KyPan tappiosarake näyttää edelleen nollaa

Kymin Palloilijat kaatoi Karhun Pojat sunnuntaina (KarPo-KyPa 1-3)

Parin huilipäivän jälkeen KyPa pääsi jälleen pelaamaan sunnuntaina, kun vastassa oli Karhulan Pojat. Karhulan keskuskentän tekonurmella pelattu ottelu päättyi vierasjoukkue KyPan voittoon lukemin 1-3.

Kymin Palloilijat sai otteluun salama-alun, kun heti ensimmäisestä hyökkäyksestä Leevi Toivanen pisti pallon maaliin. KyPan peli ei loistavan alun jälkeen väsähtänyt, vaan myllytys jatkui heti avausmaalin jälkeen.

6. peliminuutilla KyPan vahva peli tuotti jälleen tulosti. Leevi Toivasen hieno nostopallo ylitti KarPon puolustuksen. Joona ”PJ” Hjelt oli hereillä ja pisti Leevin nostopallon suoraan ilmasta sisään. Harmi, että Karpot-TV ei tätä ottelua kuvannut..

0-2-osuman jälkeenkin ottelu oli vahvasti KyPan hallussa. 15. minuutilla hyviä juoksuja laidalla tehnyt Joona Hytti eteni pelipallon kanssa vastustajan boksilla. ”Hyde” pisti pallon maalin edustaan, josta vastustajat sohivat pelivälineen omaan maaliin.

Ensimmäisen puoliajalla hieman sekoiltiin pelaajavaihdoissa, kun maalintekijä Leevi Toivanen mystisesti katosi vaihtopenkiltä silloin, kun piti mennä kentälle. Vaihtorumban myötä KyPa pelasi hetken aikaa yhden vajaalla, ja kentällä olleilla tuntui menevän pasmat vähän sekaisin, kun ei tiedetty, että onko tarpeeksi pelaajia ja missä on kenenkin pelipaikka.

Ehkä tuohon episodiin se terävyys KyPan pelissä hetkeksi katosi, jonka KarPo hyödynsi puolen tunnin kohdalla. KarPon Robel Russom kavensi pelin 1-3:een. Tämä jäi ensimmäisen puoliajan – ja uskomatonta kyllä myös koko pelin – viimeiseksi maaliksi.

Toisella puoliajalla ei tosiaan maaleja nähty. KarPolla oli muutama varteenotettava paikka – ja etenkin erikoistilanteissa Karhulan Pojat on aina vaarallisia. Takaiskumaaleilta kuitenkin säästyttiin. Kymin Palloilijoillakin oli lukuisia paikkoja, mutta tolppaa lähemmäksi palloa ei kuitenkaan saatu. Hyvin kuitenkin KyPan peli pyöri läpi ottelun, eikä suurempia valittamisen aiheita pelistä löydy – vaikka kokoonpanosta puuttuikin useampi oleellinen pelinappula (Roope Salmela ja Niko Vanhala.. ja hyvän päivän Antero).

Ottelun MVP:ksi valittiin Leevi Toivanen (avainkortin omistaja, jolla jengi pääsi vessaan kakalle ennen peliä + 1 maali + 1 maalisyöttö). Manageri Atte ”One More Year” Vantola, joka muuten itsekin käväisi kentällä, palkitsi Leevin virvoitusjuomapullolla.

Kolme peliä on nyt takana. KyPalla kasassa kaksi voittoa ja yksi tasapeli. Tämä viikko on pelien ja treenien suhteen huilia, mutta ensi viikon maanantaina mennään taas, kun vastassa on aina niin ihastuttava Popinniemen Ponnistus.

KarPo-KyPa-ottelun kokoonpanot ja tilastot löydät Palloliiton tulospalvelusta.