KyPa voitokas ensimmäisessä harjoitusottelussa

KyPa voitokas ensimmäisessä harjoitusottelussa (KTP (A-jun.) vs KyPa 0-5)

Kymin Palloilijat pelasi ensimmäisen harjoitusottelunsa tämän talven aikana sunnuntaina Ruonalan hallissa. Vastassa oli Kotkan Työväen Palloilijoiden A-juniorijoukkue, joka kaatui KyPan käsittelyssä lukemin 5-0.

Jo pelin alussa tuli esiin se, että toinen joukkueista on juniorijoukkue, sillä KyPa tuli tilanteisiisiin paljon fyysisemmin. Hyökkäyksessä pelanneiden Nico ”Seivi” Pietiläisen sekä Aleksi ”Ei enää kalju” Niemisen yhteispeli vaikutti toimivalta. Pietiläiselle siunaantui pelin ensimmäisellä puoliajalla paljon loistavia maalipaikkoja. Ensimmäinen maali tuli noin 12. peliminuutin kohdalla, kun Seivi pääsi irti ja pisti pallon varmasti verkkoon.

Toisen kerran Pietiläinen rokotti KTP:n junnuja 26. peliminuutin kohdalla. 2-0-maalin jälkeen peli jatkui KyPan komennossa edelleen. Peliä oli pelattu reilu puoli tuntia, kun KTP omalla alueella joutui rikkomaan ja Kymin Palloilijoille tuomittiin pilkku. Pallon taakse asteli tietenkin ”Seivi” Pietiläinen, jonka vedon KTP:n maalivahti torjui, mutta riparista Pietiläinen kävi itse tökkäisemässä pallon maaliin. Pietiläiselle hattutemppu ja sen jälkeen vaihtoon.

Pelin formaattina oli kaksi 40 minuutin puoliaikaa. Tauolle mentiin KyPan 3-0-johdossa. Ensimmäinen puolisko oli melko vahvaa KyPan hallintaa, eikä vastustaja suuria vaaroja päässyt aiheuttamaan.

Toiselle puoliajalle tuli erilainen kokoonpano KyPan osalta, mutta edelleen peli jatkui KyPan kontrollissa. Seuraavaa maalia kuitenkin saatiin odottaa jonkun aikaa, mutta lopulta Pietiläisen tilalle kentälle tullut maalitykki Antti Riihimäki onnistui maalinteossa.

Maalien lisäksi yleisöä viihdytti myös Arttu ”Lohi” Kuusimäen maaginen haltuunotto sekä Ville ”Vikke” Piispan kylmänviileät liukkarit. Pelin lopussa vielä päästiin maalin makuukin, kun Toni Knuutinen pisti korkean pallon eteenpäin Antsalle. Riihimäki pääsi irti ja vastustajan maalivahti tuli vastaan, jonka takia Riihimäki päätti komealla nostolla pistää pallon maaliin. Enempää ei pelissä maaleja nähty, joten ottelu päättyi KyPan 5-0-voittoon ja maaleista vastasi Nico ”Seivi” Pietiläinen (x3) sekä Antti ”Sihteeri” Riihimäki (x2).

KyPalta melko varma esitys. Maalivahdit hoitivat roolinsa moitteettomasti, tosin hirveästi he eivät edes joutuneet torjuntatehtäviin. Pallollinen pelaaminen, äänenkäyttö ja hyvät vastaantulot toimivat kummallakin maalivahdilla. Ensimmäisellä puoliajalla maalissa oli KyPa-tulokas Mikko Kurvinen, toisella puoliajalla konkari Tomi ”Siivu” Siira. Kentällä joukkuepelaaminen näytti ajoittain oikein hyvältä, kun palloa pyöritettiin nopeasti ja vältettiin turhaa roiskimista.

Yleisöäkin oli mukavasti saapunut paikalle seuraamaan KyPan otteita. Torstaina 31.1 piti olla harjoitusleirillä FC Peltirumpua vastaan, mutta valitettavasti ottelu on peruuntunut. KyPa yrittää nyt nopeasti löytää korvataan vastustajan torstaiksi ja jos sellainen löydetään, niin tervetuloa seuraamaan peliä taas.