KyPa löysi Akilleen kantapään (KyPa-Akilles 6-1)

Maanantai-illan kruunasi Kymin Palloilijoiden ja Porvoon Akilleksen välinen harjoitusottelu Arto Tolsa Areenalla. KyPa nujersi porvoolaisvieraat Kotkansaarella lukemin 6-1.

Viime vuonna melkein samoihin aikoihin edellisen kerran kohdattiin samainen Uudenmaan Nelosessa pelaava joukkue Tolsalla. Silloin pelattiin pelin alku pimeällä stadionilla, mutta nyt oli valoa tarjolla jo pelin alusta lähtien.

KyPa hyökkäsi heti rajusti pelin alussa, mutta sihti oli pojilla pahasti hukassa. Vastustajan aseena oli vastahyökkäykset ja viidennen peliminuutin kohdalla Akilles pääsi ensimmäisen kerran vastahyökkäyksestä laukomaan, mutta KyPan maalivahti Mikko Kurvinen torjui.

Peliä oli pelattu noin 17 minuuttia, kun KyPan pyörittely tuotti lopulta tulosta. Juho ”Kettu” Raivela siirsi KyPan 1-0-johtoon. Viitisen minuuttia myöhemmin Kymin Palloilijat sai kulmapotkun. Akilles ei tarpeeksi vahvasti vartioinut vahvaa pääpelaajaa – Ville ”Vikke” Piispaa – joka jälleen kerran onnistui päällä tekemään maalin.

Puolen tunnin kohdalla KyPan syöttely avasi hyvän paikan vasemmalla laidalle häärineelle Reko ”Rex” Marttilalle, joka pisti pallon maaliin. KyPa johti jo 3-0 ja tauolle mentiin samoissa lukemissa.

Toisella puoliajalla Akilleksen yritys tuotti lopulta tulosta. 55. peliminuutilla KyPan puolustuksessa hieman sekoiltiin ja siellä oli vapaana porvoolaispelaajia. Siitä oli helppo paikka pistää pallo KyPan verkkoon. Toisella puoliajalla KyPan maalilla muuten pelasi viime aikoina lähinnä maalitykkinä toiminut Nico ”Seivi” Pietiläinen.

Maalin jälkeen Akilles tuntui hieman paremmin pääsevän peliin mukaan ja vaaranpaikkoja oli lisääkin, mutta KyPan onneksi maaleja ei vieraat enempää saaneet tehtyä.

73. minuutilla osui KyPa ensimmäisen kerran toisella puoliajalla, vaikka tilanteessa saatiin ensin ihan maalin edestä sohittua pallo ylärimaan. Onneksi Reko Marttila oli hieman taaempana valppaana ja teki illan toisen osumansa. Seuraavana onnistujana oli Jonne ”Franco” Hannula (n. 79 min), joka Kettu Raivelan esityöstä sai sellaisen paikan, josta Hannulalla oli helppo työ tehdä maali.

Pari minuuttia myöhemmin Niko Vanhala kaunisteli loppulukemiksi 6-1. Selkeä voitto KyPalle tästä ottelusta. Mitään suurempia hienouksia pelissä ei nähty ja melko siipirikkoisena joukkue lähtikin peliin. Nyt edustusjoukkue onneksi pääsee ansaitulle pienelle tauolle parantelemaan paikkoja. Seuraavaksi jännätäänkin, kuka tulee Regions’ Cupin toisella kierroksella vastaan. Regions’ Cupin toisen kierroksen otteluparit arvotaan ensi viikon tiistaina (2.4).