Jukka-Pekka Nuutinen nousi KyPa/2:n sankariksi

KyPa/2 nousi tappioasemasta voittoon lopussa (MYPA/FC-KyPa/2 2-3)

Maanantai-iltana KyPa/2 matkusti Saviniemen urheilustadionille, jossa oli vastassa MyPan harrastejoukkue – MYPA/FC. KyPa/2 oli pitkään tappioasemassa, mutta lopussa nousi voittoon ja ottelu päättyi lukemin 2-3.

Pelin alkupuoli oli vierasjoukkueen osalta melko jännittynyttä. Rentous uupui KyPa/2:n pelistä – lieneekö lauantaisella saunaillalla mitään osuutta tähän? Paikkoja kuitenkin oli, mutta viimeistelyssä oli parantamisen varaa. Välillä liiankin vauhdilla pyrittiin vain vastustajan maalille.

Kotijoukkue MYPA/FC pelasi melko suoraviivaista peliä, jossa pyrittiin hakemaan nopeita linkkejä pitkillä palloilla. Peliä oli pelattu 20 minuuttia, kun kotijoukkue sai kulmapotkun. KyPa/2:lla oli kulmatilanteessa hieman kommunikaatio-ongelmia, kun maalivahti Lauri Anttila ja Joona Hjelt menivät samaan palloon. Rytäkän myötä MyPalle avautui paikka tehdä maali, ja niinhän he tekivätkin. MYPA/FC 1-0-johtoon.

Pian oltiinkin toisella puolella kenttää kulmapotkutilanteessa. KyPa/2 ei kuitenkaan onnistunut tästä tekemään tasoitusmaalia, vaan MYPA/FC pääsi vastahyökkäykseen ja pienen ajatuskatkon takia kotijoukkue pääsi pistämään pallon jo toistamiseen maaliin. Ei hirveän vahvat minuutit KyPa/2:lta. Joukkue oli yllättäen parin minuutin sisällä päästänyt jo kaksi maalia!

Lisää huonoja uutisia tuli hyökkäysrintamalta, kun viisi maalia alkukaudesta paukuttanut Antti Riihimäki yritti epätoivoisesti keretä pitkään syöttöön, mutta reisi ei tällaista juoksua keskeyttänyt ja ”Anteron” peli jäi kesken – vielä on epäselvää, kauanko Riihimäki on poissa. Kuitenkin erittäin huono uutinen KyPa/2:n joukkueelle tämä loukkaantuminen. Myös topparikaksikon eli Säämäsen ja Luumin peli jäi kesken vaivojen takia. Ei hirveän vahvalta näyttänyt se, että KyPa/2 tästä suosta vielä nousisi.

Lohtua kuitenkin saatiin vielä ekalla puoliajalla, kun Jukka-Pekka Nuutinen onnistui kaventamaan 38. minuutilla. Nuutinen onnistui myös edellisessäkin pelissä maalinteossa, mutta maalista huolimatta Nuutinen joutui Niko Vanhalan koirankoppiin ja aloitti tämän pelin vaihdosta.

Tauolle mentiin MYPA/FC:n 2-1-johdossa. Ja tauon jälkeen KyPa/2 hyödynsikin sen, että kotijoukkue oli selkeästi väsyneempi joukkue. Maaleja kuitenkin saatiin odottaa kauan. 76. minuutilla KyPa/2 vihdoin onnistui maalinteossa. Jukka-Pekka Nuutinen oli pukenut sankarinviitan päälle ja tuikkasi maalillaan pelin 2-2-tasatilanteeseen. Palloliiton tulospalvelussa maali on virheellisesti merkattu Aleksi Niemiselle. Oikeasti maalin kuitenkin teki Nuutinen, vaikkakin Niemiseltä nähtiin hieno esityö.

Yksi piste tästä pelistä ei kuitenkaan KyPa/2:lle riittänyt. MYPA/FC pyrki vain pelaamaan pitkää, mutta KyPa/2 yritti rakennella tilanteita, joista saadaan voittomaali aikaiseksi. Pelin lopussa (89. minuutilla) paikka avautui Jukka-Pekka Nuutinen, joka tuikkasi pelivälineen kolmannen kerran maaliin pelissä! Viimeiset minuutit otettiin tarkasti, jotta ei vahingossakaan päästetä MYPA/FC:tä tasoittamaan. Ja siinä myös onnistuttiin. Nuutisen upean hattutempun myötä KyPa/2 nousi tappioasemasta lopussa voittoon.

Pelillisesti ei mikään kympin esitys KyPa/2:lta, mutta näemmä välillä pitää pistää jännäksi katsojille peli ja ottaa se ratkaisumaali ihan lopussa. KyPa/2:n suurimpia onnistujia oli tietenkin maalitykki Nuutinen sekä Pietari Salmi, joka pelasi alempana keskikenttäpelaajana. Salmi hoiti tonttinsa erinomaisesti rauhoittaen peliä ja hoiti hyvin pääpalloja.

Viikonloppuna KyPa/2:n saunaillassa valittiin muuten joukkueelle ensimmäinen virallinen kapteeni. Äänestyksen voitti ylivoimaisesti maalivahti Lauri Anttila, joka onkin alkukaudesta useimmiten kapteeninnauhaa jo valmiiksi kantanut.

KyPa/2:n kokoonpano MYPA/FC-ottelussa:

#71 Lauri Anttila (C) (MV)

#6 Joona Hjelt
#7 Joonas Luumi
#12 Otto Karhu
#20 Otto Säämänen (keltainen kortti)
#28 Toni Koski
#37 Jani Tuliniemi

#10 Jarno Piiroinen
#11 Joonas Hostikka
#14 Atte Vantola
#24 Pietari Salmi
#29 Joonas Kelkka

#13 Aleksi Nieminen
#16 Antti Riihimäki
#17 Jukka-Pekka Nuutinen (3 maalia)
#51 Ville Peltonen
#52 Jere Mattila
#64 Eevo Mainila

KyPa/2:n seuraava ottelu on maanantaina 16.8 Metsolan urheilukentällä. Vastassa on Kotkan Jäntevä/Ukot. Ottelu alkaa kello 19.