PAHOITTELUT, ETTÄ KAHVIA EI OLLUT (KyPa-OViesti 10-0)

Tänään nähtiin Metsolan urheilukentällä erilaisella asenteella pelannut Kymin Palloilijat, joka voitti mikkeliläisen Otavan Viestin selkein lukemin 10-0.

KyPa lähti hieman kokeellisemmalla avauskokoonpanolla peliin, sillä maalitykki Antti Riihimäki oli penkitetty ja hänen paikkansa kentällä otti todellinen yllätysnimi – Jere ”Jermu” Vihavainen – joka pitkästä aikaa oli merkittynä pelaajaksi kokoonpanoon. Myös Joona Hytti joutui aloittamaan pelin vaihtopenkiltä.

Pelin alku oli vielä melko tasapaksua pelaamista, mutta pikku hiljaa KyPa syttyi tosissaan. Ensimmäinen maali syntyi 12. peliminuutilla, kun Otavan Viestin paluupallo maalivahdille ei tavoittanutkaan maalivahtia, koska Aleksi ”ARA” Nieminen sai jalkansa väliin ja KyPa siirtyi 1-0-johtoon. Seuraavaa maalia ei tarvittu kuin kolme minuuttia odottaa. Toisesta maalista vastasi vapaaksi jäänyt Juho ”Kettu” Raivela, joka sai Roope Salmelalta pallon. Raivela ei erehtynyt paikassaan.

Nopeasti tehdyt kaksi maalia selkeästi rentoutti hyvällä tavalla KyPan pelaamista, eikä samanlaista kireää pelaamista nähty kuten esimerkiksi viime viikolla Lappeenrannassa. 2-0-osuman jälkeen peli jatkui KyPan kontrollissa ja maalipaikkoja siunaantui useammallekin pelaajalle. Myös ”Antsan syrjäyttäjä” Vihavaiselle siunaantui muutama tilanne, mutta tänään ei vasuri puhunut. Niin, ja olihan kentällä tietysti myös Ville Hanski. Ei maalia.

Ensimmäisen puoliajan lopussa KyPa sai kulmapotkun. Keskellä oli hässäkkä ja Vikke Piispa, joka tälläsi pallon maaliin. Tauolle siirryttiin siis KyPan 3-0-johdossa. Ensimmäisen vaihdon KyPa suoritti jo 36. minuutilla, kun kaikkensa antanut Vihavainen sai väistyä ja paikalle tuli Antti Riihimäki. Tauon aikana tuli toinen vaihto, kun Ville Hanski tuli vaihtopenkille ottamaan kontaktia kylmäpussin kanssa ja Aapo Niskanen otti Hansun paikan kentällä.

Toisella puoliajalla KyPa sitten meni lopullisesti omia menojaan. Toista puoliaikaa ei ollut kulunut kuin kaksi minuuttia, kun Aleksi Nieminen teki jo illan toisen maalinsa.

Pian Niemisen maalin jälkeen pallo oli jälleen OViestin maalissa, mutta maali hylättiin paitsiona. Tämä vapaapotku epäonnistui kuitenkin täydellisesti OViestin maalivahdilta, sillä pallo meni suoraan Antti Riihimäelle, joka aloitti maalitehtailunsa tästä tilanteesta. Tehtailusta puheenollen, näitä KyPan vaarallisia hyökkäyksiä tuli kuin liukuhihnalta. Seuraavaksi maalinteossa onnistui Juho ”Kettu” Raivela, joka Niemisen tavoin teki tänään kaksi maalia.

Tunnin kohdalla KyPa siirtyi jo 7-0-johtoon. Näitä tilanteita ei enää niin tarkasti muista, koska jatkuvalla syötöllä tuli onnistumisia. Maalista kuitenkin vastasi Antti Riihimäki.

Tilanne pelissä oli niin selvä, että KyPa pystyi pelissä suorittamaan kunnon vaihtorumbaa ja kaikki vaihtopelaajat pääsivät kentälle. Joona Hytti tuli jo 52. peliminuutilla Arskan tilalle. Tunnin kohdalla puolestaan Teemu Pätäri sai tulla lepäilemään, ja kentälle päästettiin Pietari Salmi.

Peliminuutit 60-70 oli vahvaa ja tehokasta suorittamista KyPalta, sillä Antsan maalin jälkeen jatkui maali-iloittelu. Ensin osui Joona Hytti, joka oli nopeutensa ansiosta pelin aikana hankala pala OViestin puolustajille. Hyden maalista kerkesi kulua pari minuuttia, kun Riihimäki pääsi juhlimaan hattutemppua. Ja kruununa vielä tuli neljäs maali 70. peliminuutilla. Tässä tilanteessa Riihimäen veto oli melko heikko, mutta OViestin maalivahti ei kuitenkaan saanut palloa pidettyä käsissään, vaan pallo lipui maaliin.

Enempää maaleja ei 10-0-osuman jälkeen nähty, mutta vaihtoruljanssi jatkui KyPan osalta. Kahden maalin mies – Juho Raivela – tuli jo 67. peliminuutilla vaihtoon. Tilalle tuli Aleksi Arpula, joka ei tänään ottanut keltaista korttia. 10-0-maalin jälkeen tuli tuplavaihto, kun Niko Vanhala ja Vikke Piispa tuli vaihtoon. Kentälle pistettiin Arttu ”Leipä” Kuusimäki ja Pasi ”Kansikuvapoika” Pöntinen.

Viimeiset 20 minuuttia olikin sitten sellaista pelailua vain. Ei nähty maaleja kummaltakaan joukkueelta. Otavan Viestille siunaantui muutama puolittainen paikka, mutta toisen sarjapelinsä tällä kaudella pelannut Tomi ”Siivu” Siira oli jälleen itse varmuus maalilla. Siivulla on nyt Nelosessa kasassa kaksi peliä ja nolla päästettyä maalia. Joutuukohan tässä kohta peluuttamaan Nico ”Seivi” Pietiläistä kentällä, kun Siira ei suostu päästämään selkänsä taakse yhtäkään maalia?

Loppujen lopuksi kuultiin loppuvihellys. Kymin Palloilijat palasi kunniakkaasti voittokantaan ja vieraat joutuivat lähteä pettyneinä kotimatkalle Mikkeliin. Kaikin puolin oli erittäin vakuuttava ja tasapainoinen esitys kymiläisiltä. Maalintekijöiden ja Siiran lisäksi isoihin onnistujiin voisi nimetä Jani ”Jamppa” Järvisalon. Laitapakki Järvisalolta nähtiin ehdottomasti tämän kauden paras pelinsä – hyvää äänenkäyttöä, muutama hyvä nousu, varmaa puolustuspelaamista ja muutama maukas laidanvaihto.

Hirveän paljon pelistä, ilmasta ja katsojamäärästä ei ole valitettavaa. Kauppa kävi kioskilla taas mukavasti, vaikka J-Boss ei ollut paikalla, vaan puljua piti pystyssä tehokaksikko Knuutinen-Hjelt. Edelleen vielä isot pahoittelut siitä, että tällä kertaa jouduttiin kahvin kohdalla myydä EIOOTA. Ensi kerralla sitten saa taas kahvia!

Kymin Palloilijoilla on enää viisi peliä jäljellä tätä kautta. Edelleenkin tappiosarake näyttää nollaa. Toivottavasti se näyttää myös ensi viikon jälkeen samaa, sillä ensi viikon keskiviikkona on kauden tärkein peli edessä. Sarjakakkonen eli KyPan pahin haastaja – Kotajärven Pallo (KoPa) – saapuu Metsolaan.

KE 15.8. KyPa-KoPa – METSOLAN URHEILUKENTTÄ – KELLO 19 ALKAEN – TERVETULOA SEURAAMAAN JÄNNITYSTRILLERIÄ!