RAPORTTI: KyPa hävisi sarjakärjelle (Yritin keksiä nasevamman otsikon, mutta en keksinyt) (KyPa-Kultsu FC 0-4)

Sarjakärki vei pisteet Karhulasta Joutsenoon

Kymin Palloilijoiden peli takkuaa edelleen. Perjantai-iltana tuli takkiin sarjakärki Kultsu FC:ltä Karhulassa. KyPa-Kultsu-ottelu päättyi lukemin 0-4. Kaikki maalit tulivat toisella puoliajalla.

Ensimmäinen puoliaika oli vielä melko tasaväkistä vääntöä – voisi jopa sanoa, että KyPan pelistä jäi hieman positiiviset fiilikset. Mitään suurta hätää ei ollut, mutta toisaalta mitään suuria vaikeuksia ei onnistuttu vastustajan puolustajillekaan aiheuttaa.

Vauhtia KyPa haki puolen tunnin kohdalla, kun suoritettiin jo ensimmäinen vaihto. Eero Peltoniemi tuli sivuun ja pienen tauon jälkeen kentälle kirmasi Joona ”Hyde” Hytti. Antti Riihimäki aloitti pelin poikkeuksellisesti laidassa, mikä on miehelle hieman vieraampi paikka. Hytin tullessa kentälle ”Antero” siirrettiin kärkeen ja Hytti tuli laidalle juoksemaan.

Tomi ”Siivu” Siira pääsi ensimmäisellä puoliajalla kerran näyttämään kunnolla osaamistaan maalilla torjuen hienosti Kultsun vedon. Tämä puoliajan loppupuolella nähty tilanne olikin ensimmäisen puoliskon paras maalipaikka. Tauolle mentiin 0-0-tilanteessa.

Kohtalaisen positiiviset fiilikset ensimmäisestä puoliajasta sai jatkoa heti toisen puoliajan alussa, kun KyPa lähti hakemaan ryminällä johtomaalia. Heti toisen puoliajan alkuun Kymin Palloilijat sai luotua kunnollisen maalipaikan. Joona ”Sobo” Sorva sai hyvästä paikasta vetopaikan. Sorvan laukaus oli hyvä, mutta suuntautui liian keskelle maalia, jonka vastapuolen maalivahti onnistui torjumaan.

Tämän tilanteen jälkeen päästiinkin erikoistilanteen makuun, kun KyPa sai kulmapotkun. Pietiläisen kautta pallo oli jo mennä maaliin, mutta maaliviivan kohdilla oli vastustaja valppaana ja sai putsattua pallon pois.

Pian mentiinkin jo toisessa päässä. Vastahyökkäyksestä Kultsu FC osoitti vaarallisuutensa ja siirtyi Audu Alexander Odehin maalilla 1-0-johtoon. Hyvän alun jälkeen iskenyt takaiskumaali luonnollisesti hieman lannisti kotijoukkueen pelaajia ja peli alkoi muuttumaan tervanjuonniksi. Kultsu FC iskikin taas tunnin kohdalla, kun KyPan puolustuksessa menetettiin pallo ja Kultsun Samson Akoh Abah siirsi vierailijat 2-0-johtoon.

Maalin jälkeen KyPa suoritti toisen vaihdon, kun Pasi Pöntinen siirtyi penkin puolelle ja irti päästettiin Anssi ”Asa” Jokela. KyPan pelityyliin puolestaan ei suurta muutosta tullut, vaan päätä jälleen hakattiin ja kunnollisille maalipaikoille ei tunnuttu pääsevän.

Pelissä oli paljon samaa PeKa-kohtaamisen kanssa: Ollaan ylhäällä, menetetään pallo ja sitten on hirveä paniikki sekä kiire, kun vastustaja lähtee rullaamaan kohti KyPan päätyä. Ja nämä tilaisuudet Kultsun nopea hyökkäys käytti hyväkseen. Siitä piti huolen Kultsu FC:n Samson Akoh Abah, joka viimeisteli tänään hattutempun.

Peli siis päättyi Kultsu FC:n 4-0-voittoon. Kultsu FC oli ennen peliä sarjakärki ja on tämänkin pelin jälkeen. KyPan alkukausi on hieman kangerrellen lähtenyt, kun viidestä pelistä on tullut vasta neljä pistettyä. Jalkapallo on maalintekopeli (tai maalinpuolustuspeli), eikä KyPa siinä tänääkään onnistunut. Onnistumisia lähdetään hakemaan helatorstaina Heinolaan, jossa Kymin Palloilijat kohtaa Union Plaanin.

KyPan avauskokoonpano Kultsu FC -ottelussa:
#1 Tomi Siira

#4 Teemu Pätäri
#5 Ville Piispa
#8 Lauri Kiiski

#10 Roope Salmela
#11 Joona Sorva
#16 Antti Riihimäki
#33 Juho Raivela
#83 Pasi Pöntinen

#69 Eero Peltoniemi
#77 Nico Pietiläinen

Vaihtopelaajat:
#21 Joona Hytti
#22 Jani Järvisalo
#23 Arttu Kuusimäki
#25 Anssi Jokela
#26 Jonne Hannula
#99 Mikko Kurvinen

Vaihdot:
31 min: Eero Peltoniemi -> Joona Hytti
60 min: Pasi Pöntinen -> Anssi Jokela
85 min: Teemu Pätäri -> Jani Järvisalo

Ottelun maalit:
47 min: 0-1 Audu Alexander Odeh
59 min: 0-2 Samson Akoh Abah
80 min: 0-3 Samson Akoh Abah
84 min: 0-4 Samson Akoh Abah

KyPan kolme tähteä:
*** Juho Raivela
** Teemu Pätäri
* Tomi Siira