Ei vieläkään voittoa

KyPa/2:n peli takkuaa – ViSalle kotona voitto (ViSa-KyPa/2 2-1)

Ensiksi pahoittelut, että otteluraporttia ei ole aikaisemmin saatu eetteriin. Syynä on nämä paahtavat kelit, sillä jos sisälläkin on yli 30 astetta, niin kuumenevan läppärin ääressä ei huvita yhtään aikaa viettää.

Ja sitten siihen peliin, joka käytiin siis jo tiistaina 22.6 erittäin kuumissa olosuhteissa. Harjun oppimiskeskuksella toisistaan mittaa otti Virolahden Sampo (ViSa) ja Kymin Palloilijat (KyPa/2). Pisteet jäi Virolahteen, sillä ottelu päättyi ViSan 2-1-voittoon.

KyPa/2 oli saanut kokoon ihan hyvän porukan, ja ”edarin” puolelta lainalle oli saatu pelituntumaa hakeva Pasi ”Pönde” Pöntinen. Joukkueenjohto (General Manager ja Director of Football) eivät olleet paikalle, koska kyseisten porvarien golf-harrastus meni tällä kertaa jalkapallon edelle. Eikä miehiä voi siitä syyttää, sen verran takkuinen oli KyPa/2:n esitys jälleen kerran.

Joukkueessa on yritetty keskittyä siihen, että aina sitä palloa ei tarvi räiskiä ylös päämäärättömästi, vaan palloa voi rauhallisesti siirrellä kaverilta toiselle. Valitettavasti tämäkään ei tuntunut toimivan, vaan useasti tuli heikkoja ratkaisuja kentällä ja ViSa pääsi useamman kerran vaarallisiin paikkoihin. Ehkä hermostuneisuus on sana, mikä KyPa/2:n pelailua ensimmäisellä puoliajalla kuvaa parhaiten.

Peliä oli pelattu reilu puoli tuntia, kun ViSa pääsi jälleen irti. Laitapuolustajana häärännyt Hjelt yritti estää maalinteon liukkarilla sillä seurauksella, että kotijoukkue sai rangaistuspotkun. ViSan kapteeni Väinö Rantala pisti pilkun varmasti maaliin. Tämä jäi ensimmäisen puoliajan ainoaksi maaliksi. Rehellisyyden nimissä on mainittava, että ViSalla oli paikkansa tehdä useampikin maali – vierasjoukkueen paikat jäivät melko vähiin.

Toisen puoliajan alussa sama meno jatkui. ViSa oli vaarallinen ja KyPa/2 oli vaikeuksissa. Toista puoliaikaa ei ollut pelattukaan kuin viisi minuuttia, kun ViSan Tuomas Lahti vei isännät jo 2-0-johtoon.

Toisen takaosumamaalin jälkeen KyPa/2 alkoi pikku hiljaa pääsemään pelissä jyvälle. Pallo pyöri ajoittain nätisti ja jonkinlaisia tilanteita alettiin saamaan aikaiseksi vastustajan maalilla. ViSa sai punaisen kortin reilun tunnin kohdalla, kun ekalla puoliskolla varoitettu pelaaja tuli tilanteeseen myöhässä ja sai toisen keltaisen. Kaukana ei ollut ViSan toinenkaan punainen, kun Antti Riihimäki oli pääsemässä läpi ja hänet kaadettiin sääntöjenvastaisesti läpiajossa. Tästä tuli vain vapari ja keltainen kortti.

KyPa/2 onnistui ensimmäisen kerran maalinteossa tällä kaudella 76. minuutilla, kun Hjelt pisti laidalla matalahkon syötön ylös Aleksi ”Ara” Niemiselle, joka sai pallon siirrettyä Antti Riihimäelle. Riihimäki ei tästä paikasta erehtynyt, vaan onnistui maalinteossa. Riihimäki-Kelkka-maalitilanne tällä hetkellä siis 1-0 Antsalle.

Yrityksistä huolimatta KyPa/2 ei onnistunut tasoihin tulemaan, vaikka muutama lupaava paikka olikin. Tappion lisäksi jobinpostia tuli pelaajarintamalla, kun joukkueen keskikentän tärkeimpiin palasiin kuuluvat Niko Vanhala ja Jarmin Yläkäs loukkaantuivat kumpikin pelin aikana.

Ottelusta on vielä annettava kiitokset kotijoukkueelle Virolahden Sampolle. Harjun oppimiskeskuksella on mukava käydä pelaamassa, kun hommat toimivat. On pientä kioskia ja vieraillekin tarjotaan vesiämpäri- ja tonkka.

Tuomarille annettava vielä iso tsemppipeukku. Helteessä pitkässä mustassa paidassa tuomaroinut päätuomari oli ainoa tuomari, joka oli paikalle saatu. Eli peli pelattiin ilman avustavia tuomareita, mikä on todella nihkeä homma. Vaikea on tuomaria yhtään mistään tuomiosta syyllistää, koska onhan tuo ihan älytöntä joutua yksinään isolla kentällä tuomaroimaan. Erotuomaritilanne täällä Kaakkois-Suomessa on huolestuttava ja varmasti uusia kasvoja tarvittaisi sinne. Ottakaahan yhteyttä erotuomarikerhoon, jos tuomarointi yhtään kiinnostaa.

KyPa/2:n kokoonpano ViSa-ottelussa:

#71 Lauri Anttila (c)

#3 Tuukka Piiroinen (keltainen kortti)
#6 Joona Hjelt
#20 Otto Säämänen
#28 Toni Koski
#37 Jani Tuliniemi
#54 Sergey Konttinen

#11 Joonas Hostikka
#12 Eemi Mainila
#18 Niko Vanhala
#31 Alexander Makarov
#52 Jere Mattila
#60 Jarmin Yläkäs (keltainen kortti)

#13 Aleksi Nieminen
#16 Antti Riihimäki
#17 Jukka-Pekka Nuutinen
#64 Eevo Mainila
#83 Pasi Pöntinen

KyPa/2:n seuraava ottelu on huomenna (ma 28.6) klo 18:30 alkaen Metsolassa. Vastassa on Elimäen FC Villisiat!