Otteluraportti: KPonsi – KyPa 1-4

KyPan maalintekijät: Niskanen, Nieminen, Pöntinen x2

KPonsi aloitti ottelun 10 pelaajalla ja saivat yhdennentoista kenttäpelaajan kentälle noin 30 peliminuutin kohdalla.
Kypa hyödynsi ylivoiman jo toisella minuutilla. Hyvin viime peleissä esiintynyt Aapo”luunmurskaaja” Niskanen jatkoi hyviä otteitaan viimeistelemällä maalin Juho”kettu” Raivelan kulmapotkusta. Maali oli Aapolle ensimmäinen Kypan paidassa, toivottavasti maaleja nähdään vielä monta lisää.

Alivoimastaan huolimatta KPonsi oli jatkuvasti vaarallinen nopeiden hyökkäystensä kanssa. Kypan puolustus oli ajoittain vaikeuksissa, mutta selvitti tilanteet yhdessä maalivahti Siiran kanssa.

Ensimmäisellä puoliajalla ei enempää maaleja nähty. Lähimmäksi maalia pääsivät Riihimäki ja Raivela ylärima laukauksillaan.

Toisen puoliajan alku oli Kypalle hankala, peli ei lähtenyt kulkemaan ja Siiralla oli tekemistä maalillaan. Useiden hyvien torjuntojen jälkeen Siirakin joutui antautumaan kun Kponsin hyökkääjä pääsi tökkäämään pallon maaliin lähietäisyydeltä.
Maali herätti Kypan taistelemaan. Muutama hetki tasoitusmaalin jälkeen Nieminen sai gorillan selästään tekemällä maalin kulman jälkitilanteesta. Tuuletuksesta näki, että maalia oli pitkään odotettu.

Seuraavaksi yleisöä pääsi huudattamaan kahteen kertaan joukkueen uusin supersub: Pasi ”Pönde”Pöntinen. Pönde pääsi kentälle 74. peliminuutilla kun Joonas” syksyn värit on kivoja” Luumi tuli vaihtoon.

Maaleista ensimmäinen syntyi puolittaisesta läpiajosta. Siiran antaman maalipotkun jatkoi Riihimäki eteenpäin ja Pönde ennätti pallolle ennen Kponnen maalivahtia. Pönde nosti pomppupallon tyylikkäästi maalivahdin yli maaliin.

Toinen maali tuli vain kaksi minuuttia myöhemmin rajaheiton jälkeen. Riihimäen heittämä pitkä rajaheitto tavoitti Vanhalan, joka otti pallon haltuunsa ja käänsi pelivälineen maalille. Maalin edessä hyvin sijoittunut Pönde sai laittaa pelivälineen 2metrin etäisyydeltä maaliin.

Vaikean pelin jälkeen kolme pistettä maistuvat hyvältä. Tällä hetkellä Kypa johtaa sarjaa 15 pisteen erolla seuraavaan ja on jo varmistanut 4.divisioonan voiton ja nousun kolmoseen.
Lauantaina 15.9 klo 13 Karhulan keskuskentän nurmella pelataan kauden päätösottelu. Silloin vastaan asettuu FC Atomit Loviisasta. Atomit on sarjassa tällä hetkellä neljäntenä.

Tervetuloa vielä kerran kannustamaan Kypa voitoon !