RAPORTTI: KyPa/2:n ahdinko jatkui tiistaina

Sarjajumbo voitti KyPa/2:n (KyPa/2-FC Etapo 2-3)

Huomenna on kauan odotettu Kymin Derby II edessä Kymin Palloilijoiden edustusjoukkueella. PeKa-KyPa-ottelu alkaa perjantaina 23.8 kello 19 Arto Tolsa Areenalla.

Mutta kyseinen ottelu ei ole tämän viikon ainoa KyPa-peli, sillä KyPa/2 kerkesi pelata oman Kutosen pelinsä jo tiistaina. Valitettavasti KyPa/2:n alavireiset otteet jatkuivat, ja FC Etapo vei voiton. Ottelu päättyi lukemin 2-3.

Käännetään vielä vähän veistä haavassa ja palataan hieman muistelemaan kyseistä ottelua. KyPa/2 lähti peliin normaalia kapeammalla ringillä, kun kokoonpanoon saatiin vain 14 jätkää ja näistäkin muutamalla oli erinäisiä vaivoja. Ringin kapeuteen ei voi kuitenkaan liian paljon vedota, koska saman verran porukkaa oli myös vastustajalla.

Ensimmäinen puoliaika oli ’ihan kivaa vääntöä’ puolin ja toisin. Kummallekin maalintekotilanteita syntyi muutamia kappaleita. Maaleilla ei kuitenkaan mässäilty, sillä ensimmäisellä puoliskolla nähtiin vain yksi maali. Sen teki kotijoukkue KyPa/2 26. minuutilla. KyPa/2 sai vapaapotkun. Matkaa maalille oli jonkin verran, joten taiteilija Vande ei alkanut yrittämään mitään suoraa, vaan pisti pallon boksille. Sieltä esiin nousi hienosti nuori Jonne Hannula, joka vapaasti pääsi puskemaan KyPa/2:n johtoon.

Toista puoliaikaa ei kerennyt kulua kuin viitisen minuuttia, kun puolestaan KyPa/2:n alueella tapahtui. Tuomari näki Otto Säämäsen toiminnassa rikkeen, josta FC Etapolle tuomittiin rangaistuspotku. Etapon Ari-Pekka Korhonen laukoi pallon maaliin ja näin ottelussa siirryttiin tasatilanteeseen 1-1. ”Director of Football” Otto Karhu, joka on normaalisti rauhallinen kuin viilipytty, kävi tästä tuomiosta hyvin kuumana. Tirehtööri palkittiin keltaisella kortilla.

Ote pelistä herpaantui hyvin pahasti, eikä kauan mennytkään kuin jälleen omissa verkossa soi. 54. minuutilla Etapon Ville Huovinen pääsi karkuun KyPa/2:n pelaajilta pallon kanssa ja siirsi FC Etapon johtoon. Vähän meinasi tässä kohtaa mennä pelaajilta jo mieli maahan, kun johtoasema oli muutamassa minuutissa sulannut tappioasemaan.

KyPa/2 kuitenkin tokeni nopeasti takaiskuista! 58. minuutilla KyPa/2 pääsi hyvään hyökkäykseen. Jani Järvisalo pisti oikealta laidalta palloa maalille päin. Pallo meni FC Etapon puolustajan kautta maaliin, ja näin KyPa/2 toi pelin takaisin tasoihin.

Viimeinen puolituntinen olikin aikamoista taistelua ja tunteet meinasivat välillä tulistua monellakin. KyPa/2:lla oli muutamia loistavia paikkoja toisella puoliskolla, mutta ei vaan uponnut. Mainittakoon Jani Järvisalon tulinen veto kauempaa, joka osui tolppaan.

Vastustajallakin oli paikkansa ja lopussa FC Etapo olikin vahvempi. Varmoin ottein muuten pelannut laitapakki Joona ”PJ” Hjeltillä ei kuitenkaan enää lopussa pää ja jalat toiminut, vaan onnistui taklaamaan rangaistusalueella FC Etapon Ville Huovisen sillä seurauksella, että FC Etapo sai lopussa jo toisen pilkun. Ville Huovinen itse ampui pilkun ja sehän meni sisään. 86. minuutilla syttynyt maali jäi ottelun ratkaisevaksi maaliksi.

FC Etapo, joka vielä toistaiseksi on sarjassa viimeisenä, otti toisen voittonsa peräkkäin. KyPa/2:lla puolestaan on käynnissä nihkeämpi kausi, sillä kolmen voiton jälkeen on tullut kolme voitotonta peliä. Kärkikolmikko on jo karannut, joten enää taistellaan sarjassa nelossijasta. KyPa/2:lla on enää kaksi peliä jäljellä. Ensi viikolla matkustetaan Virolahteen pelaamaan ViSaa vastaan ja sarjan päättää KarPo-ottelu.

KyPa/2:n kokoonpano FC Etapo -ottelussa:
#71 Lauri Anttila (MV)

#2 Joonas Rahikka (keltainen kortti)
#6 Joona Hjelt (keltainen kortti)
#9 Henri Kalatsev
#12 Otto Karhu (keltainen kortti)
#14 Atte Vantola
#17 Jukka-Pekka Nuutinen
#20 Otto Säämänen (keltainen kortti)

#22 Jani Järvisalo
#26 Jonne Hannula (1 maali)
#31 Alexander Makarov
#36 Sampsa Laitinen
#64 Eevo Mainila (C)
#88 Toni Knuutinen

KyPa/2:n kolme tähteä:
*** Joonas Rahikka
** Jani Järvisalo
* Joona Hjelt