KyPa päätti kauden voittoon – myös sarjapaikka säilytettiin

KyPa voitti Union Plaanin kauden päätösottelussa

Taistelu sarjapaikasta Kolmosessa päättyi sunnuntai-päivänä Kymin Palloilijoiden kannalta onnellisesti, kun KyPa voitti heinolalaisen Union Plaanin Karhulan keskuskentällä lukemin 2-0. KyPa piristyi kauden viimeisimmissä otteluissa, ja näin ollen varmisti sarjapaikkansa, vaikka Ristiinan Pallolla on vielä yksi peli edessä.

Päivän ottelu oli vastustajalle merkityksetön, sillä Plaani oli jo varmistanut sarjapaikkansa. Joukkue tulikin Karhulaan hyvin kapealla kokoonpanolla, sillä mukana oli vain yksi vaihtopelaaja. KyPa oli jo pelin alusta alkaen hyvin terävällä päällä. 8. minuutilla Niko Vanhala onnistui maalinteossa vieden kotijoukkueen 1-0-johtoon.

Montaa minuuttia ei tarvinnut odottaa seuraavaa maalia. 12. peliminuutilla Eero Peltoniemi sai laukaisupaikan noin 20 metristä. Veto ei ehkä ihan onnistunein ollut, mutta siitä huolimatta pallo meni Plaanin maalivahdin käsien kautta maaliin.

Ensimmäisen puolituntisen aikana KyPalla oli paikkansa useampaakin paikkaan. Mm. Vanhalalle siunaantui muutama hyvä paikka ja Peltoniemi pääsi yrittämään saksarimaalia, mutta maaleja ei tullut. Ensimmäisen puoliajan loppu olikin rauhallisempaa pelailua, mutta Kymin Palloilijat kontrolloi palloa edelleen erinomaisesti. Ainoa tilastomerkintä kahden maalin lisäksi ensimmäisellä puoliajalla oli Joona ”Soikka” Sorvan kiintiökeltainen puoliajan lopussa.

Union Plaanin paikat olivat vähissä. Kunnon pelotetta ei ollut hyökkäyksessä ja välillä puolustuksessa heinolalaisten pallollinen pelaaminen takkuili, jolloin KyPalle tarjoutui iskun paikkoja.

Toisen puoliajan alkupuoli meni hieman löysäillen, ja Union Plaanikin pääsi vähän paremmin palloon kiinni. KyPan puolustus pelasi hyvän ottelun ja viimeisenä lukkona toiminut Vesa Sjöblom hoiti varmasti ne muutamat Plaanin paikat.

Hyvin terävällä päällä pelissä ollut Eero Peltoniemi loukkasi olkapäätään, ja joutui tulemaan vaihtoon 69. peliminuutilla. Myös toinen maalintekijä – Niko Vanhala – pääsi pian ensimmäisen vaihdon jälkeen penkille. Vanhalan tilalle otettiin Aleksi ”Arska” Nieminen.

Pelin loppupuolella KyPalle syntyi useampi paikka. Niistä mainittakoon Antti Riihimäen tolppalaukaus. Riihimäelle siunaantui pelin aikana useampi lupaava tilanne, mutta maalimerkintöjä ei Antsa tänään(kään) saanut. Serkusten välinen maalikamppailu (Antti Riihimäki, KyPa vs Joonas Kelkka, KyPa/2) päättyi tällä kaudella tasapeliin 2-2.

Viimeisillä varsinaisilla peliminuuteilla KyPa suoritti useamman vaihdon. Ensin vaihtoon tuli Riku Pikkarainen, joka ei pystynyt peliä enää jatkamaan. Tilalle tuli ikinuori Pasi Pöntinen, joka sosiaalisen median huhujen mukaan pelasi mahdollisesti viimeisen pelinsä tällä tasolla (.. #ONEMOREYEAR?). Myös Reko Marttila ja Ville Hanski tulivat vielä vaihtoon, ja heidän tilalle tuli Lauri Kiiski ja Aapo Niskanen. Lauri Kiiskelle syttyi jopa pelin lopussa todella hyvä paikka, kun Aleksi Niemisen maaginen syöttö tavoitti Kiisken. Tästäkään tilanteesta ei maalia syntynyt.

Maaleja ei toisella puolella nähty. KyPa oli tänään parempi, ja otti oikeutetusti kolme pistettä tästä ottelusta. Vesa Sjöblom piti nollapelin, kuten oli tilattukin etukäteen. Puolustus hoiti roolinsa ja ennen kaikkea pari maaliakin saatiin aikaiseksi.

Kausi on Kymin Palloilijoiden edustusjoukkueen osalta ohi. Kausi oli hyvin vaikea joukkueelle ja joukkue ajautui taistelemaan sarjapaikasta Kolmosessa. Ryhtiliike nähtiin onneksi kauden viimeisissä peleissä, kun kaksi viimeistä ottelua päättyi KyPan voittoon. Ehkä jonkinlaista yhteenvetoa tästä kaudesta jossain vaiheessa tehdään. Nyt on hyvä hetki hengähtää ja valmistautua joukkueen saunailtaa.

KyPa/2:lla on vielä huomenna edessä kauden viimeinen peli, kun joukkue kohtaa FC Etapon Ruonalan hallilla.

Kiitokset joukkueelle, talkooväelle, pallotytöille- ja pojille, yhteistyökumppaneille ja kannattajille tästä kaudesta. Vaikea kausi, mutta selvittiin tästä kaudesta.