RAPORTTI: KyPa/2:n taistelu toi lopulta tasapelin (KyPa/2-PoPo 4-4)

KyPa/2 nousi tasoihin PoPoa vastaan

Kymin Palloilijoiden kakkosjoukkue isännöi tiistai-iltana poikkeuksellisesti Karhulan keskuskentän tekonurmella, kun ”vieraaksi” saapui Popinniemen Ponnistus eli PoPo. Tiukka ja jännittävä ottelu päättyi lopulta pistejakoon, kun KyPa/2 nousi kahden maalin takaa tasoihin. Ottelu päättyi 4-4.

KyPa/2 sai peliin hyvän alun, sillä peliä oli kulunut vain viisi minuuttia, kun kotijoukkue ensimmäisen kerran osui. Oikealta laidalta tultiin vahvasti kohti maalia. Eero Peltoniemi pääsi syöttämään kapteeninnauhan menettäneelle Jukka-Pekka Nuutiselle, joka pääsi maalin edestä tuikkaisemaan KyPa/2:n johtoon. Maali oli Jukkiksen kauden neljäs jo.

Maalin jälkeen vähän liian innokkaasti pyrittiin pelaamaan vaan ylöspäin, eikä rauhallisesti yritetty pallonsiirtelyllä edetä. Pikku hiljaa tästä turhasta puskemisesta päästiin eroon.

Vastustaja oli kuitenkin se, joka seuraavan maalin teki. PoPon Jari Vehviläinen toi sarjassa toisella sijalla pyörivän PoPon tasoihin. Peliä oli tässä vaiheessa pelattu 20 minuuttia.

KyPa/2 siirtyi 36. minuutilla uudelleen johtoon. Joona ”PJ” Hjelt sai vastustajan alueella pallon haltuunsa. Hjelt siirsi pallon itselleen vastustajan puolustajan viereen ja sijoitti varmasti etunurkasta pallon sisään.

Ilo oli lyhytikäinen, sillä vain pari minuuttia myöhemmin entinen Veikkausliiga-pelaaja Juho Nykänen oli unohdettu laidalla vapaaksi. PoPon tämän hetken kovin maalintekijä siirsi pelin takaisin tasatilanteeseen. Enempää maaleja ei ensimmäisellä puoliajalla nähty, joten lyhyelle tauolle siirryttiin 2-2-tilanteessa.

Toisen puoliajan alku oli KyPa/2:lta heikompaa suorittamista. Puoliaikaa oli pelattu vain muutama minuutti, kun PoPo oli pääsemässä irti ja Jani Järvisalo joutui rikkomaan keltaisen kortin arvoisesti. PoPo sai pilkun tilanteesta, eikä Tuomo Tähti pilkulta erehtynyt. Näin PoPo siirtyi ensimmäisen kerran pelissä johtoon. Vain muutama minuutti myöhemmin PoPo osui uudelleen, kun KyPa/2:n puolustuksessa nähtiin ”kaveripallo”, pallon menetys ja se oli siinä. Jani Lauretsalo vei PoPon kahden maalin johtoon.

KyPa/2 ei kuitenkaan luovuttanut. Reilu 10 minuuttia takaiskumaalien jälkeen laitapakki Sampsa Laitisen oivaltava syöttö tavoitti Eero Peltoniemen, joka jälleen laidan puolelta pisti palloa maalin edustalle. Jonne Hannula oli paikalla, ja ”Gaselli” onnistui tekemään kolmannen maalinsa KyPa/2:n paidassa.

Seuraavaa maalia ei kauan tarvinut odottaa. Jukka-Pekka Nuutinen syötti oikealla puolella ohi PoPon puolustajan ja KyPa/2:n sankariksi nousi Eevo Mainila, joka pisti pallon kylmänviileästi PoPon verkkoon. Eevon ensimmäistä maalia seurasi tietysti villit tuuletukset.

Mainilan maali jäi pelissä viimeiseksi, vaikka kummallakin joukkueilla oli tilanteensa. KyPa/2 selvisi säikähdyksellä, kun pari kertaa pallo osui selkeästi Jani Järvisalon heiluvaan käteen, mutta tuomari ei tilanteissa nähnyt rikettä. Toisaalta myös toisella puolella kenttää nähtiin pari vastaavaa käsivirhettä. Lisäksi PoPo sai kerran pallon maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta tilanne tuomittiin paitsiona.

Lopussa PoPo tuli supertähtiensä voimin kovaa, mutta KyPa/2 selvisi myllytyksen. Iso kiitos tästä KyPa/2:n maalivahti Lauri Anttilalle, jolta nähtiin jälleen useampi loistava pelastus maalilla. Krediittiä on maalintekijöiden lisäksi annettava myös laitapuolustaja Aapo Niskaselle, joka jaksoi ravaa ja puolustaa hyvin.

4-4-tasapeli on melko oikeutettu tulos pelistä. Yksi piste on parempi kuin nolla pistettä. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikkoon, jolloin pyritään palaamaan takaisin voittokantaan. Ensi tiistaina KyPa/2 pelaa seuraavan kerran, ja silloin on vastassa FC Etapo.

KyPa/2:n kokoonpano PoPo-ottelussa:
#71 Lauri Anttila (MV)

#2 Joonas Rahikka (ei pelannut)
#6 Joona Hjelt (1 maali)
#12 Otto Karhu (C)
#14 Atte Vantola
#15 Aapo Niskanen
#17 Jukka-Pekka Nuutinen (1 maali)

#20 Otto Säämänen
#22 Jani Järvisalo (keltainen kortti)
#26 Jonne Hannula
#31 Alexander Makarov
#36 Sampsa Laitinen
#44 Juho Ristolainen

#64 Eevo Mainila (1 maali)
#83 Pasi Pöntinen
#90 Tinuccio Calabria
#97 Eero Peltoniemi (keltainen kortti)

KyPa/2:n kolme tähteä:
*** Lauri Anttila
** Aapo Niskanen
* Eevo Mainila