kokoonpano PoPo-ottelussa:
#71 Lauri Anttila (MV)

#3 Tuukka Piiroinen
#6 Joona Hjelt
#13 Aleksi Nieminen
#14 Atte Vantola
#20 Otto Säämänen
#23 Arttu Kuusimäki
#24 Jasperi Kekkonen
#28 Toni Koski
#29 Joonas Kelkka
#30 Miikka Fontell
#31 Alexander Makarov
#35 Jere Tujula
#36 Sampsa Laitinen
#54 Sergey Konttinen (C)
#64 Eevo Mainila
#90 Tinuccio Calabria
#96 Niko Halonen

KyPa/2:n kolme tähteä:
*** Alexander Makarov
** Joona Hjelt
* Joonas Kelkka