KyPan vaikea kausi 2020 – ”Ei pysty käsittämään”

Kymin Palloilijoiden edustusjoukkueen toinen kausi Kolmosessa on jo jonkin aikaa ollut ohi. Ensimmäisellä kaudellaan KyPa sijoittui hienosti kolmanneksi sarjassa, mutta kuten niin usein on muillakin käynyt – toinen kausi osoittautui paljon vaikeammaksi. KyPa oli koko kauden putoamiskamppailussa ollen pitkän aikaa sarjajumbona, mutta sarjapaikka varmistui viimeisellä kierroksella lopulta.

Hankala kausi oli, mutta tästä eriskummallisesta vuodesta selvittiin kuitenkin. Nyt on vuorossa edustusjoukkueen kaudesta yhteenveto.

Pre-Season

Seura koki paljon muutoksia. Hallitus vaihtui – puheenjohtajaksi valittiin joukkueessa myös kentällä viihtyvä Niko Vanhala. Valmentajiksi valittiin kaksikko Joonas Rosenblad-Samu Raivela, joskin ”Ruuspa” jäi muiden kiireiden takia sivuun ja päävalmennusvastuun otti ”Mame” Raivela. Raivela oli pitkästä aikaa pelikuntoinenkin, joten tällä kaudella hän toimi joukkueen pelaaja-valmentajana. Joona ”Lypy” Lyyra liittyi huoltotiimiin Jere Vihavaisen seuraksi.

KyPan vaikea kausi 2020 - "Ei pysty käsittämään"
Joona Lyyra tuli vahvasti mukaan KyPan toimintaan.

Pelaajistossa tuli paljon muutoksia, mikä näkyi kentälläkin. Maalivahtikaksikkona jatkoi Sjöblom-Siira-kaksikko. Puolustus muuttui melko paljon kaudesta 2019. Valitettavasti Ville ”Vikke” Piispa ei pystynyt raihnaisilla kintuilla pelaamaan, mikä oli todella iso menetys joukkueelle. Myös ”Iso paha” Järvisalo oli poissa kuvioista. Joukkueen vanha kapteeni, Pietari Salmi, lopetti uransa – joskin mies palasi pelikentille myöhemmin KyPa/2:n riveissä.

Puolustukseen tuli uusina niminä Riku Pikkarainen ja Samuli Luoma. Luoma pelasi aikanaan KyPassa jo Vitosen aikoina. Luomalta jäi kuitenkin poismuuton takia kausi kesken. ”Riksa” Pikkarainen puolestaan liittyi joukkueeseen kesällä. Pikkarainen toi puolustukseen jämäkkyyttä, sillä häneltä löytyy tämän tason peleistä kokemusta.

KyPan vaikea kausi 2020 - "Ei pysty käsittämään"
Riku Pikkarainen vahvisti KyPan puolustusta.

Keskikenttä pysyi lähes muuttumattomana edellisestä kaudesta. Mainittakoon toki se, että Juho ”Kettu” Raivela aloitti kauden KyPassa, mutta siirtyi kesken kauden Peli-Karhuihin.

Hyökkäyksestä puuttui tällä kaudella Nico Pietiläinen, joka viime talvena pääsi KTP:n rinkiin mukaan, mutta kauden alkaessa olikin jo Peli-Karhujen mies. Kun katsoo, kuinka tehokkaasti ”Seppo” on tällä kaudella taas pallon pistänyt maaliin, voinee sanoa KyPan kärsineen melko ison menetyksen. Myös Pietiläisen velipuoli, Jonne Hannula, siirtyi pois KyPasta. Joonas ”Ruuspa” Rosenblad ei pelannut kaudella 2020, eikä Samuli Kaivonurmeakaan enää nähty edes yhden kerran kentällä.

Hyökkäykseen saatiin täksi kaudeksi Niclas Kalatsev, jonka edellisistä virallisista peleistä oli jo muutama vuosi. Silloin Kalatsevin seurana oli Tampere United. Valitettavasti Kalatsevin paikatkaan ei tunnu kestävän, sillä hirveän montaa peliä mies ei pystynyt kauden aikana pelaamaan. Mukana oli myös Raannin veljekset. JIPPO-legenda Sami Raannin pelit jäivät yhteen, ja FC Twente-legenda Toni Raanti pelasi kolmessa pelissä.

Enemmän oli siis lähtijöitä kuin tulijoita joukkueessa, mutta siitä huolimatta oli luottavaiset fiilikset talvella tulevaa kautta ajatellen. Helmikuussa oli ensimmäinen harjoitusottelu, kun Arto Tolsa Areenalle vieraaksi saapui Kultsu FC, joka voitti kaudella 2019 Kaakon Kolmosen ja nousi siis täksi kaudeksi Kakkoseen. KyPa onnistui pelissä erikoistilanteissa, ja ottelu päättyi 2-2-tasapeliin.

Helmikuussa kerettiin vielä toinen treenimatsi ottaa, kun Arto Tolsa Areenalle saapui vieraaksi KJP Sudet. KJP Sudet on Susien ja FC Peltirummun fuusion myötä syntynyt joukkue, joka KyPan tavoin pelasi tällä kaudella Kaakon Kolmosessa. KyPan ja KJP Susien välinen ottelu päättyi 1-2.

Sitten tulikin pelailulle stoppi, kun korona iski ja pisti koko maailman sekaisin. Treenit ja pelit peruuntuivat, ja kauden alkua saatiinkin odottaa normaalia pidempään.

Kausi vihdoin käyntiin

Ensimmäiset joukkuetreenit kuukausiin oli vihdoin kesäkuun ensimmäinen päivä. Vielä ennen kauden ensimmäistä virallista ottelua KyPa kerkesi yhden harjoitusottelun ottamaan, kun joukkue kohtasi HaPK:n tunnin pituisessa matsissa. KyPa voitti ottelun 1-0 Juho Raivelan maalilla.

Sitten kausi vihdoinkin saatiin käynnistettyä! Lauantaina 13.6 joukkue matkasi Mikkeliin, jossa vastassa oli Savilahden Urheilijat (SavU). SavU oli jo viime kaudella todella vaikea vastus KyPalle, ja niin oli tälläkin kertaa – etenkin kun kotijoukkueella oli riveissä useampi pelaaja MP:stä lainassa. SavU oli kauden avauksessa parempi lukemin 3-1. KyPan maalista vastasi Eero Peltoniemi, joka tällä kaudella isoja askelia eteenpäin kehityksessään. Tappiosta huolimatta kauden avauksesta jäi joukkueelle ihan positiiviset fiilikset tulevaisuutta ajatellen.

KyPan vaikea kausi 2020 - "Ei pysty käsittämään"
”Ei voi valittaa lopputuloksesta.”

Ensimmäinen kotipeli oli juhannuksen jälkeen 23.6. Valitettavasti ensimmäinen kotipeli jouduttiin pelaamaan Karhulan keskuskentän tekonurmella, eikä luonnonnurmella. Vastassa oli KJP Sudet, joka kerettiin talvella jo kohtaamaan harjoitusottelussa. Tällä kertaa KyPa oli melko aseeton vastustajaa vastaan. Lisäksi KyPan kapea puolustusrinki koki kovia, kun Niko Vanhalan polvi ei kestänyt kuin 39 minuuttia. KyPa-KJP Sudet-ottelu päättyi lukemiin 1-4. KyPan maalista vastasi Anssi ”Asa” Jokela komealla vedollaan.

KyPan vaikea kausi 2020 - "Ei pysty käsittämään"
”Aika aneemista pelailua.”

Kesäkuuhun osui vielä yksi peli, kun joukkue matkasi Savonlinnaan STPS:n vieraaksi. Heti pelin alussa saatiin lisää jobinpostia, kun kapteeni Roope Salmela, joka ehdottomasti kuuluu joukkueen tärkeimpiin ja parhaimpiin pelaajiin, loukkaantui heti pelin alussa. Muutenkin kyyti oli kylmää, sillä savonlinnalaiset johtivat ensimmäisen puoliajan jälkeen jo 3-0. Toisella puoliajalla KyPa hieman piristyi, ja poikkeuksellisesti vaihdosta kentälle tullut Antti Riihimäki onnistui kaventamaan peliä yhdellä maalilla. STPS onnistui myös maalinteossa, joten tuloksena oli KyPalle toinen perättäinen 4-1-tappio.

KyPan vaikea kausi 2020 - "Ei pysty käsittämään"
”Puolustamisessa on kyllä aika paljon parantamisen varaa.”

Nihkeästi oli siis alkanut KyPan kausi. Maalinteko ontuu, puolustus pettää ja paljon loukkaantumisia. Se oli aika lailla lopulta koko kauden kuva. Kesäkuun saldona oli kolme peliä, nolla pistettä ja maalisuhde järkyttävä 3-11.

Vaikeudet jatkuvat

Heinäkuun alussa päästiin vihdoin pelaamaan Karhulan keskuskentän nurmelle. Vieraaksi saapui Imatran Palloseura (IPS), joka oli kauden aloittanut pirteästi. Kymin Palloilijoiden peli kuitenkin näytti ensimmäisellä puoliajalla jo paremmalta. Juho ”Kettu” Raivela siirsi kotijoukkueen 1-0-johtoon. Pian johto-osuman jälkeen Antti Riihimäellä oli sauma siirtää kotijoukkue jo kahden maalin johtoon, mutta ”Antsa” ei tällä kertaa läpiajosta osunut.

Sitten tapahtui jotain ihan käsittämätöntä. Elettiin ensimmäisen puoliajan viimeisiä hetkiä, ja IPS onnistui lyhyessä ajassa ennen taukovihellystä tekemään kaksi maalia ja siirtyi pelissä johtoon. Ei pysty käsittämään! Toisella puoliajalla KyPa ei onnistunut enää maalinteossa, mutta valitettavasti IPS onnistui paikoissaan. Tuloksena oli jo kolmas perättäinen 4-1-tappio.

KyPan vaikea kausi 2020 - "Ei pysty käsittämään"
”Ei pysty käsittämään.”

Torstaina 9.7 Karhulan keskuskentällä Kymin Palloilijat otti vihdoin ensimmäiset pisteensä Kolmosessa. Joona Hytin ja Juho Raivelan maaleilla KyPa otti voiton heinolalaisesta Union Plaanista lukemin 2-0.

KyPan vaikea kausi 2020 - "Ei pysty käsittämään"
”Helpottaahan tämä.”

Voitokkaan Plaani-pelin jälkeen oli pieni tauko, sillä seuraava peli oli vasta 22.7. Silloin matkattiin Lappeenrantaan, jossa vastassa oli mielenkiintoinen vastustaja ja vanha tuttu Nelosesta – FC LaPa. FC LaPa nousi täksi kaudeksi Kolmoseen ja yllätti kauden avauksessaan voittamalla sarjan ennakkosuosikin Peli-Karhut Kotkassa.

Lappeenrannasta lähdettiin hakemaan toista voittoa putkeen, mutta haaveeksi se lopulta jäi. KyPa piti palloa ja loi paikkoja, mutta ensimmäisestä maalista vastasi kuitenkin kotijoukkue LaPa ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliajalla KyPalle siunaantui lukuisia hyviä paikkoja, mutta maali onnistuttiin tekemään vain kerran – asialla oli Antti Riihimäki. Tämä oli Riihimäen kauden toinen maali – uskomatonta mutta totta – myös kauden viimeinen. Ottelu päättyi 1-1-tasapeliin. FC LaPallakin oli paikkansa ottaa voitto, joten siinä mielessä tasapeli oli kelvollinen tulos, mutta voittojakin pitäisi alkaa ottamaan..

KyPan vaikea kausi 2020 - "Ei pysty käsittämään"
”Kyllähän tämä hankaloitti.”

FC LaPa-vieraspeli oli omalla tavallaan haikea, sillä ottelu jäi Juho ”Kettu” Raivelan viimeiseksi peliksi KyPan paidassa. Raivela siirtyi gloryhunttaaamaan paikallisvastustaja PeKan riveihin. Isot kiitokset Juho Raivelalle kaikista peleistä, jotka hän pelasi KyPan riveissä. ”Kettu” oli joukkueen tähtipelaaja, joten iso lovi tuli ”Jussin” lähdön jälkeen KyPaan.

KyPan vaikea kausi 2020 - "Ei pysty käsittämään"
Juho ”Kettu” Raivela käyttää nykyisin sinisiä shortseja.

Ahdinko kasvaa

Panokset kovenee, sillä KyPa oli pahasti ajautunut taistelemaan sarjapaikastaan. Tällä kaudella Kaakon Kolmonen (Tai Itä-Suomen Kolmonen lohko B, jos haluaa virallisemmalta kuulostaa) pelattiin niin, että yksinkertaisen kierroksen (10 vain, koska SiU jäi pois Kolmosesta) jälkeen sarja jaetaan ylä- ja alaloppusarjaan. Tässä vaiheessa alkoi jo yläloppusarja kuulostamaan KyPan osalta utopistiselta ajatukselta, mutta ei me missään nimessä alaloppusarjan viimeiseksikään haluta jäädä, joka tietäisi lähtöä Kolmosesta.

Elokuun ensimmäisessä ottelussa vastassa oli Haminan Pallo-Kissat, joka KyPan tavoin kuului alempaan kastiin. Tällä kaudella HaPK:n nuori porukka oli kuitenkin viime vuotta iskukykyisempi, ja sen sai KyPakin kokea Haminassa. KyPan pelaaja-valmentaja Samu ”Raimo” Raivela vei kymiläiset toisella puoliajalla johtoon, mutta se ei riittänyt. HaPK tuli tasoihin ja lopulta ohi – 2-1-voitto haminalaisille.

KyPan vaikea kausi 2020 - "Ei pysty käsittämään"
”Ansaittu voitto heille.”

Seuraavaa peliä jouduttiin hieman siirtämään eteenpäin, kun Liryn pelaajalla oli koronaepäily, eikä tulosta tullut ajoissa. Koronatesti osoittautui negatiiviseksi, ja Liry-KyPa-ottelu pelattiin lopulta keskiviikkona 12.8 Lauritsalan kentällä.

Jostain syystä Lirystä on muodostunut ihan hirveä peikko KyPalle, sillä raittiusyhdistyksen miehiä ei millään pystytä ikinä nujertamaan. Jälleen hakattiin päätä seinään, haettiin riskillä voittoa ja se kostautui pelin lopussa niin, että Liry teki ottelun lopussa maalin. Lirylle 1-0-voitto.

KyPan vaikea kausi 2020 - "Ei pysty käsittämään"
”Sama mitä tehdään kentällä, niin turpiin tulee.”

Vielä samalla viikolla oli toinen peli, kun Ristiinan Pallo (Ri-Pa) saapui Karhulaan vieraaksi. Ensimmäisellä puoliajalla tilanne näytti vielä hyvältä, vaikka Ri-Pa siirtyikin 18. minuutilla johtoon. Arttu ”Lohi” Kuusimäen upea (ja ensimmäinen maali Kolmosessa!!) maali toi KyPan tasoihin. Joona ”Soikka” Sorva siirsi kotijoukkueen johtoon muutama minuutti myöhemmin, ja niin tauolle mentiin KyPan 2-1-johdossa.

Toiselle puoliajalle ei kentälle kuitenkaan saapunut kuin yksi joukkue. Se oli Ri-Pa, joka tuli tasoihin, meni johtoon ja meni omia menojaan. Nöyryyttävä lopputulos 2-5 pisti joukkueen mietteliääksi.

KyPan vaikea kausi 2020 - "Ei pysty käsittämään"
”…” (Paikallislehti ei enää edes vastaa koutsi Raivelalle)

Alkusarjaa oli jäljellä enää yksi peli, ja vastassa oli tietysti se vaikein vastustaja – rakas naapuriseura Peli-Karhut. Kymin Derby III:sta ei kuitenkaan ennakkoon voitu hypettää samalla tavalla, sillä tällä kaudella tilanne oli täysin eri kuin viime vuonna, jolloin kumpikin kotkalaisjoukkue taisteli kärkisijoista. Tällä kaudella Samuli ”HK” Niemisen valmentama PeKa oli ihan toista maata kuin siipirikkoinen KyPa, joten ennakkoon ajatellen tästä ottelusta ei voinut KyPan osalta paljon odottaa. Niin, ja tietysti poissaoloja oli taas niin perkuleesti.

KyPan vaikea kausi 2020 - "Ei pysty käsittämään"
Ottelumainontaa.

PeKa johti Kymin Derbyä ensimmäisen puoliajan jälkeen maalilla. PeKa hyökkäsi vimmatusti, KyPa kärkkyi vastaiskuja ja muutaman kerran niihin pääsikin tuloksetta. Toisella puoliajalla PeKa siirtyi jo kahden maalin johtoon, mutta pientä toivon kipinää toi Aleksi ”ARA” Nieminen, joka naamallaan (ja ensimmäisellä Kolmosen maalillaan) kavensi pelin 1-2:een.

Sitten puri ”oma koira”, kun Nico ”Seivi” Pietiläinen teki PeKan kolmannen maalin. PeKa onnistui vielä kerran maalinteossa, joten jälleen kerran KyPalle 1-4-tappio. Näin päättyi Kolmosen alkusarja. PeKa lähti ylempään loppusarjaan kärkijoukkueena, KyPa puolestaan lähti alaloppusarjaan sarjajumbona.

KyPan vaikea kausi 2020 - "Ei pysty käsittämään"
”…”

Alaloppusarja – taistelu sarjapaikasta

Yläloppusarjaan pääsi kuusi parasta joukkuetta: Peli-Karhut, KJP Sudet, STPS, SavU, FC LaPa ja IPS. Alaloppusarjaan joutui KyPan seuraksi neljä joukkuetta: Union Plaani, HaPK, Liry ja Ri-Pa. KyPa onnistui alkusarjan kymmenestä pelistä saalistamaan vain neljä pistettä (1 voitto, 1 tasapeli, 8 tappiota) ja ero alaloppusarjan kärkijoukkueeseen Union Plaaniin oli jo seitsemän pistettä. Ero Ri-Paan oli vain kaksi pistettä, ja Liryyn ero oli neljä pistettä, joten vielä ei oltu kirvestä heitetty kaivoon.

KyPan vaikea kausi 2020 - "Ei pysty käsittämään"
Huoltaja ”Jermu” Vihavaisen perusolemus tällä kaudella.

Alaloppusarjassa kohdattiin siis kaikki alaloppusarjalaiset kerran. Taistelu sarjapaikasta alkoi kotiottelulla Liryä vastaan. Hirveän hyvin taistelu sarjapaikasta ei alkanut, sillä vieläkään KyPa ei onnistunut voittamaan Liryä. Tuloksena oli maaliton tasapeli. Tarkempi otteluraportti on luettavissa täältä.

KyPan vaikea kausi 2020 - "Ei pysty käsittämään"
”…”

Seuraavaksi vastassa oli Haminan Pallo-Kissat, joka kohdattiin jälleen kerran Haminassa. Jälleen kerran KyPa jäi ilman maaleja. HaPK sen sijaan ei jäänyt ilman maaleja, kun Mamet Mulalla oli tehokas päivä. HaPK voitti KyPan toistamiseen kaudella 2020. Ottelun lopputulos 2-0. KyPa edelleen sarjan viimeisenä, pisteitä kasassa vain viisi ja pelejä on jäljellä enää kaksi. Jännäksi menee..

KyPan vaikea kausi 2020 - "Ei pysty käsittämään"
”…”

Liryllä sujui alaloppusarja niin hyvin, että he varmistivat sarjapaikkansa, joten putoajaksi oli ehdolla enää kaksi joukkuetta – Kymin Palloilijat ja Ristiinan Pallo. Joukkueet kohtasivat Ristiinassa toisella viimeisellä kierroksella. Ennen peliä KyPalla oli kasassa viisi pistettä. Ri-Palla oli puolestaan yksi pistettä enemmän, joten voitolla KyPa menisi ristiinalaisten ohi sarjassa.

Jännäksi meni, mutta KyPa onnistui ottamaan kauden toisen voittonsa Ristiinassa. Maalirikas ottelu päättyi lukemin 3-4. KyPan maaleista vastasi Oma Maali, Reko Marttila ja Eero Peltoniemi (x2). Selkeä tasonnosto edellisestä Ri-Pa-matsista. Voitolla KyPa nousi jumbosijalta pois kahdella pisteellä Ri-Pan eteen.

KyPan vaikea kausi 2020 - "Ei pysty käsittämään"
”Hyvä jätkät.” (tämä on kirjoittajan keksimä Mame-kommentti)

Edessä oli enää yksi peli, ja se päästiin pelaamaan kotikentällä – Karhulan keskuskentän nurmella. Vastassa oli heinolalainen Union Plaani, joka kertaalleen oli tällä kaudella jo voitettu. Plaani oli jo aikoja sitten varmistanut sarjapaikkansa, joten sillä ei ollut pelissä mitään panosta. Karhulaan joukkue saapuikin melko kapealla ringillä.

KyPalla puolestaan oli paineet. Jos voittoa ei tule, saisi joukkue vielä viikon verran jännätä, sillä Ri-Palla oli viimeinen peli seuraavalla viikolla. KyPa aloitti pelin hyvin ja peliä oli pelattu alle 10 minuuttia, kun Niko Vanhala siirsi kotijoukkueen johtoon. Seuraava maali tuli pian Vanhalan osuman jälkeen. Asialla oli Eero Peltoniemi, joka voitti tällä kaudella joukkueen sisäisen maalikuninkuuden. ”Hieman” vähemmän tarvittiin tänä vuonna siihen meriittiin, sillä Peltoniemi teki maaleja kauden aikana neljä.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty. KyPa oli selkeästi parempi tässä ottelussa, ja tällaisia esityksiä olisi toivonut tällä kaudella näkevän. Tarkempi raportti ottelusta luettavissa täältä.

KyPan vaikea kausi 2020 - "Ei pysty käsittämään"
”Emme odottaneet tällaista kautta.”

Voitto Plaanista tarkoitti sitä, että KyPa säilytti sarjapaikkansa Kolmosessa. Tiukille se meni, mutta kausi oli lopussa nousujohteinen. Kausi päättyi valitettavasti kesken, kun vihdoin päästiin voittojen makuun.

Lopullinen sarjataulukko

KyPan vanha emo, Peli-Karhut, voitti Kaakon Kolmosen. Onnittelut Pietiläiselle ja Ketulle Kolmosen mestaruudesta. PeKalla on vielä edessä nousukarsinnat Kakkoseen. Isot tsempit sinne. Kotka on niin merkittävä jalkapallokaupunki Suomessa, että kyllähän Kakkoseen pitäisi ehdottomasti saada kotkalaisjoukkue mukaan.

Lohkon maalikuningas oli ”yllätys yllätys” – nykyisin Peli-Karhuja edustava Nico ”Seppo” Pietiläinen. Pietiläinen iski kauden aikana 23 maalia. Toiseksi eniten maaleja iski KJP Susien Niko Nakari, jolle maaleja kertyi 20. Ja kuten yllä mainittiin jo, KyPan eniten maaleja tehnyt pelaaja oli Eero Peltoniemi (4 maalia).

STPS nousi viimeisellä kierroksella sarjakakkoseksi. KJP Sudet puolestaan putosi kolmanneksi, mikä oli varmasti sarjanousua hakeneelle joukkueelle iso pettymys. SavU tuli neljänneksi, FC LaPa tuli hienosti viidenneksi ja IPS:lle ei loppusarjassa kertynyt pisteitä, joten imatralaiset jäivät kuudenneksi sarjassa.

Alaloppusarjan voitti Haminan Pallo-Kissat. HaPK:lta parempaa tekemistä kentällä useampaan vuoteen. Union Plaanilta sujui myös tämä kausi edellistä paremmin – lopputuloksena kahdeksas sija. Liry sijoittui KyPan yläpuolelle, ja KyPa tosiaan tuli kymmeneksi sarjassa. Pisteitä KyPalle kertyi kauden aikana vain 11. Viimeiseksi lohkossa jäi Ri-Pa, joka tarkoittaa ristiinalaisille lähtöä Neloseen. Toisaalta näissä alasarjoissa aina tulee luovuttamisia ym., joten ei sitä koskaan tiedä, mitkä joukkueet lopulta Kolmosessa ja Nelosessa pelaa ensi kaudella.

Kausi ohi

Hyvin, hyvin hankala kausi oli KyPalle. Syitä on varmasti monia, miten tästä näin hankala kausi tulikaan. Sivusta seuraavana sanoisin, että isoin tekijä oli pelaajapula. Monta tärkeää palasta lähti joukkueesta, paljon loukkaantumisia ja sen takia avauskokoonpano muuttui jatkuvasti. Tulevaisuutta ajatellen joukkue tarvisi monella rintamalla pelikykyisiä vahvistuksia. Myös seuran taustavoimiin kaivataan aina lisäkäsiä, sillä tämä pieni seura elää pienillä resursseilla. Tällaisia kausia välillä valittavasti tulee. Sarjassa kuitenkin säilyttiin.

Joukkue kokoontuu tulevana viikonloppuna saunailtaan, jossa mahdollisesti palkitaan kauden pelaajat. Kymin Palloilijat kiittää kaikkia seuratoimijoita, pallotyttöjä- ja poikia, kannattajia, yhteistyökumppaneita, vastustajia ja tuomareita päättyneestä kaudesta. Kohti parempaa kautta 2021!

KyPan vaikea kausi 2020 - "Ei pysty käsittämään"