Itikoiden syömä KyPa voittoon Inksassa

KyPa palasi voittokantaan Inkeroisissa (Purha/2-KyPa 1-5)

PoPo-ottelusta tuli käkättimeen 2-0, vaikka peliä pääasiassa hallittiinkin. Ensimmäisen tappion siivittämänä Kymin Palloilijat matkasivat Inkeroisiin, jossa palattiin voittokantaan. Inkeroisten Purhan kakkosjoukkue kaatui lukemin 1-5.

Ensimmäinen kymppi oli KyPan hallintaa. Purha yritti pitkillä palloilla murtaa KyPan puolustuksen, mutta KyPan topparikolmikko (Säämänen-Pätäri-Koski) hoiti tilanteet varmasti. KyPan syöttöpeli toimi, ja Antti Riihimäki tuntui olevan terällä päällä, mutta vielä pelin ensimmäisellä kymmenminuuttisella ”Tero” ei iskenyt.

11. minuutilla KyPan kulmatilanteesta pallo pomppi yli maalialueen hässäkään. Takana oli Antti Riihimäki, jolla oli tilaa ladata palloa kunnolla. Riihimäkin terävä potku upposi vastustajan maaliin ja näin vierailijajoukkue KyPa siirtyi ottelussa johtoon.

KyPa ei johtoasemassa helittänyt. Hienon syöttökuvion päätteeksi pallo saatin Leevi Toivaselle, jonka komea veto osui maaliin 17. minuutilla. Ja heti seuraavassa hyökkäyksessä Riihimäki pääsi irti, ja pisti ottelun jo varman oloiseen 0-3-tilanteeseen.

Tilanteita oli tehdä enemmänkin maaleja. Riihimäellä oli ensimmäisellä puoliskolla useampi paikka, jotka eivät maaliin asti menneet. Jukka-Pekka Nuutinen oli kerran pääsemässä läpi, mutta se viimeinen silaus tässäkin suorituksessa puuttui. Joona Hjeltin vasuri puhui kerran, mutta sekin osui vain tolppaan.

Tauolle mentiin siis tilanteessa 0-3. Ensimmäinen puoliaika pelattiin hyvin lämpimässä ilmassa, mutta illan edetessä sää muuttui ja toisen puoliajan alkaessa tuli jopa muutama sadepisara, mutta sen suurempaa vesisadetta ei pelipaikalle tullut.

Toisen puoliajan ensimmäinen kymppi oli sitten hieman heikompaa KyPaa. En tiedä johtuiko se väsymisestä vai yliyrittämisestä, mutta Purha/2 pääsi yllättävän hyvin peliin takaisin mukaan. Siitä osoituksena vastahyökkäys, joka päättyi komeaan kavennusmaaliin Purha/2:n Kuokan toimesta. Kavennusmaalin jälkeenkin KyPan heikko vaihe pelissä kesti hetken aikaa, mutta sitten Antti Riihimäki iski helpottavan 1-4-maalin, jonka jälkeen otteluhallinta siirtyi jälleen vierailijoille.

Hattutemppu ei Antero Riihimäelle riittänyt, vaan pitihän se neljäs maalikin tehdä. Joonas Hostikan syötöstä Riihimäki teki illan neljännen maalinsa 65. peliminuutilla. Tämä maali jäi ottelun viimeiseksi, joten kolme pistettä tästä ottelusta matkasi Kotkan suuntaan. Jälkipelit olivat Inksan paikallisessa eli Kahvila Matinpojassa, jossa KyPa keräsi uusia kannattajia paikallisista. Myös jälkipeleissä KyPa vei selkeän voiton, sillä isäntien pelaajia eksyi paikalle yksi.

Palloliiton tulospalvelusta löytää ottelun kokoonpanot ja tilastot.

Seuraava ottelu onkin jo maanantaina, kun Metsolassa nähdään yPa DERBY. Vastassa on siis MyPa/FC. Jostain syystä tämän ottelun jälkeen alkaa käsittämättömän pitkä tauko sarjassa, sillä KyPan tauko venyy yli 1,5 kuukauden mittaiseksi. Suomessa parhaimmat kelit, mutta yPa Derbyn jälkeen KyPan voi nähdä seuraavan kerran livenä vasta elokuun alussa, joten nyt kaikki kannattajat paikalle katsomaan ”huippu”futista. KyPa-MyPa/FC-ottelu maanantaina 13.6 Metsolan urheilukentällä kello 18 alkaen!