RAPORTTI: KyPa jatkoi tappiotonta putkeaan Metsolassa

KyPa voitti viikonloppuna STPS:n Metsolassa (KyPa-STPS 2-0)

Lauantaina Kymin Palloilijoiden edustusjoukkueen pelit jatkuivat. Tällä kertaa pelattiin poikkeuksellisesti Metsolan urheilukentällä – aivan kuten seuraavakin kotipeli tullaan pelaamaan. Vieraaksi saapui Savonlinnan Työväen Palloseura (STPS). KyPa jatkoi tappiotonta putkeaan jälleen hoitamalla rutiininomaisesti STPS:n lukemin 2-0.

Vastustaja STPS ei ollut viikonloppuiseen Kotkan reissuun saanut mukaan kuin 13 pelaajaa, mutta kotijoukkue KyPalla oli luonnollisesti penkki jälleen täynnä. Poissaolijoista mainittakoon Ville ”Vikke” Piispa (Kymenlaakson Taksin kummipelaaja).

Ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana KyPa sai luotua muutaman lupaavanoloisen maalipaikan. Antti Riihimäki pääsi pari kertaa hyvään juoksuun, mutta näistä tilanteista ei maaleja lopulta syntynyt. Vartin kohdalla syntyi seuraava lupaava tilanne. KyPa sai kauempaa vapaapotkun, jota Juho ”Kettu” Raivela meni potkaisemaan. Kaukaa lähtenyt vapari jäi SavU:n maalille pyörimään ja palloon pääsi lopulta Nico ”Seppo” Pietiläinen, jonka veto maalin edestä meni kuitenkin pahasti yli.

Seuraava hyvä paikka osui samalle miehelle. Peliä oli pelattu melkein puoli tuntia, kun Pietiläisen jalasta lähti komea kaukoveto, mutta valitettavasti veto meni niukasti ohi.

Muutamasta paikasta huolimatta tauolle mentiin 0-0-tilanteessa. Peli oli melkolailla KyPan kontrollissa, joskin paikoitellen pelistä oli havaittavissa pientä hengettömyyttä – tilanteisiin mentiin pehmeästi ja välillä kentällä ei kuulunut muiden kuin Roope Salmelan kuuluva ääni. Mitään suurta hätää ei kuitenkaan KyPalla ollut. Puolustus toimi varmasti.

Toisen puoliajan alussa osuttiin vihdoin maaliinkin. Teemu Pätäriltä lähti loistava pallo omalta puolelta ylöspäin Nico Pietiläiselle, joka oli hiipinyt oikeaan laitaan. Pietiläinen pisti pallon keskemmälle kohti Antti Riihimäkeä, joka pääsi läpi vastustajista. Tässä tilanteessa joukkuekavereiden ei tarvinnut Riihimäen ratkaisun takia repiä hiuksiaan, vaan ”Antero” pisti pallon varmasti maaliin. 1-0 KyPalle.

Noin tunnin kohdalla kumpikin joukkue suoritti ensimmäiset pelaajavaihtonsa. STPS:n osalta vaihto jäi pelin ainoaksi. KyPalta tuli vaihtoon Joona Hytti ja hänen tilalle tuli Reko Marttila. ”Rex” aloittikin ryminällä, kun hommasi keltaisen kortin oltuaan kentällä vasta kolme minuuttia. Ja saihan Marttila tilastomerkintöihinsä maalinkin, sillä ”Rex” teki ottelun toisen maalin 71. minuutilla.

Muutama minuutti 2-0-osuman jälkeen KyPa pääsi vastahyökkäykseen ylivoimalla. Valitettavasti Riihimäen syöttö tilanteessa oli liian hankala, eikä 3-0-maalia syntynyt. Marttilan tekemä 2-0-maali jäi ottelun viimeiseksi maaliksi.

Ottelua voisi kai kuvailla sanalla rutiinivoitto. KyPan esitys ei ehkä ihan terävintä ollut, mutta toisaalta mitään hätää ei ollut. Puolustuslinja pelasi jälleen varmaotteisesti ja ne muutamat STPS:n tilanteet maalivahti Vesku Sjöblom hoiti tuttuun tapaansa eleettömästi.

KyPan pelit jatkuvat tämän viikon sunnuntaina (15.9). Pelipaikkana on jälleen Metsolan urheilukenttä Kilpatiellä. Sunnuntain ottelu alkaa kello 15 ja tällä kertaa vieraat tulevat Mikkelistä, kun Savilahden Urheilijat (SavU) tulee haastamaan KyPan. Luvassa on varmasti fyysinen ja hankala ottelu, sillä edellisessä ottelussa SavU onnistui pelaamaan tasapelin PeKaa vastaan.

Vähiin käyvät pelit, sillä sunnuntain SavU-peli on kauden kolmanneksi viimeinen. Kymin Palloilijat on tällä hetkellä Kaakkois-Suomen Kolmosessa hienosti toisella sijalla.

KyPan avauskokoonpano STPS-ottelussa:
#99 Vesa Sjöblom (MV)

#4 Teemu Pätäri
#10 Roope Salmela
#18 Niko Vanhala
#24 Pietari Salmi

#11 Joona Sorva
#21 Joona Hytti
#25 Anssi Jokela
#33 Juho Raivela

#16 Antti Riihimäki
#77 Nico Pietiläinen

Vaihtopelaajat:
#9 Joonas Rosenblad
#13 Aleksi Nieminen
#15 Aapo Niskanen
#17 Reko Marttila
#22 Jani Järvisalo
#26 Jonne Hannula
#83 Pasi Pöntinen

Vaihdot:
58 min: Joona Hytti -> Reko Marttila
77 min: Antti Riihimäki -> Aleksi Nieminen

Ottelun maalit:
49 min: 1-0 Antti Riihimäki
71 min: 2-0 Reko Marttila

KyPan kolme tähteä:
*** Juho Raivela
** Antti Riihimäki
* Vesa Sjöblom