RAPORTTI: Maalijuhlat KyPan toimesta jatkuivat

KyPalle jo seitsemäs voitto putkeen (KyPa-Ri-Pa 7-1)

Perjantai-iltana Kymin Palloilijoiden edustusjoukkue palasi pienen tauon jälkeen takaisin tositoimiin. KyPa oli Ristiinan Pallolle tyly isäntä ottamalla 7-1-voiton mikkeliläisjoukkueesta.

Ottelu ei ollut kerennyt edes kunnolla alkamaan, kun KyPa aloitti jo maalinteon. Toisella peliminuutilla Reko Marttila sai päätä väliin keskityspallosta ja pallo meni maaliin. Marttila oli pitkään sivussa, mutta paluun jälkeen mies on ollut todella kovassa iskussa. Sama mies oli asialla seuraavassa maalissakin, kun mies teki yhdeksännellä minuutilla jo toisen maalin. Kerrottakoon, että otteluraportin tekijältä jäi maali näkemättä, koska superjunnun virtsarakko on harvinaisen pieni. Mutta ilmeisesti kyseessä oli ihan hieno maali.

Superalku jatkui vielä 2-0-maalinkin jälkeen, kun muutama minuuttia myöhemmin tuli kaksi peräkkäistä maalia. Ensin oli Niko Vanhalan vuoro onnistua maalinteossa ja heti perään pääsi Antti Riihimäki irti pistämään KyPan jo 4-0-johtoon, kun peliä oli pelattu vasta 13 minuuttia.

Maaleja tuli alussa kuin liukuhihnalta, mutta neljännen maalin jälkeen tilanne rauhottui. Itse asiassa se olikin vierasjoukkue, joka seuraavaksi osui. 24. minuutilla hieman puolustuspäässä uinuttiin ja Ri-Pan Jussi-Julius Korhonen pääsi iskemään ristiinalaisille kavennusmaalin. Muuten puolustuspeli toimi pelissä loistavasti ja maalilla pelannut Tomi ”Isä” Siira hoiti tilanteet hienosti – silmiin pisti etenkin se kuinka varmasti Siira hoiti kulmapotkut.

Ensimmäisellä puoliajalla ei enempää maaleja nähty, vaan tauolle mentiin KyPan 4-1-johdossa. Tauon aikana Ri-Pa suoritti yhden pelaajavaihdon – KyPa puolestaan meni samoilla pelaajilla toisellekin puoliajalle.

Toisen puoliajan alku ei suurempia hienouksia tarjonnut. Meni kymmenen minuuttia, kun KyPa pääsi vaarallisesti hyökkäämään. Antti Riihimäki pisti palloa maalin edustalle, jonne viiletti Nico ”Seivi” Pietiläinen. Pelitilanteessa Pietiläinen törmäsi vastustajan maalivahdin kanssa. Maalivahti joutui päävamman takia sivuun ja myöhemmin ambulanssi tuli hakemaan Ri-Pan maalivahdin pois Keskarilta. Toivottavasti ei mitään vakavaa käynyt Ri-Pan Riku Piispalle. Somevakoilun perusteella Piispa on päässyt kotimatkalle mukaan.

Vain 14 pelaajalla matkaan lähtenyt Ri-Pa joutui maalivahdin loukkaantumisen takia laittamaan vaihtopenkiltä kenttäpelaajan maalille, kun Ville Laamanen puki maalivahdin paidan päälle. Pitkien hoitotoimenpiteiden jälkeen ottelu lopulta jatkui.

Nico Pietiläiselle avautui myöhemmin oiva paikka jälleen, mutta Pietiläinen yritti vähän liian komeaa maalia, kun yritti suoraan nostaa yli maalivahdin. Pari tilannetta nähtiin toisella puoliajalla, jossa KyPan pelaaja kaadettiin alueen sisällä, mutta näissä tilanteissa ei rikettä nähty. Muuten peli olikin loppua lukuunottamatta rauhallista pallottelua. Hyvän pelin pelannut Niko Vanhala tuli 83. minuutilla vaihtoon ja tilalle tuli Ville Hanski.

Pitkän tauon jälkeen onnistuttiin maalinteossa. 86. minuutilla Juho ”Kettu” Raivela siirsi kotijoukkueen 5-1-johtoon. Ja osuihan se maalitykki Pietiläinenkin lopulta. 89. minuutilla ”Sepon” upea syöksypuski upposi vastustajan verkkoon. Maalin jälkeen KyPa suoritti triplavaihdon, kun Pietiläinen, Riihimäki ja Marttila tulivat vaihtoon. Vähälle peliajalle edustusjoukkueen puolelle jääneet Aleksi Nieminen, Jonne Hannula sekä Eero Peltoniemi saivat näytönpaikan nyt edarin puolella.

Nieminen näytti lyhyessä ajassaan osaamistaan. Lisäajalla Nieminen pisti vastustajan pakit pyöryksiin pallon kanssa ja keskitti pallon Eero Peltoniemelle, joka puski KyPan 7-1-johtoon. Peltoniemen osuma jäi illan viimeiseksi. KyPalle siis jälleen murskavoitto.

KyPan peluutuksesta eilen vastasi poikkeuksellisesti Samu ”Mame” Raivela päävalmentaja Esa Uddin oltua toimitsijakiellossa. Udd saikin ihan rauhassa mutustella Takaladon makkaroita katsomon puolella, sillä niin hyvin KyPa jälleen peliä hallitsi ja ratkaisi jo oikeastaan pelin alussa pelin itselleen.

Peliä oli saapunut jälleen mukavasti seuraamaan väkeä, vaikka sää ennen peliä olikin hyvin sateinen. Mahtavaa huomata, että KyPan kotipeleissä on lämminhenkinen tunnelma, jossa viihtyvät kaikki vauvasta vaariin. Kiitokset jälleen pallopojille, talkooporukalle, yhteistyökumppaneille, vastustajalle ja katsojille.

Edustusjoukkueen seuraava peli on ensi keskiviikkona (24.7) Imatralla, jossa vastassa on Imatran Palloseura (IPS). Seuraava kotipeli puolestaan on elokuun puolella, kun perjantaina 2.8. Karhulaan vieraaksi saapuu heinolalainen Union Plaani. Valitettavasti Plaani-peli on viimeinen peli tänä vuonna, kun päästään Keskarin nurmella pelaamaan, sillä Keskuskenttä menee remonttiin elokuussa.

KyPan avauskokoonpano Ri-Pa-ottelussa:
#1 Tomi Siira (MV)

#4 Teemu Pätäri
#5 Ville Piispa
#10 Roope Salmela (C)
#18 Niko Vanhala

#11 Joona Sorva
#17 Reko Marttila
#25 Anssi Jokela
#33 Juho Raivela

#16 Antti Riihimäki
#77 Nico Pietiläinen

Vaihtopelaajat:
#13 Aleksi Nieminen
#19 Ville Hanski
#21 Joona Hytti
#22 Jani Järvisalo
#26 Jonne Hannula
#83 Pasi Pöntinen
#97 Eero Peltoniemi

Vaihdot:
75 min: Joona Sorva -> Ville Hanski
83 min: Niko Vanhala -> Joona Hytti
89 min: Antti Riihimäki -> Aleksi Nieminen
90 min: Nico Pietiläinen -> Jonne Hannula
90 min: Reko Marttila -> Eero Peltoniemi

Ottelun maalit:
2 min: 1-0 Reko Marttila
9 min: 2-0 Reko Marttila
12 min: 3-0 Niko Vanhala
13 min: 4-0 Antti Riihimäki
24 min: 4-1 Jussi-Julius Korhonen
86 min: 5-1 Juho Raivela
89 min: 6-1 Nico Pietiläinen
90+4 min: 7-1 Eero Peltoniemi

KyPan kolme tähteä:
*** Reko Marttila
** Niko Vanhala
* Aleksi Nieminen