Takaisin voittokantaan

Metsolan lämpimään iltaan oli kokoontunut kaksi joukkuetta pelaamaan jalkapalloa. Kymin Palloilijat ja Lappeenrannan Pallo – näistä voittajaksi selviytyi KyPa, joka voitti ottelun lukemin 4-0.

KyPa lähti peliin poikkeuksellisesti perinteisellä 442-muodostelmalla. Joonas ”Ruuspa” Rosenblad nousi avaukseen Antti Riihimäen kärkipariksi. Eniten huomiota KyPan avauskokoonpanossa kiinnitti se, että Roope ”Peter Franzen” Salmela oli pistetty hupiukkojen (vaihtopenkin) puolelle.

Ensimmäinen maali syntyi jo kuudennella minuutilla. Maalista vastasi pitkälti yksinään Joona Hytti, joka melkein puolesta kentästä lähti etenemään kohti vastustajan maalia. Hyde ohitti vastustajan ja laukauskin oli tällä kertaa sen verran laadukas, että se upposi maalin perukoille.

Ottelu jatkui maalinkin jälkeen vahvasti KyPan hallinnassa jälleen kerran. Vastustaja ei hirveän montaa paikkaa saanut. Vaarallisin tilanne LaPalta oli, kun LaPan hyökkääjä meinasi päästä irti ja maalivahti Nico ”Seivi” Pietiläinen joutui tulemaan vastaan ja putsata pallon. LaPan pelaaja loukkaantui tässä putsauksessa, mikä herätti vastustajassa närää, mutta tuomari ei sitä rikkeenä nähnyt. Seivi pelasi kovaa, mutta puhtaasti ja oli ensin pallossa.

Puoli tuntia saatiin odottaa toista maalia. Joonas Rosenbladin pelaamisesta huomasi heti alusta alkaen, että tänään hän haluaa tehdä maalin. Ruuspa yritti useamman kerran kaukaakin laukausta, mutta laukaukset suuntautuivat yli maalin. 36. peliminuutilla KyPa sai hienosti rakenneltua tilanteen. Jossain 16 metrin rajalla Niko Vanhala pääsi tykittämään vasurilla. Maalivahti joutui Vanhalan upean vedon torjumaan eteensä, jossa Rosenblad oli hyvin haistelemassa ja pääsi tuikkaisemaan pallon maaliin. Maali oli Rosenbladin kauden ensimmäinen.

Kolmatta maalia ei jouduttu niin kauan odottaa, sillä peliä oli pelattu minuutin verran 2-0-osuman jälkeen, kun KyPan hyökkäys vyöryi kohti LaPan maalia. Antti Riihimäki pääsi maalin edestä pistämään pallon maaliin ja KyPa siirtyi jo turvallisen oloiseen 3-0-johtoon.

Rosenbladin maalinälästä tuli muuten mieleen toinen nälkäinen pelaaja. Ville Hanskille avautui jälleen hyvä paikka, mutta maalivahti torjui Hansun vedon. Vielä on pelejä jäljellä, ehkäpä tällä kaudella vielä tullaan näkemään Hanskin maali!

Taukotulos oli siis 3-0. Toisella puoliajalla KyPa pelissään ehkä vähän liikaa ”mukavoitui”, eikä pistänyt pökköä pesään enää samaan tahtiin. Ehkä hieman nopeammin olisi voinut yrittää pelata palloa ylöspäin, mutta toisaalta ei vastustajakaan oikein hirveästi saanut mitään taistelua enää aikaiseksi.

Toisella puoliajalla alettiinkin tuomaan väsyneiden jalkojen tilalle tuoreita miehiä. Fanien suosikkipelaaja Roope Salmela pääsi koirankopista 54. peliminuutilla ja otti paikan keskikentällä. Vaihtoon tuli Rosenblad, mikä tarkoitti sitä, että Juho ”Kettu” Raivela siirtyi keskikentältä Antsan pariksi kärkeen.

Tunnin kohdalla puolestaan paljon työtä tehnyt Ville Hanski pääsi vihdoin lepäämään, kun Jani ”Jamppa” Järvisalo otti Hansun paikan laitapakkina. Samalla suoritettiin vaihto, jossa Joona Sorvan paikan kentällä otti Vande Vantola. Hieman myöhemmin kentälle tuli Aleksi Nieminen, joka otti kärjestä Antti Riihimäen paikan.

Peli jatkui sellaisena peruspelailuna. Kummallekin tuli muutamia erikoistilanteita, muutama jonkinlainen maalipaikkakin KyPan osalta ja muutenkin peli oli melko vahvasti KyPan kontrollissa. Peli alkoi jo olemaan niin selvä, että kentälle pistettiin 76. peliminuutilla rouhijaosastoa, kun kovan työn pelissä tehneet Kettu Raivela ja Joona Hytti otettiin vaihtoon, tilalle pistettiin tehokaksikko Toni Knuutinen-Joona Hjelt.

Mainittakoon vielä, että lopussa nähtiin vielä yksi maali! Pelin lopussa Kymin Palloilijat sai hyvästä paikasta vapaapotkun ja Ville Piispa nousi puolustuksesta ampumaan vaparin. Kaunis vapaapotku upposi suoraan vastustajan maaliin.

Muutama melko heppoinen keltainen kortti nähtiin myös pelin loppupuolella, mutta ei niistä sen enempää. Tänään painotettiin sitä, että tilanteista ei jäädä tuomareille mussuttamaan ja siinä onnistuttiin hyvin. Muita positiivisia puolia pelissä oli se, että puolustuspeli Vikke Piispan johdolla oli jälleen varmaa. Nico Pietiläiselle merkattiin jo kauden neljäs nollapeli – torjuntoja tuli miehelle omien sanojensa mukaan yksi tällä kertaa. Tämän päiväisessä muodostelmassa hyvää oli myös se, että nyt Antti Riihimäki ei joutunut yksin painimaan useampaa vastustajan puolustajaa vastaan.

Kaikkein positiivisinta pelissä tietenkin oli se, että tästä saatiin voitto ja kolme pistettä. KyPalla nyt 11 Nelosen pelistä vakuuttava saldo: 9 voittoa, 2 tasapeliä ja NOLLA tappiota. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan peliin, joka on ensi keskiviikkona Lappeenrannassa Liryä vastaan. Edellisestä Liry-pelistä jäi vähän hampaankoloon jotain, sillä Liry aiheutti KyPalle kauden ensimmäiset pistemenetykset. Toivottavasti KyPan pojat ovat ensi keskiviikkona jo toipuneet Meripäivät-hassutteluista.

Tähän loppuun vielä kevennyksenä Hikipedia-tietosanakirjan tulkinta Meripäivistä, kotkalaisuudesta ja kymiläisyydestä: ”Meripäivillä voi kymiläinenkin kuvitella olevansa kotkalainen. Todellinen kotkalainen lähtee Meripäivien ajaksi Kymin saaristoon pakoon, jos vain voi.”

P.S. Kiitokset jälleen kaikille vapaaehtoisille kioskin pyörittämisestä! Sekä kiitokset kaikille katsojille – jälleen oli mukavasti porukkaa saapunut paikalle ja kuulemma kaikki makkaratkin meni! Hyvä!