RAPORTTI: Vihdoin, KyPa/2!

KyPa/2:lle historian ensimmäinen voitto (FC Etapo-KyPa 2-4)

Viime perjantaina edustusjoukkue haki Lauritsalasta hienon 5-1-voiton Virkystä. Edustusjoukkue on Kolmosessa päässyt hienoon vireeseen, sillä nyt joukkue on voittanut putkeen kuusi ottelua.

Aivan niin ruusuista meininki ei ole ollut Kaakkois-Suomen Kutosessa pelaavalla KyPa/2:lla. Seitsemän pelatun pelin jälkeen KyPa/2 oli pelannut kaksi tasapeliä ja loput pelit niukasti hävinnyt. Sitten koittikin keskiviikko 10.7.2019 – tapahtumapaikkana Katajaisten kenttä. Kapteeniksi oli valittu Jukka-Pekka Nuutinen, joka johdatti soturit kentälle taistelemaan voitosta. Ja niin siinä kävi, että KyPa/2 otti historiansa ensimmäisen voittonsa kukistamalla paikallisvastustaja FC Etapon lukemin 4-2!

KyPa/2 aloitti jälleen hanakasti. Pallo pyöri hyvin ja hyville maalipaikoille päästiin hyvällä prosentilla. Ensimmäistä maaliakaan ei tarvinnut odottaa kuin viisi minuuttia. Etapon puolustuksessa tuli hätä, kun KyPa/2:n salamannopea kärkimies Joona ”PJ” Hjelt prässäsi hanakasti ja Etapon alin puolustaja joutui syöttämään pallon omalle maalivahdille. Tämä syöttö olikin todellinen kaveripallo nousten komeasti yli maalivahdin maaliin. KyPa/2:n 1-0-johtoon vei siis kaikkien aikojen kovin maalintekijä – Oma Maali.

Johtomaalin jälkeenkin KyPa/2:lla oli hyvin ote pelistä, mutta viimeistely jälleen kerran hieman ontui. Ja niinhän siinä loppujen lopuksi jälleen kerran, että kun ei itse onnistuta, niin vastustaja käyttää harvat paikkansa hyväkseen. Etapo sai vapaapotkun hyvästä paikasta, kun peliä oli pelattu reilu 20 minuuttia. Monilajitaitaja Joonas Eväkoski Etaposta oli hyvin hereillä ja pääsi puskemaan vapaapotkusta kotijoukkueen tasoihin.

Turhauttavasta takaiskumaalista KyPa/2 ei kuitenkaan lannistunut! Muutama minuutti tasoitusmaalin jälkeen KyPa/2 nurkasta rakenteli hienosti hyvän hyökkäyksen, jossa Vande ”Atte” Vantola pääsi tälläämään kauden ensimmäisen maalinsa. Enempää maaleja KyPa/2 ei ensimmäisellä puoliskolla tehnyt, vaikka kuten aikaisemmin mainittiinkin jo, että paikkoja kyllä oli.

Ja kuten odottaa saattaa – hyvästä pelistä huolimatta tauolle mentiin tasatilanteessa! Ensimmäisen puoliajan loppupuolella oli vaaran paikka, kun FC Etapon hyökkääjä oli pääsemässä irti. KyPa/2:n maalivahti Lauri Anttila tuli vahvasti vastaan ja tilanteesta hetkellisen mietinnän jälkeen tuomari vihelsi rikkeen. ”Late” sai vain keltaisen kortin ja Etapo vapaapotkun, vaikka ainakin penkille näytti siltä, että rike tapahtui rajojen sisällä. Vapaapotkun tuli ampumaan Etapon Joonas Eväkoski, joka illan toisella osumallaan toi Etapon tasoihin. Tämän maalin jälkeen Etapon peli olikin yhtä alamäkiluistelua.

Vaikka ensimmäinen puoliaika päättyikin masentavasti Etapon tehtyä jo toisen erikoistilannemaalin, päät pysyivät KyPan jätkillä pystyssä ja uskottiin siihen, että tästä ottelusta otetaan voitto. Pallo pyöri mallikkaasti, ääntä kuului enemmän kuin koko kauden aikana yhteensä, maalipaikoille päästiin ja toisessa päässä puolestaan virheet jäivät minimiin. Hyvä työ lopulta tuotti tulosta 70. peliminuutilla kulmapotkusta. Vanden kulmapotku tavoitti vapaana olleen Joonas Kelkan pään. Kelkan kauden neljäs maali vei KyPa/2:n 3-2-johtoon. Maalilla Kelkka nousi KyPa/2:n sisäisen maalipörssin kärkeen.

Paikkoja oli muitakin. Hjelt osui kerran ylärimaan ja kerran oli päästä läpi, mutta hänet kaadettiin takaapäin ja Etapon Petri Kainulainen lensi suoralla punaisella kortilla pihalle. Ehkä tämä ei ihan niin ilmeinen maalipaikka ollut, että olisi ollut punaisen paikka ja siksi tilanteen jälkeen syttyikin Etapon pelaajien toimesta torikokous, mikä kesti useamman minuutin. Vantolan antamasta vapaapotkusta ei maalia syntynyt.

Tarvittiin Juho Ristolaisen tarkkuutta tuomaan helpottava neljäs maali KyPa/2:lle. Mahtavan pelin pelannut Juho Ristolainen teki kauden ensimmäisen maalinsa 88. minuutilla. Ristolainen oli ehdottomasti pelin kingi, joten illan viimeinen maali meni ehdottomasti oikeaan osoitteeseen.

Muutenkin KyPa/2:n pelaajilta erittäin hyvää pelaamista. Edustusjoukkueen Pietari Salmi oli hakemassa loukkaantumisten jälkeen pelituntumaa kakkosjoukkueesta ja ”Pietsun” rauhallista puolustustyöskentelyä oli ilo seurata. Toverit siinä vierellä pelasi myös kauden parhaimmat pelinsä. Laitapakit hoiti tonttinsa hyvin ja välillä nähtiin siltä osastolta hyviä nousuja. Vantola ja Ristolainen pyöritti keskikentällä peliä hyvin. Varsinaisilta kärkimiehiltä jäi tänään maalit tekemättä, mutta maalittomuudesta huolimatta sielläkin painettiin kovasti duunia.

Tästä on hyvä jatkaa. Ensimmäinen voitto on otettu. Pelit jatkuvat ensi tiistaina, jolloin Katajaisten kentälle vieraaksi saapuu virolahtelainen ViSa. KyPa/2-ViSa-ottelu on siis ensi tiistaina (16.7) kello 19:30 Katajaisten kentällä. Tervetuloa seuraamaan ja jännittämään jatkaako KyPa/2:n voittojen tiellä!

KyPa/2:n kokoonpano FC Etapo -ottelussa:
#71 Lauri Anttila (MV)

#2 Joonas Rahikka
#3 Tuukka Piiroinen
#6 Joona Hjelt
#12 Otto Karhu
#14 Atte Vantola
#15 Aapo Niskanen

#17 Jukka-Pekka Nuutinen (C)
#20 Otto Säämänen
#24 Pietari Salmi
#26 Jonne Hannula
#28 Toni Koski
#29 Joonas Kelkka

#31 Alexander Makarov
#36 Sampsa Laitinen
#44 Juho Ristolainen
#64 Eevo Mainila
#90 Tinuccio Calabria

KyPa/2:n kolme tähteä:
*** Juho Ristolainen
** Pietari Salmi
* Atte Vantola