RAPORTTI: Lohifileetä (KyPa/2-PoPo 4-5)

KyPa/2:lle niukka tappio runsasmaalisessa ottelussa

KyPa/2:n historian ensimmäinen kotipeli Kutosessa pelattiin tänään. Vastustaja Popinniemen Ponnistus oli niukasti parempi, sillä ottelun lopputulos oli 4-5.

PoPo rokotti jo pelin alussa, kun yli 100 Veikkausliiga-peliä pelannut Juho Nykänen pisti loistavan keskityspallon maalille, josta PoPon Sami Huttunen onnistui tekemään maalin.

Keskikentällä KyPa/2:n pelailu oli hankalaa, mutta pikku hiljaa kotijoukkue alkoi paremmin pääsemään jyvälle pelistä ja jos onnistuttiin pääsemään PoPon keskikentästä ohi, niin onnistuttiin jotain saamaan aikaiseksi. Vedot vaan tuntui jäävän vähälle. Muutamia tilanteita saatiin aikaiseksi, mutta vaadittiin Arttu ”Lohi” Kuusimäki kentälle, että alkoi maaleja syntymään.

35. peliminuutilla Alexander Makarovin hyvästä esityöstä ”Lohi” teki historiaa tekemällä KyPa/2:n ensimmäisen maalin Palloliiton sarjoissa. Veto taisi mennä tolpan kautta. Kauan aikaa KyPa/2 ei saanut juhlia maalia, kun vastustaja rokotti taas. Ja kukapa muukaan oli asialla kuin Tohtori Nykänen.

KyPa/2 ei kuitenkaan takaiskusta lannistunut, vaan pari minuuttia myöhemmin oli KyPa/2:n vuoro jälleen onnistua maalinteossa. Makarovilta nähtiin jälleen loistava esityö ja maalin edustalla oli Lohen lisäksi Jukka-Pekka Nuutinen. J-P sohaisi pallon maaliin, mikä jäi ensimmäisen puoliajan viimeiseksi maaliksi. Lyhyelle tauolle mentiin 2-2-tilanteessa.

KyPa/2 jatkoi peliä hyvällä asenteella, vaikka keskikentällä peliä hallitsi PoPo. Reilun tunnin pelin jälkeen Juho Nykänen onnistui jälleen maalinteossa – tällä kertaa puskemalla.

Sitten jatkuikin Lohileipä-show. 69. peliminuutilla KyPa/2 pääsi hyökkäykseen, pallo Lohelle ja pallo maaliin. Seitsemän minuuttia myöhemmin KyPa/2 siirtyi ensimmäisen kerran johtoon ja maalin viimeisteli jälleen ”Lohi” Kuusimäki (ja jälleen kerran tolpan kautta). Kuusimäelle siis hattutemppu KyPa/2-debyytissään.

Kauan ei ehditty juhlia johtoasemaa, vaan minuuttia myöhemmin vastustaja tuli nukahduksen myötä tasoihin. Julius Rikberg toi PoPon tasoihin. Eikä siinä vielä kaikki. Tasoitusmaalista meni minuutti, kun PoPo meni harmittavasti johtoon Jani Lauretsalon maalilla.

Enempää maaleja ei pelissä syntynyt, eikä KyPa/2 enää saanut samanlaista draivia päällä, vaikka kentällä oli lopussa Henri Kalatsev, joka tunnetaan millintarkoista keskityksistä. Ottelu päättyi PoPon 5-4-voittoon.

Muutama helpohkon näköinen maali loppupuolella hieman harmittaa, mutta KyPa/2:lla ei mitään hävettävää ole pelissä. Vastustajan riveissä oli kuitenkin kolme vanhaa Veikkausliiga-pelaajaa, jotka ovat tälle tasolle melko ylivoimaisia pelaajia. Hyvin pistettiin kampoihin vastustajalle, vaikka se ei tällä kertaa ihan riittänyt edes pisteeseen. KyPa/2.n pistejahti jatkuu ensi viikon keskiviikkona, jolloin vastassa on vanha kunnon FC Etapo.

KyPa/2:n kokoonpano PoPo-ottelussa:
#1 Lauri Anttila (MV)

#3 Sampsa Laitinen
#4 Miikka Fontell
#6 Joona Hjelt (C)
#7 Joonas Luumi
#9 Henri Kalatsev
#10 Achraf Naoum
#12 Otto Karhu
#15 Eevo Mainila
#16 Alexander Makarov
#18 Sergey Konttinen
#21 Joonas Kelkka
#23 Arttu Kuusimäki
#26 Jonne Hannula
#45 Toni Koski
#77 Jukka-Pekka Nuutinen
#83 Tinuccio Calabria
#88 Niko Halonen

KyPa/2:n kolme tähteä:
*** Arttu ”LEIPÄ” Kuusimäki
** Sergey Konttinen
* Miikka Fontell