RAPORTTI: KyPa/2:n voittoputki poikki (Jäntevä-KyPa/2 4-0)

Sarjakärki Jäntevä katkaisi KyPa/2:n voittoputken

KyPa/2:lla oli alla kolme hienoa voittoa, mutta tiistai-iltana joukkue kohtasi sarjan parhaimman joukkueen – Kotkan Jäntevä. Jäntevä oli tyly isäntä Metsolassa voittaen ottelun lukemin 4-0.

KyPa/2:lla oli jo pelin alussa vaikeuksia pelin avauksessa. Maltillisesti yritettiin välillä rakentaa peliä, mutta aukkoja ei Jäntevän keskikentästä löytynyt. Toisinaan puolestaan turhaan alettiin palloa roiskimaan, mikä sekään ei tuottanut tulosta.

19. minuutilla Jäntevän Henri Seppä pääsi etenemään vakuuttavasti KyPa/2:n maalin edustalla ja siirsi kotijoukkueen 1-0-johtoon. Kuusi minuuttia myöhemmin sama mies osui uudelleen. KyPa/2:n Jani Järvisalo sai kortin kädellä pelaamisesta ja Jäntevä sai hyvästä paikasta vapaapotkun. Sepän upea vapaapotku ylitti muurin ja KyPa/2:n maalivahti Lauri Anttila oli voimaton noin tarkan vapaapotkun kohdalla.

Enempää maaleja ei ensimmäisellä puoliskolla nähty. KyPa/2:lla oli oikeastaan yksi hyvä paikka, mutta tällä kertaa ei ollut Arttu ”Lohileipä” Kuusimäen päivä viimeistelyn suhteen. Tauolle mentiin siis Jänöjen 2-0-johdossa. Muita takaiskuja kuitenkin nähtiin, sillä KyPa/2:n vakioavaajiin kuuluva Joonas Kelkka ikävän näköisesti astui pallon päälle ja siinä meni nilkka, jonka myötä Kelkan peli oli siinä.

Toisen puoliajan alussa KyPa/2 sai kulmapotkun. Minkäänlaista porrastusta ei kuitenkaan ollut tilanteessa, joten Jäntevä sai helposti pallon ja lähti vauhdilla vastahyökkäykseen. Ex-liigapeluri Kim Liljeqvist vei Jäntevän 3-0-johtoon. Liljeqvist on kieltämättä melkoinen pelote tällä tasolla hyökkääjänä vielä tänäkin päivänä. Ja nähtiinhän muutaman kerran Liljeqvistiltä FC KooTeePee-ajoilta tuttu trademark-ohimopusku seuraavalle hyökkääjälle, mikä aikanaan tuotti tuhoa myös vihreävalkoisissa.

Minkäänlaiseen kunnon taisteluhurmokseen KyPa/2 ei pelissä kyennyt. Vaikea oli päästä Jäntevän keskikentän ohi ja melko rauhassa sai Jäntevän puolustajat olla. Jäntevä vielä viimeisen kymmenminuuttisen aikana osui, kun Konsta Husu siirsi Jäntevän 4-0-johtoon 82. peliminuutilla.

Sen jälkeen vielä erotuomari meni melko helppoon filmaukseen tilanteessa, jossa ei ollut kontaktia. Jäntevä sai pilkun ja pallon taakse asteli jo kaksi maalia viimeistellyt Henri Seppä. Sepän laukaus meni reilusti yli maalin. Sen suurempia ei pelissä enää tapahtunut. Jäntevä oli yksinkertaisesti parempi tänään ja osoitti hyvin sen, että miksi se johtaa tällä hetkellä Kaakkois-Suomen Kutosen etelälohkoa.

Nyt on Jäntevä kolmesti tällä kaudella kohdattu. Joka kerta Jäntevä oli parempi, eikä itse asiassa KyPa/2 kertaakaan näissä kohtaamisissa saanut palloa Jäntevän verkkoon.

KyPa/2:n pelit jatkuvat ensi tiistaina Karhulan keskuskentän tekonurmella, jolloin yritetään pistää kampoihin Popinniemen Ponnistusta vastaan, joka on vienyt aikaisemmat kohtaamiset nimiinsä niukasti.

KyPa/2:n kokoonpano Jäntevä-ottelussa:
#71 Lauri Anttila (MV)

#2 Joonas Rahikka
#6 Joona Hjelt
#9 Henri Kalatsev
#14 Atte Vantola (ei pelannut, apukoutsina)
#17 Jukka-Pekka Nuutinen (C)
#20 Otto Säämänen

#22 Jani Järvisalo
#23 Arttu Kuusimäki
#26 Jonne Hannula
#28 Toni Koski
#29 Joonas Kelkka
#31 Alexander Makarov

#36 Sampsa Laitinen
#43 Achraf Naoum
#44 Juho Ristolainen
#64 Eevo Mainila
#88 Toni Knuutinen

KyPa/2:n kolme tähteä:
*** Juho Ristolainen
** Sampsa Laitinen
* Jani Järvisalo