Arasta leivottiin toppari – Voitto nollapelillä

KyPa kesätauolle murskavoiton siivittämänä (KyPa-MyPa/FC 6-0)

Tämän vuoden yPa-derbystä ei saatu samanlaista jännitysnäytelmää kuin viime vuonna, sillä tällä kertaa KyPa oli parempi lukemin 6-0. Voiton myötä KyPa kipusi jälleen ainakin hetkeksi kolmen parhaan joukkoon sarjassa.

Ennen peliä KyPan pelaajatilanne näytti hieman heikolta, mutta loppujen lopuksi saatiin kasaan 15 pelaajan rinki, mikä oli lopulta parempi kuin vastustajalla (13 pelaajaa). Jopa Vande ”Atte” Vantolakin laittoi nappikset jalkaat pelin edetessä.

KyPan ensimmäinen maali nähtiin 7. minuutilla, kun KyPa sai hyvästä paikkaa sivurajaheiton. Nämähän oli joskus muinoin aina vaarallisia KyPan osalta, kun Antti ”Tero” Riihimäki osaa linkaista palloa. Riihimäki heitti pallon boksiin, jossa Pasi Pöntinen oli valppaana ja puski pelivälineen maaliin.

KyPa hallitsi peliä, MyPa/FC yritti pitkillä palloilla kärjelle saada jotain aikaiseksi. Kerran meinasikin ensimmäisellä puoliajalla onnistua läpiajo, mutta KyPan onneksi MyPan pelaaja ei pysynyt tasapainossa ja saanut palloa pidettyä. KyPan hallinnasta huolimatta kotijoukkueen vaaralliset maalipaikat ekalla 35-minuuttisella oli loppujen lopuksi melko vähissä. Riihimäellä oli muutama paikka, mutta sihti oli pahasti hukassa. Niinpä tauolle siirryttiin KyPan 1-0-johdossa.

Toista puoliaikaa oli keretty pelaamaan vain muutama minuutti, kun KyPa onnistui maalinteossa. Joonas Hostikka keskitti oikealta laidalta ja Antti Riihimäki pääsi puskemaan. Pusku kuitenkin suuntautui ylös korkeuksiin, mutta jotenkin kummallisesti se lentoradastaan huolimatta pomppi lopulta maalin perukoille. Näin Riihimäelle kauden 8. maali jo, mutta vasta ensimmäinen kotipelissä – eli nyt on kotipelipeikkokin haudattu.

Peikoista puheenollen. Voikkaan Pallo-Peikot luopui kesäkuun alussa Kutosen sarjapaikastaan, joten tämä kausi vedetään loppuun lohkossamme 15 joukkueen voimin.

KyPa puolusti hyvin. Tästä osoituksena tilanne 43. minuutilla, kun MyPa/FC yritti hyökätä, mutta MyPan hyökkäjä joutui useamman KyPa-pelurin piirittämäksi. KyPa sai pallon riistettyä ja tehokkaalla syöttelyllä pääsi kentän toiseen päähän, josta pallo pelattiin maalin eteen Jukka-Pekka Nuutiselle. ”MyPan kaataja” Nuutinen onnistui vihdoin maalinteossa ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Ja näin KyPa siirtyi jo turvalliseen 3-0-johtoon.

Pasi Pöntisellä alun maalin lisäksi oli kova haku toiseen maaliin. Ekalla puoliajalla nähtiin jo hieno kaukoveto, joka kuitenkin hiuksen hienosti meni yli. 59. minuutilla ”Pönde” lopulta onnistui vedossaan. 4-0-johto KyPalle. Vastustajalla alkoi myös pelikuntoiset pelaajat olemaan melko vähissä.

Pelin lopussa nähtiin Eevo ”Eevochenko” Mainila -show. 67. minuutilla Teemu Pätäri haki kaukovedollaan maalia, mutta laukaus epäonnistui ja osui vastustajan pelaajaan. Vastustajasta pallo kimposi laituri Mainilalle, jonka hieno nosto meni maaliin asti. Pari minuuttia myöhemmin Eevo Mainila puolestaan syötöllään löysi Otto ”Kipeä polvi” Karhun, joka tälläsi ottelun loppulukemiksi 6-0. Mainittava on muuten myös se, että toppari Otto Karhu tuli nilkuttaen vaihtoon jo ekalla puoliajalla, mutta palasi kentälle uudestisyntyneenä, kun mahdollisuus pelata kärjessä avautui.

KyPalle siis lopulta selkeä voitto lukemin 6-0. MyPa/FC:lla oli pari vetoa toisella puoliajalla, mutta melko vähin tehtävin pääsi maalivahti Lauri Anttila tästä ottelusta. Siitä iso kiitos KyPan puolustukselle, joka hoiti lähes kaikki tilanteet ammattimaisin ottein. KyPa lähti tähän otteluun hieman erikoisella avauskokoonpanolla, sillä kolmen linjan puolustuksessa yhtenä topparina toimi Aleksi ”Ara” Nieminen, joka on totuttu näkemään lähinnä hyökkäävissä rooleissa. Ara hoiti kuitenkin tonttinsa hyvin tässä ottelussa, joten jatkossakin voi ihan rohkeasti peluuttaa miestä missä vain.

yPa-derbyn kokoonpanot ja tilastot löydät Palloliiton tulospalvelusta.

Kymin Palloilijat siirtyy nyt kesätauolle. Ilmat futiksen pelailuun on mitä otollisimmat, mutta tästä huolimatta KyPan pelit jatkuvat vasta elokuun puolella. Seuraava ottelu on maanantaina 1.8 klo 18:00 Metsolan urheilukentällä. Silloin vieraaksi saapuu FC Villisiat.