RAPORTTI: KyPa rummutti murskavoittoon (KyPa-FC Peltirumpu 7-1)

KyPalle murskavoitto Peltirumpua vastaan Karhulassa

Aurinkoisen tiistai-illan kruununa oli Kymin Palloilijoiden ja FC Peltirummun välinen ottelu Karhulan keskuskentän nurmikentällä. Maalihanat oli jälleen auki, sillä KyPa voitti kouvolalaisvieraat lukemin 7-1.

Pelin alkupuolella Kymin Palloilijoiden Nico ”Seppo” Pietiläiselle avautui hyvä paikka, mutta sihti oli pahasti hukassa. Peli jatkui jokseenkin melko tasaisena, kun vielä pelin alussa vastustaja FC Peltirumpu jaksoi iskeä kovasti päälle.

Kotijoukkue oli kuitenkin se joukkue, joka ensin osui. Samuli Kaivonurmen suosikkipelaaja – Antti Riihimäki – pisti vasemmalta laidaltaan pallon maalin edustalle, mutta kellekään ei pallo kelvannut maalin edessä. Onneksi Juho ”Kettu” Raivela oli taaempana valppaana ja pyssytti KyPan 1-0-johtoon, kun peliä oli pelattu vartti. Nico Pietiläinenkin lopulta kyllästyi paikkojen tuhlailuun ja painoi pallon väkisin maaliin, kun peliä oli pelattu 20 minuuttia.

FC Peltirumpu ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa ollut nujerrettu. Peliä oli pelattu reilut puoli tuntia, kun KyPan omassa päässä soi. Hieman oltiin jälleen puolustuspäässä nukuksissa, jonka takia vastustaja pääsi kuin varkain hyvään paikkaan. Peltirummun Niklas Rautomäki toimi kavennusmaalintekijänä.

Tällä kertaa ei sentään kahden maalin johtoa hukattu ennen taukoa, vaan päinvastoin. KyPa sai ensimmäisen puoliajan loppuvaiheilla pari kulmapotkua. Jälkimmäisen kulmapotkun jälkitilanteesta pallo ajautui Anssi ”Asa” Jokelalle, jonka komea veto upposi sisään. Asalta muutenkin oli erittäin vahvaa pelaamista etenkin ensimmäinen puoliaika – asennetta löytyi!

Tauolle mentiin KyPan 3-1-johdossa. Tauon aikana FC Peltirumpu suoritti pari pelaajavaihtoa ja KyPa puolestaan teki yhden vaihdon. Aapo Niskanen otettiin sivuun ja juuri ylioppilaaksi päässyt Lauri Kiiski pääsi kentän puolelle.

Toisen puoliajan ensimmäinen vartti oli hankala KyPalle. FC Peltirumpu tuli hyvällä asenteella ja vihreäpaitaiselle vierasjoukkueelle siunaantuikin useampi hyvä maalipaikka. Onneksi vastustajan viimeistelyssä oli toivomisen paraa ja KyPan maalivahti Vesa Sjöblom hoiti vaikeat paikatkin erinomaisesti. Veskulta nähtiin muutama game saver jälleen kerran.

Kun ei vastustaja osunut, vaikka vähän annettiin siimaa, niin pitihän se sitten alkaa itse mättämään maaleja taas. Peliä oli pelattu 64 minuuttia, kun Nico Pietiläinen osui jälleen kerran. Tällä kertaa maali tuli Antti Riihimäen pitkästä sivurajaheitosta. ”Seppo” Pietiläinen oli boksissa hääräämässä ja sai pehkoaan sen verran pallon väliin, että sehän upposi maaliin. KyPa siirtyi jo 4-1-johtoon.

Toisella puoliajalla suoritettiin muutama puolustuspään vaihto. Jani ”Iso Paha” Järvisalo tuli Pasi Pöntisen tilalle kentälle tunnin kohdalla. Teemu Pätäri jouduttiin ottamaan vaihtoon muutama minuutti Pietiläisen toisen maalin jälkeen. Pätärin paikan kentällä otti Ville ”Hansu” Hanski.

Myös kahden maalin mies – Nico Pietiläinen – pääsi lopulta huilimaan. 74. minuutilla Seivin paikalle tuli rymistelemään Aleksi ”ARA” Nieminen. Aralla olikin roolinsa KyPan seuraavassa maalissa. 80. peliminuutilla Nieminen pelasi hienosti Antti Riihimäen kanssa yhteen. Riihimäen hieno nosto meni yli maalivahdin maaliin.

Sama mies oli asialla pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Vesa Sjöblomin mahtava avaus pomppi yli Peltirummun alimman topparin ja Antti Riihimäki pääsi irti. Tästä paikasta Riihimäki ei pystynyt erehtymään, vaan siirsi KyPan jo 6-1-johtoon väsynyttä Peltirumpua vastaan.

.. Eikä siinä vielä kaikki! Ottelun loppuhetkillä Kymin Palloilijat vielä sai vapaapotkun. Pallon taakse asteli Juho ”Kettu” Raivela, joka halusi päästä ystäviensä Pietiläisen ja Riihimäen ’kahden maalin mies’-seuraan. Raivelan hieno kuti upposi maaliin ja tämän jälkeen tuomari vihelsikin ottelun päättyneeksi. KyPa voitti FC Peltirummun murskaavasti 7-1.

Vastustajalla oli hetkensä pelissä kuten toisen puoliajan alku näytti, mutta loppujen lopuksi Kymin Palloilijat otti selkeän voiton. Joukkueen peli-ilme oli hyvä. Puolustus piti hyvin, maaleja tehtailtiin ja maalivahti Vesa Sjöblom torjui maalilla varmasti. Maalintekijöiden ja maalivahdin lisäksi on nostettava esiin Roope Salmelan rooli joukkueessa – vahvaa joukkueenjohtamista keskellä.

Alavireisen alkukauden jälkeen pari viimeisintä peliä on ainakin sen näyttänyt, että Kymin Palloilijat osaa tehdä maaleja. Sen jälkeen, kun hetkellisesti oltiin jo sarjajumboina, on joukkue ottanut nyt kaksi voittoa ja noussut tasaisessa Kaakon Kolmosessa (se kovin sarja) neljännelle sijalle (hetkellisesti).

EBK-ottelun (Regions’ Cup 4. kierros) ajankohta ei ole vielä selvinnyt, mutta seuraavan kerran Kaakkois-Suomen Kolmosta KyPa pelaa ensi viikon sunnuntaina (16.6) Savonlinnassa STPS:ää vastaan. Tänään (5.6) puolestaan KyPan kakkosjoukkue (KyPa/2) suuntaa Virolahdelle pelaamaan Virolahden Sampoa (ViSa) vastaan. Viikonloppuna puolestaan on aika rentoutua ja osa porukasta lähtee Kymiä edustamaan tutusti Ikaaliisiin Kylpylä Cupiin.

Kiitos vielä kaikille paikalla olleille! Katsojia oli varovaisten arvioiden mukaan lähemmäs 200. Kiitos Teille. Ensi kerralla varustetaan kioski paremmin ennen peliä. Kiitos myös talkooväelle sekä pallopojille (KoNa Salamat -10!).

Janoisille ystävillemme sellainen tieto, että pikkulinnut lauloivat, että Metsäkulman K-Marketiin olisi ilmestynyt KyPa-olutta!

KyPan avauskokoonpano FC Peltirumpu-ottelussa:
#99 Vesa Sjöblom (MV)

#4 Teemu Pätäri
#5 Ville Piispa
#15 Aapo Niskanen

#10 Roope Salmela (C)
#11 Joona Sorva
#16 Antti Riihimäki
#25 Anssi Jokela
#33 Juho Raivela

#77 Nico Pietiläinen
#83 Pasi Pöntinen

Vaihtopelaajat:
#1 Tomi Siira
#8 Lauri Kiiski
#13 Aleksi Nieminen
#19 Ville Hanski
#22 Jani Järvisalo
#23 Arttu Kuusimäki
#97 Eero Peltoniemi

Vaihdot:
46 min: Aapo Niskanen -> Lauri Kiiski
60 min: Pasi Pöntinen -> Jani Järvisalo
67 min: Teemu Pätäri -> Ville Hanski
74 min: Nico Pietiläinen -> Aleksi Nieminen
81 min: Joona Sorva -> Arttu Kuusimäki

Ottelun maalit:
15 min: 1-0 Juho Raivela
20 min: 2-0 Nico Pietiläinen
32 min: 2-1 Niklas Rautomäki
44 min: 3-1 Anssi Jokela
64 min: 4-1 Nico Pietiläinen
80 min: 5-1 Antti Riihimäki
88 min: 6-1 Antti Riihimäki
90 min: 7-1 Juho Raivela

KyPan kolme tähteä:
***
**
*