RAPORTTI: Selkeä voitto, vaikka ensimmäistä maalia saatiinkin odottaa

KyPan voittoputki jatkui HaPK:n kustannuksella (KyPa-HaPK 4-0)

Perjantaina alkoi KyPan ”evakkopelit”, kun Haminan Pallo-Kissat kohdattiin Arto Tolsa Areenalla. Ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueen osalta nihkeä, mutta toisella puoliajalla alettiin näkemään onnistumisia. KyPa voitti HaPK:n lopulta 4-0.

KyPa aloitti vauhdikkaasti. Kovin maalintekijä Nico ”Seppo” Pietiläinen oli pelikiellossa, joten hyökkäyksessä suurin vastuu oli Antti ”Tero” Riihimäellä. Riihimäki pääsi ensimmäisellä kymmenminuuttisellä pari kertaa hyville paikoille, mutta palloa ei maaliin saatu toimitettua.

14. minuutilla KyPa sai 16 metrin rajalta vapaapotkun, mutta vapari meni selkeästi yli maalin. Muutama minuutti myöhemmin oli hyvä paikka kulmapotkusta, mutta ei vieläkään osumaa. Kulmapotkuja ei tullut pelin aikana laskettua, mutta niitä siunaantui kotijoukkueelle perjantaina todella paljon.

Sitten KyPan peli hieman lässähti, kun peliä oli 20 minuuttia pelattu – huolimattomia syöttöjä, vähän mentiin arkaillen palloihin ja HaPK:n puolustuksesta ei tunnuttu löytyvän aukkoja. HaPK pääsi 34. minuutilla vaaralliseen vastahyökkäykseen, mutta lopulta tilanteesta selvittiin säikähdyksellä, kun haminalaiset eivät saaneet laukausta aikaiseksi.

Suvantovaiheen jälkeen KyPa alkoi jälleen luomaan tilanteita. Antti Riihimäki ja Joona Hytti pelasivat hyvin yhteen ja rakensivat tilanteen, jossa Joona ”Sobo” Sorva sai lupaavan näköisestä paikasta vetopaikan. Laukaus valitettavasti osui HaPK:n puolustukseen, josta saatiin kulmapotku jälleen kerran. Kulmapotku oli lupaavan oloinen, mutta edelleen jäi maali vain haaveeksi.

Muutama minuutti myöhemmin Antti Riihimäki pääsi kolisuttelemaan ylärimaa, mutta niin vain siinä kävi, että tauolle mentiin 0-0-tasatilanteessa. Tauon aikana KyPa suoritti yhden pelaajavaihdon, kun Ville Hanski tuli vaihtoon ja kentän puolelle pääsi Pietari Salmi.

”Pietsulle” sattui toisen puoliajan alkuun pallollisena paha lipsahdus, josta avautui HaPK:lle paikka siirtyä johtoon. Onneksi KyPan maalivahti Vesa Sjöblom oli valppaana ja torjui tilanteen.

53. minuutilla KyPalla puolestaan oli loistava paikka siirtyä pelissä johtoon. Joonas ”Jethro” Rosenbladin ovelasta syötöstä pääsi Antti Riihimäki irti ja edessä oli enää vain maalivahti. Valitettavasti Riihimäen sihti oli kauniisti sanottuna tilanteessa pahasti hukassa, kun pallo lähti vauhdilla kohti rinnepubia.

Seuraavasta paikasta Riihimäki ei enää erehtynyt. 58. minuutilla Juho ”Kettu” Raivela pisti omalta puoliskolta aivan maagisen kaaripallon Riihimäelle, joka siirsi varmalla viimeistelyllään kotijoukkueen 1-0-johtoon.

Sitten mentiinkin jo toisessa päässä ja HaPK sai kulmapotkun. KyPa puolusti hyvin ja pääsi vastahyökkäykseen. Raivelalta hirmuinen juoksu pallon kanssa ja sitten syöttö laitaan Ruuspalle. ”Jethro” Rosenblad pistää pallon takaisin keskelle, jossa oli Raivela. Raivelan veto jää hieman heppoiseksi, jonka HaPK:n maalivahti torjuu, mutta pallo jäi vielä pelattavaksi. Paikalla oli Joona ”Hyde” Hytti, joka tälläsi vastapallosta maalin ja KyPan 2-0-johtoon.

Kyseessä oli muuten Joona Hytin ensimmäinen maali Kolmosessa. Ja jos kerrankin osutaan, niin miksei sitten kahdesti yhden pelin aikana? 80. minuutilla Joona Hytti teki illan toisen osumansa. Jälleen kerran tilanne oli ”Kettu” Raivelan ansiota, joka taas pisti hienon kaarevan pystysyötön.

Sykähdyttävin maali oli kuitenkin illan neljäs eli viimeinen maali. KyPa sai kulmapotkun. Pallo pelattiin maata pitkin Teemu Pätärille (jolta jälleen loistava peli laitapuolustajana), joka oli vapaana 16:n kulmalla. Poika Pätäri pistää pallon maalin edustalle, jossa Pietari Salmi pääsi sohimaan pelivälineen vastustajan verkkoon. Hyvinkin mahdollista, että tämä oli ”Pietsun” ensimmäinen maali aikuisten sarjassa, mutta niin tarkkaa en pelaajahistoriaa tiedä. Hirveästi Salmi ei kuitenkaan ole maaleilla päässyt mässäilemään.

Parin maalin lisäksi pelin loppupuoliskosta ei hirveästi jäänyt mieleen. Pelin loppuvaiheilla PJ sai Roope Salmelan ”kummin” avustuksella kuulutuslaitteetkin pelaamaan. Jälleen kerran myös yleisöstä valittiin muutama henkilö, jotka saivat valita KyPan kolme parasta pelaajaa. Tällä kertaa raati arvosti eniten Joona Hyttiä (kaksi maalia), Juho ”Kettu” Raivelaa (dominointi) sekä Pietari Salmea (se maali). Annettava taas myös KyPan puolustukselle kokonaisuudessaan iso plus-merkki, sillä jälleen kerran oma pääty pysyi tyhjänä.

Ensimmäinen puoliaika oli KyPan osalta hieman nihkeä. Viimeistelyssä oli parantamisen varaa ja ylipäätänsä kunnon vaihdetta ei oikein pelissä löydetty. Avainasemaan toisen puoliskossa nousi se, että Juho Raivela pääsi laidalle dominoimaan ja HaPK:n puolustus väsyi lopulta. Tärkeät kolme pinnaa jälleen KyPalle.

Yleisöä oli hyvin paikalla ja sikaosasto jopa jaksoi vähän metelöidäkin. Pallopojat (KoNa Salamat -10) hoitivat tonttinsa jälleen hyvin. Kiitos kaikille katsojille, yhteistyökumppaneille, talkooväelle ja muille seuroille (KTP-Pub, Karpot-TV). Ensi perjantaina on seuraava KyPan peli Tolsalla. Tällä kertaa ollaan vierasjoukkue, sillä isäntänä on Peli-Karhut. Kymin Derby: Osa II on siis ensi perjantaina (23.8) kello 19 Arto Tolsa Areenalla. Pelissä on kovat panokset, sillä kumpikin joukkue on vielä hyvin Sen Kovimman mestaruustaistelussa.

HaPK-ottelun voit katsoa YouTubesta Karhulan Poikien Karpot-TV-kanavalta:
1. puoliaika
2. puoliaika
Kooste

KyPan avauskokoonpano HaPK-ottelussa:
#99 Vesa Sjöblom (MV)

#4 Teemu Pätäri
#5 Ville Piispa
#10 Roope Salmela (C)
#18 Niko Vanhala

#19 Ville Hanski
#11 Joona Sorva
#21 Joona Hytti
#33 Juho Raivela

#9 Joonas Rosenblad
#16 Antti Riihimäki

Vaihtopelaajat:
#1 Tomi Siira (MV)
#13 Aleksi Nieminen
#15 Aapo Niskanen
#22 Jani Järvisalo
#24 Pietari Salmi
#26 Jonne Hannula
#83 Pasi Pöntinen

Vaihdot:
46 min: Ville Hanski -> Pietari Salmi
64 min: Joonas Rosenblad -> Aleksi Nieminen
76 min: Joona Sorva -> Pasi Pöntinen
85 min: Joona Hytti -> Aapo Niskanen

Ottelun maalit:
58 min: 1-0 Antti Riihimäki
61 min: 2-0 Joona Hytti
80 min: 3-0 Joona Hytti
88 min: 4-0 Pietari Salmi

KyPan kolme tähteä:
*** Joona Hytti
** Juho Raivela
* Pietari Salmi