KyPa/2:n kausi päättyi voittoon

KyPa/2 tuli lopussa ohi KarPosta ja päätti kautensa voittoon (KyPa/2-KarPo 5-4)

Tiistai-iltana KyPa/2 pelasi kauden viimeisen pelinsä Katajaisten kentällä, kun vastassa oli Karhulan Pojat eli KarPo. Ottelusta muodostui todellinen trilleri, sillä KyPa/2 oli melkein koko pelin tappioasemassa, mutta loppupuolella tuli tasoihin ja lisäajalla syntyi voittomaali. Ottelu päättyi 5-4.

Jälleen kerran KyPa/2:n pelin alku oli ankea, kun vastustaja rankaisi heti pelin alussa. Peliä oli pelattu vain kaksi minuuttia, kun KarPon Jonne Pylkkänen pääsi yrittämään kauempaa vetoa. Veto yllätti KyPa/2:n maalivahdin Mikko Kurvisen ja meni yli maalivahdin suoraan maaliin.

Tappioasemassa KyPa/2:n peli meni hieman sekaisin ja yritettiin tuloksetta pystypalloilla saada jotain aikaiseksi, mutta kunnollisiin maalipaikkoihin ei päästy. Ja sitten iskikin taas vastustaja, kun laidalla KarPon Tuomas Hammarberg oli valppaana ja pääsi pallon väliin, kun palloa yritettiin pelata KyPa/2:n alakerrassa. Hammarberg siirsi KarPon varmalla viimeistelyllään jo kahden maalin johtoon, kun peliä oli pelattu vasta kahdeksan minuuttia.

12. minuutin kohdalla KyPa/2 sai vihdoin rakenneltua hyvällä syöttöpelillä maalipaikan, mutta Jukka-Pekka Nuutisen nosto meni yli maalin. Tämän jälkeen peli pysyi melko tasaväkisenä vääntönä. KarPo pyrki pitkillä palloilla läpäisemään KyPa/2:n puolustuksen, mutta KyPa/2:n puolustus hoiti kunnioitettavalla prosentilla nämä tilanteet. Erityisesti Jasperi Kekkosen (Mika Dufva varmaan sanoisi taas vahingossa Oskariksi) kylmänviileää puolustamista oli ilo seurata, sillä niin kylmänviileästi tämä nuorukainen tilanteet hoiti. Pallo haltuun, ohi vastustajasta ja pallo omille.

KyPa/2:lla pallo liikkui suhteellisen nätisti keskikentän ja puolustuksen välillä, mutta hyökkäyspäässä oli pahoja ongelmia. Ei vaan mitenkään päästy KarPon puolustajista ohi. Vaarallisimmat paikat maalien lisäksi siunaantuikin KarPolle. Kerran pallo oli KyPa/2:n verkossa, mutta tilanne oli jo sitä ennen vihelletty paitsioksi. Pari kertaa KarPo pääsi vaaralliselta sektorilta ampumaan vailla menestystä. Yhden kerran vastahyökkäyksestä näytti syntyvän jo varma maali, kun pallo meni jo ohi maalivahti Kurvisen, mutta Joona Hjelt kerkesi juosta paikalle ja torjui kyljellään maalin edestä tilanteen kulmapotkuksi.

Ensimmäisen puoliajan komediasta tarjosi Joonas Rahikka, joka kompuroi pallollisena, mutta pääsi vielä jotenkin ylös pallon kanssa. Selvittiin siis tilanteesta säikähdyksellä, eikä Rahikkakaan rikkonut polveaan.

Tauolle siis lähdettiin 0-2-tappioasemassa. Kova luotto oli kuitenkin siihen, että meidän pelillä tämä homma vielä hoidetaan. Kylmää suihkua oli kuitenkin tarjolla toisenkin puoliajan alussa. Peli oli jatkunut vasta kolme minuuttia, kun hieman puolustuksessa sekoiltiin ja eikä pallon purkaminen pois onnistunut, niin KarPo rokotti jo kolmannen kerran. KarPon kolmannen maalin viimeisteli Hammarberg.

Tilanne oli 0-3 – voiko tästä enää nousta? ”Kyllä voi”, vastasi Jonne Hannula, joka tuli toiselle puoliajalla ihan toisella asenteella. Montaa minuuttia ei mennyt KarPon 0-3-maalista, kun Hannula antoi KyPa/2:lle toivoa. KyPa/2 sai omalta puoliskolta vapaapotkun. Vande ”Atte” Vantola pisti pallon ylös Otto Karhulle, joka oli laidalla melko vapaana. Karhu pelasi pallon keskelle Hannulalle, joka oikealla jalallaan pisti pallon maaliin.

Kavennusmaalin jälkeen vähän tulistuttiin ja tönittiin. KarPon Jonne Pylkkänen ja KyPa/2:n Jukka-Pekka Nuutinen palkittiin keltaisilla korteilla. Pian tämän tilanteen jälkeen KyPa/2 puolestaan palkittiin rangaistuspotkulla, kun KarPon puolustaja pelasi palloa kädellä. Pallon taakse asteli Jonne Hannula. Hannulan vasurilla ammuttu pilkku ei mikään järin hyvä ollut ja maalivahti saikin käsiä väliin, mutta silti se upposi sisään.

Tilannehan alkoi näyttämään hyvältä, kun oltiin enää maalin päässä KarPosta… Mutta sitten tuli taas takaisku. KarPo sai kulmapotkun ja palloa ei mitenkään saatu purettua omalta alueelta pois, vaan sinne se jäi pyörimään. KarPon Janne Grönroos teki KarPon neljännen maalin 57. minuutilla. Seitsemän minuuttia myöhemmin pallo oli jälleen KyPa/2:n verkossa, mutta tämä tilanne oli sentään paitsio, joten tilanne oli edelleen 2-4. Seruaava tilastomerkintä tuli 65. minuutilla, kun hyvää nousua tehnyt Otto Säämänen menetti pallon ja otti keltaisen kortin, mikä oli ihan järkevä ratkaisu, koska näin estettiin KarPon nopea vastahyökkäys.

Pienen suvantovaiheen jälkeen KyPa/2 alkoi pääsemään taas pelissä jyvälle. 70. minuutilla Joona Hjelt ja Atte Vantola syöttelivät rauhallisesti keskenään, kunnes Vantola huomasi, että Toni ”Babel” Raanti oli kärjessä haistelemassa. Vantola pisti matalan roikkupallon, mikä meni ohi KarPon puolustajista ja ”Babel” pääsi palloon väliin. Raanti nosti pallon varmasti yli maalivahdin, ja näin ero KarPoon oli taas vain yksi maali. Reilu minuutti kavennusmaalin jälkeen Vantola pääsi itse yrittämään maalintekoa, kun hänelle avautui tilaa kaukolaukaukseen. Matala veto oli hyvä yritys, mutta tällä kertaa ei ihan riittänyt.

Kavennusmaalin jälkeen pallo pysyi melko pitkälti KyPa/2:n kontrollissa. KarPo pääsi muutaman kerran vastahyökkäykseen, mutta näistä tilanteista selvittiin. Viimeinen kymppi kun alkoi, taktiikkaguru Sika-Mika Dufva teki taktisen muutoksen ja otti Rahikan vaihtoon. KyPa/2 siirtyi pelaamaan kolmen alakerralla. Hyökkäävämpi peli tuottikin lopulta tulosta. 86. minuutilla KyPa/2 pääsi vastustajan boksille. KarPon puolustajien yllätykseksi jostain pallolle pääsi Otto Karhu, jonka hiljainen tarkka veto toi KyPa/2:n tasoihin. Sykähdyttävä maali oli ”Director of Football” Karhun kauden ensimmäinen ja viimeinen.

KyPa/2 ei kuitenkaan vielä tasatilanteeseen tyytynyt, vaan hanakasti haki voittomaalia. Peli oli jo lisäajalla, kun KarPo sai tilanteen ja sen jälkeen lähdettiinkin toiseen päähän. Pari kertaa pallo menetettiin, mutta Toni Raanti sai lopulta kaavittua pallon itselleen. Raanti pisti pallon eteenpäin, pallo osui matkalla Pelin Sieluun (Henri Kalatsev), josta se meni vapaana olleelle Jonne Hannulalle. Hannulan tarkka ja kaunis oikean jalan veto upposi ylänurkkaan.

Harvinaista näin päin, että lopussa KyPa/2 onkin se, joka tekee lopussa voittomaalin, mutta näin siinä tällä kertaa kävi. Ottelu päättyi KyPa/2:n 5-4-voittoon. Loistava tasonnosto toisella puoliajalla, joka palkittiin lopulta kolmella pisteellä. Puolustus jaksoi painaa loppuun asti, keskikenttä ja hyökkäyskin toimi paljon paremmin toisella puoliajalla. Tällaiseen voittoon on kiva lopettaa kausi.

KyPa/2:n ensimmäinen kausi Kaakkois-Suomen Kutosessa on ohi. Kutosen etelälohkon voitti Popinniemen Ponnistus. Onnittelut Popinniemeen. KyPa/2 sijoittui kuuden joukkueen sarjassa neljännelle sijalle. Kehnon alkukauden jälkeen tuli selkeä tasonnosto peliin – siitä iso kiitos Mika Dufvalle, joka tuli toimintaan mukaan vahvemmin ja alettiin kunnolla treenailemaan.

Joukkue vetäytyy nyt pelikentiltä tauolle. Ensi viikolla pidetään kauden päätössaunailta Kuura Saunalla, jossa palkitaan myös kauden pelaajat. KyPa/2 kiittää kaikkia kannattajia ja vastustajia päättyneestä kaudesta. Isommat yhteenvedot tästä kaudesta tulee myöhemmin, kunhan saunaillasta selvitään.

KyPa/2:n kokoonpano KarPo-ottelussa:
#1 Mikko Kurvinen (MV)

#2 Joonas Rahikka
#6 Joona Hjelt
#9 Henri Kalatsev (C)
#12 Otto Karhu (1 maali)
#14 Atte Vantola

#17 Jukka-Pekka Nuutinen (1 keltainen kortti)
#20 Otto Säämänen (1 keltainen kortti)
#24 Jasperi Kekkonen
#26 Jonne Hannula (3 maalia)
#31 Alexander Makarov

#32 Toni Raanti (1 maali)
#36 Sampsa Laitinen
#51 Aleksi Arpula
#64 Eevo Mainila

KyPa/2:n kolme tähteä:
*** Jonne Hannula
** Joona Hjelt
* Toni Raanti