HISTORIA 1

Historiaa: Joukkueen juuret

HISTORIA 1

Kymin Palloilijat on nykyisin oma seuransa, mutta seuramme on saanut alkunsa Peli-Karhujen B-juniorijoukkueesta vuonna 2009. Kyseisenä vuonna joukkue pelasi Kaakkois-Suomessa B-junioreiden sarjaa.

Seuraavana vuonna oli vuorossa hyppäys miesten sarjaan, kun joukkue osallistui Kaakkois-Suomen Kutoseen nimellä PeKa/2. Menestys oli silloin vielä vaatimatonta, sillä joukkue jäi seitsemän joukkueen lohkossaan viidennelle sijalle.

Kaudella 2011 pelit jatkuivat Kutosessa. Tällä kertaa Kutosen etelälohkossa pelasi vain kuusi joukkuetta. Sarja pelattiin kolminkertaisena sarjana. PeKa/2 aloitti kauden vakuuttavasti. Seitsemän pelin jälkeen oli seitsemän vakuuttavaa voittoa tilillä. PoPo onnistui katkaisemaan PeKa/2:n lennon.

Joukkueen formi alkoi kuitenkin syksyä kohti näyttämään laskusuuntaiselta. Kaksi kierrosta ennen loppua sarjan voitosta taisteli kolme joukkuetta: PeKa/2, Popinniemen Ponnistus (PoPo) sekä loviisalainen FC Atomit. PeKan pojilla sattui olemaan jäljellä olevat pelit juuri näitä joukkueita vastaan. Valitettavasti pää ei kestänyt ja kummastakin ottelusta tuli tappio, jonka myötä joukkue valahti sarjassa kolmannelle sijalle.

Kausi 2012 tuotti jälleen pettymyksen, kun PeKa/2 jäi Kutosessa toiselle sijalle. Sarjanoususta kamppaili kaksi kakkosjoukkuetta – PeKa/2 ja Purha/2. Valitettavasti tämän taistelun hävisimme yhdellä pisteellä. Käännekohtana voidaan pitää Purha/2-PeKa/2-peliä, jonka Purha voitti ja meidän maalivahti lähti pelin ensiminuuteilla jo ambulanssilla kohti sairaalaa.

Kolmen Kutosen kauden jälkeen oli aika hengähtää. Joukkueen runko oli juuri siinä iässä, että osaa pelaajista odotti maanpuolustusvelvollisuudet ja osa porukasta lähti opiskelemaan. Siksi päätettiin, että PeKa/2 ei lähde kaudella 2013 enää piirin sarjoihin. Peli-Karhujen alaisuudessa pelasi tästä lähtien aivan toinen porukka PeKa/2-nimellä.

Vuonna 2013 ei kuitenkaan aivan ilman pelejä menty. Joukkue osallistui pienellä porukalla Kotkan paikalliseen puulaakisarjaan nimellä FC Kymi. FC Kymi –nimeä joukkue on käyttänyt vuosien varrella erinäisissä puulaaki- ja ”höntsä”turnauksissa kuten esimerkiksi Ikaalisissa järjestettävässä Kylpylä Cupissa. FC Kymi voitti oman puulaakisarjansa puhtaalla pelillä. Seuraavanakin vuonna FC Kymin oli tarkoitus osallistua puulaakisarjaan, mutta siitä ei mitään tullut, kun porukka oli entisestään harventunut.

Vuodet 2013-14 joukkue ei siis osallistunut piirin sarjoihin, mutta jostain kuitenkin ilmeni tarpeeksi kiinnostusta siihen, että kaudella 2015 joukkue pelaa taas Kutosessa. Ongelmana oli se, että vanha nimi oli viety, joten tarvittiin uusi nimi. Niinpä syntyi PeKa/KyPa eli Kymin Palloilijat..