Kauden ensimmäinen maaliton tasapeli

RAPORTTI: Viime viikolla kauden ensimmäinen maaliton tasapeli (Liry-KyPa 0-0)

Viime viikon keskiviikkona keskellä pahimpia helteitä Kymin Palloilijat matkasi kolmannen kerran tällä kaudella Lappeenrantaan potkimaan palloa. Vastassa oli tällä kertaa Lappeenrannan itäinen raittiusyhdistys (Liry), jonka kanssa KyPa pelasi jälleen kerran tasapelin. Tällä kertaa ottelu päättyi maalittomaan 0-0-tulokseen.

Aikaisemmat Lappeenrannan vierailut ovat suuntautuneet Amiksen tekonurmelle, mutta nyt päästiin näkemään vähän ”karumpaa” Lappeenrantaa, kun peli pelattiin Harapaisen nurmikentällä. Pukukoppi muistutti ulkoisesti sekä sisäisesti enemmän huumeluolaa kuin pukuhuonetta, mutta alasarjafutiksen suolahan on se, että kaikki ei ole aina niin prameeta ja näkee erilaisia kenttiä ja kyliä! Knoppitietona vielä sellainen, että tämä kyseinen kenttä on kuulemma se kenttä, jossa Henri Kalatsev omien sanojensa mukaan esitti kentällä jotain aivan maagista.

Pelistä ei hirveästi kerrottavaa ole. KyPa pyöritti palloa ja hakkasi päätä seinään, kun mistään ei tullut onnistumisia. Kotijoukkue pyrki lähinnä pelaamaan pitkää palloa nopeille hyökkääjilleen, mutta niistäkään ei loppujen lopuksi hirveän vaarallisia tilanteita päässyt ensimmäisellä puoliskolla syntymään.

KyPalta nähtiin jonkin verran jopa kauempaakin laukauksia, mutta sihti oli jälleen pahasti hukassa. Ehkä komein yritys oli Vikke Piispan veto lähes puolesta kentästä, joka meni maalia kohti ja ylös, mutta vähän liian keskelle meni, joten Liryn maalivahti torjui tämän komean vedon.

Jos oli ilman lämpötila kuuma, niin kävi myös KyPan penkin tunteetkin kuumina! Tuomari jo ensimmäiellä puoliajalla tuli varoittelemaan KyPaa äänenkäytöstä kentän ulkopuolella. Tuomarin puhuttelun jälkeen KyPan vaimeni.

Toisella puoliajalla meno pelissä jatkui samanlaisena. KyPa yritti murtaa Liryn puolustuksen ja Liry kyttäsi vastaiskun paikkoja. Tänään ei vain uponnut ja pikkuhiljaa KyPan pelailukin alkoi menemään hieman epätoivoiseksi – ikään kuin oltaisi takaa-ajoasemassa, vaikka peli oli edelleen tasan. KyPa suoritteli vaihtoja, mutta sieltäkään ei loppujen lopuksi ratkaisuvoimaa löytynyt KyPan peliin.

Pelin loppupuolella oikeastaan alkoi kotijoukkue Liry pääsemään paremmin peliin mukaan. KyPan pelaajat alkoivat olemaan melko väsyneitä ja Liryltä löytyi pelistä vielä intoa. Pari vaaranpaikkaa oli, mutta takaiskumaaleilta selvittiin. Liry sai pelin lopussa hyvän vaihteen päälle, mutta vaikka kummallakin joukkueella oli hetkensä pelissä – maaleja ei nähty.

Lopputulos oli siis 0-0. Pelin positiivisista puolista mainittakoon se, että tämä oli Tomi ”Siivu” Siiralle kauden ensimmäinen sarjapeli maalilla ja kelvollisesti pelasikin. Ykkösmaalivahti Nico ”Seivi” Pietiläinen nimittäin onnistui loukkaamaan viikko sitten sormensa niin, että ei kyennyt pelaamaan pelissä. Vikke Piispa oli jälleen varmaotteinen KyPan puolustuspäässä. Puolustuksen hyvästä pelaamisesta osoituksena se, että ei taaskaan päästetty yhtään maalia.

KyPa on nyt ”syyskaudella” pelannut kolme peliä ja hieman nihkeästi on lähtenyt käyntiin, sillä kolmesta pelistä on voitettu vasta yksi. Positiivista on se kuitenkin, että edelleen ollaan ilman tappioita. KyPan johto Nelosessa on kuitenkin kaventunut tasapelien myötä kymmenestä pisteestä kuuteen pisteeseen. Liikaa ei pidä alkaa nyt kuitenkaan sarjataulukkoa tuijottamaan, vaan keskitytään jokaiseen omaan peliin erikseen ja pyritään palauttamaan hommaan se rentous, mikä kevätkaudella oli.

Yritetään näyttää ylihuomenna (ke 8.8) Metsolassa jälleen sitä hyvää ja tehokasta KyPaa, kun mikkeliläinen Otavan Viesti saapuu vieraaksi. KyPa-OViesti on siis ylihuomenna Metsolan urheilukentällä. Ottelu alkaa kello 19. Tervetuloa taas paikan päälle seuraamaan!

P.S. Pahoittelut, että tämän raportin julkaisussa kesti näin kauan. Syitä on kaksi: a) Ei vaan ole kerennyt, b) Kuten näkyy, tästä 0-0-pelistä ei hirveästi jäänyt kerrottavaa jälkipolville.