Juhannus ohi – peliarki koittaa jo maanantaina

Juhannuksen jälkeen heti Espoon reissu

Juhannus on nyt vietetty. Paljon aikaa niistä riennoista toipumiseen ei ole, sillä Kymin Palloilijoiden edustusjoukkue pelaa seuraavan ottelun heti maanantaina (24.6). KyPa matkustaa ensimmäistä kertaa ikinä Espooseen, sillä edessä on Regions’ Cupin neljännen kierroksen ottelu. Vastassa on Esbo Bollklubb eli EBK. Ottelu alkaa maanantaina 24.6 Keski-Espoon tekonurmi kentällä 1 kello 20 alkaen.

Vastustaja EBK pelasi vuosia Kolmosessa, mutta tällä hetkellä joukkue pelaa Uudenmaan Vitosessa. Vaikka tuleva vastustaja pelaakin pari sarjapykälää meitä alempana, ei missään nimessä pidä espoolaisia aliarvioida, sillä kyseinen joukkue näyttäisi tällä hetkellä pelaavan ihan väärässä sarjassa. EBK johtaa omaa Vitosen lohkoaan kahdeksan pelatun ottelun jälkeen. EBK on voittanut kaikki kahdeksan peliä ja maalisuhdekin on murskaava 79-9. Varmasti haastava ottelu tulossa kymiläisille, sillä tällä hetkellä näyttäisi siltä, että jonkin verran on kokoonpanossa poissaoloja.

Hirveästi ei ole viime aikoina kerennyt KyPan menosta kirjoittamaan, joten kerrottakoon nyt täällä sivuillakin. Kankean alkukauden jälkeen KyPa on päässyt hyvään lentoon Kaakkois-Suomen Kolmosessa eli Siinä Kovimmassa sarjassa. KyPa on voittanut viimeiset neljä ottelua ja näiden voittojen ansiosta joukkue on putoamisviivan alapuolelta noussut jo sarjakolmoseksi.

Sunnuntaina 16.6 KyPa matkasi Savonlinnaan, jossa viimeisen kymmenminuuttisen aikana KyPa nousi tappioasemasta 5-3-voittoon. Seuraavaksi KyPa matkasi Mikkeliin keskiviikkona 19.6, jossa vastassa oli Savilahden Urheilijat (SavU). KyPan peleissä on totuttu näkemään paljon maaleja, mutta tämä oli vähämaalinen, sillä pelissä nähtiin vain yksi maali – Nico Pietiläisen viimeistelemänä. KyPa siis voitti SavU:n 1-0 Mikkelissä ja nousi sarjakolmoseksi. Tämä oli muuten kauden ensimmäinen sarjapeli, jossa KyPa ei päästänyt yhtään maalia.

Nico Pietiläinen on päässyt kovaan vireeseen. Savonlinnassa tuli hattutemppu ja Mikkelissäkin yksi osuma. ”Seppo” on nyt viimeistellyt Kolmosessa upeat yhdeksän maalia, joiden ansiosta hän on Kaakon Kolmosen maalipörssissä kakkosena.

Seuraava Kolmosen peli on ensi sunnuntaina. Silloin Karhulaan saapuu vanha tuttu viime kaudelta – Simpeleen Urheilijat (SiU). KyPalla on hieman kalavelkoja maksettavana, sillä viimeksi kun SiU vieraili Karhulassa KyPan vieraana, onnistui simpeleeläiset pilaamaan KyPan haaveen tappiottomasta kaudesta. Sunnuntaina 30.6 kello 15:00 KyPa-SiU-ottelu Karhulan Keskuskentän nurmikentällä siis.

Myös KyPa/2:lla on alkavalla viikolla tiedossa peli pienen tauon jälkeen. Kutosessa on ollut pienimuotoinen tauko käynnissä, sillä kolminkertaisesta sarjasta on pelattu jo ensimmäinen kierros. Edellinen ottelu ei vahvasti sujunut, sillä KyPa/2 ei vieläkään onnistunut avaamaan voittotiliään, vaan hävisi Karhulan Pojille (KarPo) 1-0. Tämä ottelu on nähtävissä KarPo-TV:stä, mutta varoituksen sanana on mainittava, että se ei ole kaunista katsottavaa. KyPa/2 pelaa seuraavan kerran tiistaina 25.6. Tällä kertaa kotipei on poikkeuksellisesta Metsolassa, jonne ”vieraaksi” saapuu perinteikäs Kotkan Jäntevä. KyPa/2-Jäntevä-ottelu on siis tiistaina 25.6 kello 18:30 Metsolan urheilukentällä.

KyPan pelejä siis riittää alkavalla viikolla. Nauttikaa kesästä ja tukekaa paikallista jalkapalloa. Nähdään pelikentillä!