RAPORTTI: Kakkoselle historian ensimmäinen piste

FC Etapo ja KyPa/2 päätyivät pistejakoon (FC Etapo-KyPa/2 3-3)

Kymin Palloilijoiden kakkosjoukkueen, KyPa/2:n, taival Kaakon Kutosesta jatkui keskiviikkona. Surkean alun jälkeen KyPa/2 nousi tasoihin ja ohi, mutta FC Etapo onnistui tulemaan vielä tasoihin. FC Etapo-KyPa/2-peli päättyi pistejakoon ottelun päätyttyä 3-3-tulokseen.

Joukkueen General Manager – Vande ”Atte” Vantola – teki comebackin, koska jäätä ei mereltä enää löytynyt. Luottoa ei kuitenkaan valmentaja Vihavaiselta löytynyt, vaan Vande sai aloittaa pelin vaihtopenkillä.

Kuten yllä jo mainittiin, peli alkoi surkeasti KyPa/2:n kohdalla. Jo toisella minuutilla punapaitojen puolustuksessa sählättiin ja menetettiin boksin sisällä pallo ja sitten pallo olikin jo KyPa/2:n maalissa Etapon Ville Huovisen toimesta.

Peli ei sen paremmin jatkunut, vaan parin minuutin päästä taas omissa soi. Helpon oloisesti pääsi puolustuksen kustannuksella Etapon A-P Korhonen viemään kotijoukkueen jo 2-0-johtoon.

Peliä oli siis pelattu vasta neljä minuuttia, kun Etapo johti jo kahdella maalilla. KyPa/2 ei kuitenkaan järkyttävässä alusta lannistunut, vaan pikku hiljaa alettiin pelaamaan kovemmin ja syötöt alkoivat paremmin osumaan omille.

KyPa/2:n prässi tuotti tulosta. FC Etapon puolustaja hieman kompuroi pallon kanssa ja Joona Hjelt pääsi varastamaan pallon. ”PJ” Hjelt pisti kengurunnahkaiset Copa Mundialit jalassa, vasemmalla kärkkärillään pallon varmasti maaliin.

Puolen tunnin kohdalla KyPa/2:n painostus tuotti taas tulosta. Juho Ristolainen loistava passi tavoitti Joonas Kelkan, joka tykitti punapaidat tasoihin.

Enempää maaleja ei ensimmäisellä puoliskolla nähty, vaikka paikkoja oli. KyPa/2:n maalilla jälleen varmasti pelannut Lauri Anttila liimasi yhden vedon komeasti näppeihinsä, joten oli vastustajallakin paikkansa alun jälkeenkin.

Toisen puoliajan KyPa/2 aloitti vahvasti – ainakin verrattuna ensimmäisen puoliskon alkuun. Toista puoliaikaa oli kerätty pelata viisi minuuttia, kun Henri Kalatsev heitti lyhyen rajaheiton ”Aatulle”, joka palautti pallon välittömästi Kalatseville. ”Aito 9” Kalatsev luonnollisesti pisti keskityksen menemään, mikä pomppi loppujen lopuksi maalin edessä pyörineelle Joonas Kelkalle. Mainion pelin pelannut Kelkka teki jo toisen maalinsa ottelussa. Myöhemmin oli paikka jopa kolmanteenkin maaliin, mutta tällä kertaa ei tullut hattutemppua.

KyPa/2 haki kuumeisesti neljättä maalia, mikä olisi helpottanut pelaamista. Lähelle pääsi Henri Kalatsev, jonka loistava vapaapotku osui ylärimaan. Ei vieläkään Aidolle Ysillä maalia.

KyPa/2:n johto kesti noin puoli tuntia, kunnes FC Etapo iski. Etapo hyökkäsi vasemmalta ja Joonas Eväkoski toi maalillaan kotijoukkueen tasoihin. Hieman liian helposti jälleen päästettiin vastustaja maalin makuun.

Enempää maaleja ei syntynyt, joten KyPa/2 ei vieläkään ole onnistunut voittamaan Kutosessa. Pistetili sentään avattiin, vaikka vähän jäi hampaan koloon kaivelemaan se, että päästettiin FC Etapo vielä tasoihin.

Seuraavan kerran KyPa/2 pelaa ensi keskiviikkona, jolloin joukkue matkaa Virolahdelle. Silloin vastassa on Virolahden Sampo eli ViSa.

KyPa/2:n kokoonpano FC Etapo-pelissä:

#1 Lauri Anttila (MV) (C)

#3 Sampsa Laitinen
#4 Miikka Fontell
#6 Joona Hjelt
#9 Henri Kalatsev
#10 Atte Vantola
#12 Otto Karhu
#15 Eevo Mainila
#16 Achraf Naoum
#18 Sergey Konttinen

#21 Joonas Kelkka
#24 Joonas Rahikka
#25 Otto Säämänen
#30 Alexander Makarov
#45 Tuukka Piiroinen
#77 Jere Tujula
#83 Tinuccio Calabria
#88 Juho Ristolainen

KyPa/2:n kolme tähteä:
*** Joonas Kelkka
** Joona Hjelt
* Sampsa Laitinen