Tänään: Kymin Derby II!

PeKa-KyPa-ottelu tänään kello 19:00 Arto Tolsa Areenalla

Tätä on odotettu toukokuusta lähtien. Kymin Palloilijat ja Peli-Karhut ottavat jälleen mittaa toisistaan Arto Tolsa Areenalla. Ja mitkä panokset ottelussa onkaan, kun kumpikin joukkue taistelee yhä Kaakkois-Suomen Kolmosen (Se Kovin) mestaruudesta. Kymin Palloilijat on tällä hetkellä sarjakakkosena ja heti perässä tulee illan pelin isäntäjoukkue – Peli-Karhut. PeKalla tosin on yksi peli vähemmän pelattuna.

Hollywoodissa jatko-osat harvoin yltävät laadullisesti ensimmäisen osan tasolle. Tämä ei kuitenkaan ole Hollywood, vaan tämä on kymiläistä futista ja uskomme, että tämä ottelu tulee laadullisesti olemaan parempi kuin toukokuinen Kymin Derby. Silloin oli hieno ottelutapahtuma, jossa väkeä oli jotain 500 ja 700 välillä. Valitettavasti itse ottelu ei KyPan kannalta sujunut toivotunlaisesti, vaan PeKa vei peliä ja otti 3-0-voiton.

Paljon on kuitenkin tapahtunut tuon pelin jälkeen tapahtunut. KyPa on edelliset 11 ottelua Kolmosessa voittanut ja ison osan otteluista vielä melko suurivoittoisesti. Kotijoukkue PeKan peli hieman yskähteli, mutta Peli-Karhutkin on palannut voittojen tielle. Viime sunnuntaina PeKa otti murskavoiton sarjajumbo SiU:sta lukemin (1-9). KyPan edellinen peli puolestaan oli toista häntäpään porukkaa HaPK:a vastaan, josta KyPalle tuli 4-0-voitto.

Peli-Karhujen vahvuudet tällä kaudella on ollut toimiva keskuskenttä sekä pitävä puolustus. PeKa on 15 pelissä päästänyt vain 11 maalia, mikä on selvästi vähiten tässä sarjassa. Joukkue on jännä sekoitus nuorta voimaa sekä kokenutta kalustoa, sillä joukkueen kovimpiin maalintekijöihin lukeutuu kokeneet kehäketut Teemu Hono (10 maalia) sekä Matti Pakkanen (5 maalia).

Kymin Palloilijoiden hyökkäyskalustosta on jo varmaan kaikki ylistyssanat käytetty. Nyt joukkueen kovin maalitykki Nico ”Seppo” Pietiläinenkin (20 maalia) on jälleen pelissä mukana huilailtuaan varoitustilin täyttymisen takia HaPK-pelin. Harmittavana poissaolona mainittakoon Reko ”Rex” Marttila, joka tämänkin derbyn missaa vaivojen takia. Muuten KyPa pääsee aikalailla ykköskokoonpanolla liikenteeseen peliin.

Jos tuli tuossa aikaisemmin kehuttua PeKan puolustusta, niin kehuttava on myös KyPan puolustusta, sillä edelliset neljä peliä on KyPan vastustajat jääneet maaleitta. Puolustus on pelannut hyvin ja viimeisenä lukkona on toiminut maalivahti Vesa Sjöblom, joka tänään jälleen vaihtaa kokkitakin violettiin pelipaitaan.

Muistutuksena vielä se, että kyseessä on Peli-Karhujen kotipeli. Ainakin aikaisemmissa Peli-Karhujen kotipeleissä on peritty sisäänpääsymaksu, joten varautukaa ottamalla lompakko mukaan, jos pelin haluatte nähdä. Jos ei paikan päälle pääse, niin ottelua voi seurata myös livestriimin kautta. KarPot-TV striimaa tämänkin ottelun suorana YouTubessa.

Kymin Derby II (PeKa-KyPa) Arto Tolsa Areenalla kello 19:00! Tulkaa paikalle seuraamaan jännittävää paikallisvääntöä ja kannustamaan Kymin Palloilijat voittoon!