RAPORTTI: Pietiläisen hurja maalivire jatkui – KyPalle jälleen voitto (KyPa-SiU 8-0)

KyPalle viides peräkkäinen voitto Kolmosessa (KyPa-SiU 8-0)

Sunnuntai-päivänä aurinkoisessa säässä Karhulan keskuskentällä kohtasivat toisensa sarjanousijat – Kymin Palloilijat ja Simpeleen Urheilijat. Tällä kertaa kotijoukkue KyPa oli selvin lukemin parempi voittamalla simpeleeläiset 8-0. Hurjaan maalivireeseen päässyt Nico ”Seivi” Pietiläinen teki jälleen hattutempun.

Pelin alku oli KyPalta vielä vähän hakemista, ja jokseenkin melko tasaväkistä vääntöä oli ensimmäinen vartti. 17. minuutilla KyPa kuitenkin onnistui hieman yllättävällä maalilla. Teemu Pätäri pisti kauempaa pomppivan pallon kohti SiU:n maalia. Simpeleen maalivahti arvioi pahasti väärin pallon pompun, ja niin pallo pomppikin yli maalivahdin maaliin.

Enempää maaleja ei ensimmäisellä puoliskolla nähty. Muutamia paikkoja joukkueella oli. Nico Pietiläinen osoitti ensimmäisellä puoliajalla jo, että yritystä on paljon, mutta vielä ensimmäinen puoliaika meni lähinnä liukastellessa kentällä.

Tauolle mentiin siis 1-0-johdossa. Tauon aikana KyPa suoritti myös ensimmäisen pelaajavaihtonsa, kun Handelsbankenin kummipelaaja Joonas ”Jethro” Rosenblad tuli vaihtoon ja tilalle pistettiin Antti Riihimäki, joka poikkeuksellisesti aloitti penkin penkillä.

Tauon jälkeen peliä Jatkettiin vahvasti KyPan komennossa. Toista puoliaikaa oli pelattu vain pari minuuttia, kun Nico Pietiläinen teki päivän ensimmäisen maalinsa päästyään irti. Ja vain pari minuuttia myöhemmin oli Niko Vanhalan vuoro onnistua maalinteossa. Tämä peli oli Vanhalan ensimmäinen Kolmosen peli yli kuukauteen, joten hieno comeback Siihen kovimpaan sarjaan.

Kymin Palloilijoiden vahva myllytys jatkui. Seuraavaksi oli Antti ”Antero” Riihimäen vuoro osua, kun KyPa sai jälleen hyökkäyksen aikaiseksi. Pallo ajautui tilanteen edetessä lopulta Riihimäelle, joka oli maalin edessä ihan vapaana sellaisessa paikassa, josta ei voinut erehtyä. Riihimäen saldo tänään jäi yhteen maaliin, vaikka myöhemmin tarjottiinkin Antsalle loistava läpiajo, mutta siinä tilanteessa Riihimäki epäonnistui.

Riihimäen 4-0-maalin jälkeen KyPa suoritti seuraavan pelivaihdon. Niko Vanhala tuli pois, ja tilalle tuli Joona Hytti, joka aikaisemmin tällä viikolla oli hakemassa pelituntumaa KyPa/2:n riveissä.

Pian syttyikin jo viides maali. SiU sai pientä painetta KyPan päässä, mutta menetti pallon ja Juho ”Kettu” Raivela lähti hurjaan nousuun pallon kanssa omalta puoliskolta. Raivela juoksi kuin raivotautinen kettu pallon kanssa kohti Simpeleen maalia ja tälläsi pallon verkkoon.

5-0-maalin jälkeen tempo muuttuikin rauhallisemmaksi ja peli kuumassa säässä muuttui rauhalliseksi pallotteluksi. ”Suvantovaiheen” aikana KyPa suoritti pari pelaajavaihtoa. 65. peliminuutin kohdalla Joona ”Happy Gilmore” Sorva tuli vaihtoon ja kentälle tuli Reko ”Isä” Marttila. Reko Marttilakin on ollut pitkään loukkaantumisten takia sivussa, sillä tämä oli vasta toinen esiintyminen KyPa-paidassa Kolmosessa. Edellinen peli itse asiassa oli sarja-avaus IPS:iä vastaan.

Tänään nähtiin myös KyPan puolelta yksi debytantti Kolmosessa. 76. minuutilla ensimmäisen maalin iskenyt Teemu Pätäri tuli vaihtoon ja kentälle tuli Joonas ”Joroinen” Luumi, joka teki viime vuonna ensimmäisenä pelaajana KyPan kanssa pelaajasopimuksen. Tämä oli kuitenkin Luumin ensimmäinen peli Kolmosessa, jossa hän pääsi kentälle asti. Myöhemmin kentälle pääsi myös Jani ”Iso Paha” Järvisalo, joka tuli Roope Salmelan tilalle.

Sitten kun peli alkoi pikku hiljaa lähestymään loppua juomatauon jälkeen, alkoi KyPa taas heräilemään. 79. minuutilla tuli kuudes maali – kukapas muukaan tekijänä kuin Nico Pietiläinen. Sama mies oli asialla seuraavassa maalissakin, kun KyPa sai pelin loppupuolella vielä pilkun. Sepon kylmänviileä chippi painui SiU:n verkkoon ja Seiville kauden toinen hattutemppu.

Eikä siinä vielä kaikki! Heti perään KyPa iski uudelleen ja tämä maali oli ehdottomasti päivän komein. Vaihdosta sisään tullut Reko Marttilalle tuli korkea pallo, jonka Marttila pudotti rinnalla alas ja volleylla pommitti pallon maaliin. 8-0-maali jäi ottelun viimeiseksi maaliksi.

KyPalta hyvin vahva esitys. Joukkue oli täynnä onnistujia. Maaleja syntyi ja kaiken puolin peli oli muutenkin siistiä, sillä kortteja pelissä jaettiin vain yksi – sekin vastustajalle. KyPan hyvä formi Kolmosessa jatkuu. Tämä oli nimittäin sarjapeleissä viides perättäinen voitto, ja KyPa jatkaa sarjakolmosena. Seuraava edustusjoukkueen peli on ensi perjantaina (5.7), jolloin Kymin Palloilijat matkaa Lauritsalaan, Lappeenrantaan. Siellä vastassa on Virkistysyhdistys eli tuttavallisemmin Virky.

KyPan avauskokoonpano SiU-ottelussa:
#99 Vesa Sjöblom (MV)

#4 Teemu Pätäri
#5 Ville Piispa
#8 Lauri Kiiski

#10 Roope Salmela (C)
#11 Joona Sorva
#18 Niko Vanhala
#25 Anssi Jokela
#33 Juho Raivela

#9 Joonas Rosenblad
#77 Nico Pietiläinen

Vaihtopelaajat:
#1 Tomi Siira (MV)
#7 Joonas Luumi
#16 Antti Riihimäki
#17 Reko Marttila
#21 Joona Hytti
#22 Jani Järvisalo
#97 Eero Peltoniemi

Vaihdot:
46 min: Joonas Rosenblad -> Antti Riihimäki
55 min: Niko Vanhala -> Joona Hytti
65 min: Joona Sorva -> Reko Marttila
76 min: Teemu Pätäri -> Joonas Luumi
83 min: Roope Salmela -> Jani Järvisalo

Ottelun maalit:
17 min: 1-0 Teemu Pätäri
47 min: 2-0 Nico Pietiläinen
49 min: 3-0 Niko Vanhala
54 min: 4-0 Antti Riihimäki
57 min: 5-0 Juho Raivela
79 min: 6-0 Nico Pietiläinen
87 min: 7-0 Nico Pietiläinen (rp.)
88 min: 8-0 Reko Marttila

KyPan kolme tähteä:
*** Nico Pietiläinen
** Anssi Jokela
* Lauri Kiiski