RAPORTTI: Helatorstaina nähtiin runsasmaalinen ottelu – KyPa voitti vihdoin!

Helatorstai 2019 sujui futiksen merkeissä (Union Plaani-KyPa 3-6)

Helatorstaista on jo hetki kulunut, mutta muutama sananen olisi varmaan hyvä ottelusta mainita myös sivuillakin. Helatorstaina KyPa suuntasi Heinolan suuntaan, jossa vastassa oli Union Plaani. KyPa oli tyly vierailija ja vei pisteet Kotkan suuntaan voittamalla Plaanin lukemin 6-3.

Union Plaani oli ennen KyPa-ottelua poikkeuksellisessa ”voittoputkessa”, sillä edelliset kaksi ottelua se oli voittanut. Näitä voittoja ennen Plaani oli edellisen kerran voittanut kesäkuussa 2018 sarjapelin.

Kymin Palloilijoiden matkassa oli 31-vuotias Samuli Kaivonurmi (46 Veikkausliigapeliä, 1 SM-hopea), joka on KyPan treeneissä pyörinyt jo jonkin aikaa. Nyt ”Jönssi” puki ensimmäisen kerran KyPan pelipaidan päälle ja tulosta syntyi heti. Kaivonurmen esityöstä Joona Sorva siirsi vierailijat jo viidennen peliminuutin kohdalla ottelussa johtoon.

Kaivonurmen show jatkui. Saksipotku meni puolisen metriä, mutta 14. peliminuutin kohdalla vihdoin Kaivonurmi sai tilastomerkintöihin omalle kohdalle maalinkin.

Sitten alkoikin ylärimat ja tolpat kolista KyPan toimesta. Nico ”Seivi” Pietiläinen osui pallolla ylärimaan – kuten teki myös Samuli Kaivonurmi. Sitten oli tolppien vuoro – Nico ”Seivi” Pietiläinen kunnostautui pistämällä pelivälineen parikin kertaa tolppaan, eikä maaliin.

Kun tarpeeksi tuhlaillaan paikkoja, niin eiköhän vastustaja sitten osu. Jens Tanskanen kavensi ottelun 2-1:een 36. minuutin kohdalla. Eikä KyPa edes tauolle päässyt johdossa, sillä hieman ennen tauon alkamista Plaanin Valtteri Vuori toi heinolalaiset tasoihin.

Harmittavasti KyPan hyvä alku suli, mutta takaiskumaaleista huolimatta Kymin Palloilijat ei lannistunut. Toista puoliaikaa oli pelattu vain minuutti, kun Nico ”Seppo” Pietiläinen vihdoin osui ja vei KyPan jälleen johtoon. Tämäkään johto ei kuitenkaan kestänyt kuin vartin verran. Veeti Lahtinen, joka oli vain hetken kerennyt kentällä olla, toi Union Plaanin uudelleen tasoihin, kun peliä oli pelattu reilu tunti.

Kymin Palloilijat suoritti ensimmäisen pelaajavaihtonsa 71. minuutilla, kun Aapo Niskanen tuli vaihtoon ja Jani ”Iso Paha” Järvisalo päästettiin irti. Plaani-peli oli muuten Aapo Niskasen kauden ensimmäinen peli ja heti vastuuta tuli niin, että päävalmentaja Esa Udd pisti Aapon avaukseen.

Voittomaali syntyi 76. minuutilla. Asialla oli – kukapas muu kuin.. Samuli Kaivonurmi. Maalikarkelot jatkuivat viisi minuuttia myöhemmin, jolloin Nico Pietiläinen onnistui toistamiseen toimittaa pallon maaliin eikä tolppaan.

Tämän jälkeen olikin aika päästää mahtavan debyytin tehnyt Kaivonurmi hakemaan pukukopista rollaattori alle, ja kehiin tuli Pasi ”Pönde” Pöntinen. Muutama muukin vaihto suoritettiin ottelun loppuvaiheilla. Nico ”Seivi” Pietiläinen pääsi myös huilaamaan. Tilalle tuli viimeisille minuuteille rymistelemään Aleksi ”Ara” Nieminen. Myös Arttu ”LOHI” Kuusimäki pääsi tekemään tässä ottelussa debyytin Kolmosessa, kun 88. peliminuutilla ”Kolmen maalin mies” tuli Joona Sorvan tilalle.

5-3-tilanne ei riittänyt Anterolle. Antti Riihimäki teki uransa 68. maalin (Palloliiton tilastot huom! todellisuudessa satoja ellei tuhansia maaleja!) ajassa 90+4. Kymin Palloilijat palasi hienosti voittokantaan ja nousi jumbosijalta seitsemälle sijalle Kolmosessa. Hyvin tasaista on tällä hetkellä Kolmosessa, kun yhdellä voitolla harpataan viimeiseltä sijalta keskikastiin.

Seuraavan kerran Kymin Palloilijoiden edustusjoukkue pelaa huomenna (tai todennäköisemmin on jo TÄNÄÄN, kun tätä artikkelia luet) eli tiistaina 4.6. KyPa-FC Peltirumpu-ottelu pelataan Karhulan keskuskentän nurmella alkaen kello 19. Tervetuloa jälleen paikalle. Ilmainen sisäänpääsy, mutta varakaa rahaa mukaan, sillä KyPa-kioski palvelee jälleen totutusti.

KyPan avauskokoonpano Union Plaani -ottelussa:
#99 Vesa Sjöblom (MV)

#4 Teemu Pätäri
#5 Ville Piispa
#15 Aapo Niskanen

#10 Roope Salmela
#11 Joona Sorva
#25 Anssi Jokela
#33 Juho Raivela

#16 Antti Riihimäki
#66 Samuli Kaivonurmi
#77 Nico Pietiläinen

Vaihtopelaajat:
#1 Tomi Siira
#13 Aleksi Nieminen
#22 Jani Järvisalo
#23 Arttu Kuusimäki
#69 Eero Peltoniemi
#83 Pasi Pöntinen
#95 Joona Udd

Vaihdot:
71 min: Aapo Niskanen -> Jani Järvisalo
82 min: Samuli Kaivonurmi -> Pasi Pöntinen
85 min: Nico Pietiläinen -> Aleksi Nieminen
88 min: Joona Sorva -> Arttu Kuusimäki

Ottelun maalit:
5 min: 0-1 Joona Sorva
14 min: 0-2 Samuli Kaivonurmi
36 min: 1-2 Jens Tanskanen
44 min: 2-2 Valtteri Vuori
46 min: 2-3 Nico Pietiläinen
62 min: 3-3 Veeti Lahtinen
76 min: 3-4 Samuli Kaivonurmi
81 min: 3-5 Nico Pietiläinen
90+4min: 3-6 Antti Riihimäki

KyPan kolme tähteä:
***
**
*