RAPORTTI: Anteron maali toi pisteen KyPalle (HaPK-KyPa 1-1)

HaPK ja KyPa tasapeliin Haminassa

Keskiviikkona Kymin Palloilijoiden taival Kaakkois-Suomen Kolmosessa jatkui suurlippukaupungissa Haminassa, jossa kohdattiin Haminan Pallo-Kissat. HaPK ja KyPa päätyivät lopulta pistejakoon ottelun päättyessä 1-1-lukemiin.

Varoituksen sanana se, että tähänkään vierasotteluun KyPan virallinen ottelureportteri ei päässyt paikalle, joten jälleen kerran on jouduttu tyytymään vaan kuulopuheisiin.

Tänään osa KyPan porukasta on ollut talkoohommissa ja pettymyksellisen tasapelin jälkeen on ollut vaikea saada porukkaa kiinni. Lopulta sain maalitykki (toisinaan myös maalivahti) Nico Pietiläisen kiinni kuin Jari Porttila Mika Häkkisen Brasiliassa 2000:

Haastattelija (hengästyneenä): ”Nico.. Nico.. Muutama sana, mitä siinä pelissä tapahtui?
Seivi: ”Maalivahdit – Siivu (Tomi Siira) ja Vesku (Sjöblom) – hoitivat tonttinsa mallikkaasti. Kaikki muu sitten enemmän tai vähemmän olikin *muutama uloste- ja eritesana*

KyPan peli-ilme oli jo piirun verran parempaa kuin esimerkiksi PeKa-pelissä, mutta maaleja ei tahtonut syntyä. Päävalmentaja Esa Udd kommentoi peliesitystä:

  • ”Kokonaisuutena parempi esitys koko joukkueelta. Pelitavan vaihto 3-5-2:een toimi hyvin ja pallonhallinta oli selvästi meidän.”

Toisella puoliajalla HaPK kuitenkin pääsi paremmin peliin mukaan, kun jätettiin liikaa tilaa vastustajalle pallon kanssa. Tunnin kohdalla KyPalle kuitenkin avautui loistava tilaisuus siirtyä pelissä johtoon, kun joukkue sai rangaistuspotkun. Pallon taakse asteli Juho ”Kettu” Raivela (Palloliiton sivuilla lukee Joona ”Sobo” Sorva), mutta HaPK:n maalivahti Pyry Piirainen torjui Ketun vedon.

Peliä ei keretty pelaamaan edes kymmentä minuuttia epäonnistuneesta rankkarista, kun Teemu Pätäri otti keltaisen kortin ja kotijoukkue HaPK puolestaan sai pilkun. HaPK:n Atte Henriksson ei pilkussaan epäonnistunut, vaan vei kotijoukkueen 1-0-johtoon.

HaPK ei kuitenkaan onnistunut ottamaan kauden ensimmäistä voittoa. Siitä piti huolen Antti ”Antero” Riihimäki, joka pelin lopussa (tarkalleen 89. peliminuutilla) toi KyPan tasoihin. Enempää maaleja ei nähty, joten ottelu päättyi 1-1-tuloksen myötä pistejakoon. Piste oli HaPK:lle kauden ensimmäinen tällä kaudella. KyPan näkökulmasta pistettä voidaan pitää pettymyksenä, sillä parin tappion jälkeen lähdettiin ainoastaan voittamaan. Toisaalta onhan se yksi piste parempi aina kuin nolla pistettä.

Kentällä nähtiin yksi KyPa-debyytti, kun tauon jälkeen maalille asteli Tomi ”Siivu” Siiran tilalle Vesa Sjöblom. Sjöblomilta nähtiin vahva sisääntulo joukkueeseen ottamalla mm. game saverin, kun HaPK:n hyökkääjä pääsi läpi ja yritti harhauttaa Sjöblomin, mutta Vesku otti pallon kuin karkin lapselta.

Valmentaja Udd halusi vielä nostaa esille nuoren Lauri Kiiskin peliesityksen:

  • ”Lauri pelasi todella hyvin. Ehjä esitys. Hyvää pelin avausta ja syöttöjä. Lauri oli vahva myös 1vs1-tilanteissa.

Seuraavan kerran Kymin Palloilijoiden edustusjoukkue pelaa ensi maanantaina (20.5). Silloin pelataan Regions’ Cupin kolmannen kierroksen ottelu Ruokolahden Palloseuran edustusjoukkuetta eli RPS Lionsia vastaan. Ottelu pelataan Karhulan Keskuskentän tekonurmella, ja ensi maanantaina ottelun alkamisaika on 18:30.

Seuraavan kerran Kolmosta pelataan KyPan osalta ensi viikon perjantaina (24.5) Karhulan keskuskentän tekonurmella. Vastus ei ainakaan helpotu, sillä Karhulaan saapuu silloin vieraaksi joutsenolainen Kultsu FC, joka tällä hetkellä johtaa Kaakon Kolmosta.

Kiitokset vielä KyPan kannattajille, jotka olivat Haminaan asti eksyneet kannattamaan KyPaa!

KyPan avauskokoonpano HaPK-pelissä:
#1 Tomi Siira

#4 Teemu Pätäri
#5 Ville Piispa
#8 Lauri Kiiski
#10 Roope Salmela
#11 Joona Sorva
#16 Antti Riihimäki
#18 Niko Vanhala
#19 Ville Hanski
#33 Juho Raivela
#77 Nico Pietiläinen

Vaihtopelaajat:
#13 Aleksi Nieminen
#22 Jani Järvisalo
#25 Anssi Jokela
#26 Jonne Hannula
#69 Eero Peltoniemi
#83 Pasi Pöntinen
#88 Vesa Sjöblom

Vaihdot:
46 min: Tomi Siira -> Vesa Sjöblom
55 min: Ville Hanski -> Anssi Jokela
67 min: Niko Vanhala -> Jani Järvisalo
82 min: Nico Pietiläinen -> Eero Peltoniemi

Ottelun maalit:
66 min: 1-0 Atte Henriksson
89 min: 1-1 Antti Riihimäki

KyPan kolme tähteä:
*** Roope Salmela
** Lauri Kiiski
* Vesa Sjöblom