RAPORTTI: KyPa/2:lle niukka tappio ensimmäisessä ottelussaan (Jäntevä-KyPa/2 1-0)

Jäntevä voitti KyPa/2:n sarja-avauksessa

Se Kaunein – Kaakkois-Suomen Kutonen – on käynnistynyt. Sarjaan saatiin tällä kaudella uusi joukkue, sillä meidän seuramme perusti kakkosjoukkueen KyPa/2:n. Tiistai-iltana sopivassa, aurinkoisessa säässä käynnistyi KyPa/2:n taival Kutosessa. Vastassa oli perinteikäs Kotkan Jäntevä. Kokenut Jäntevä vei ottelun lopulta niukasti 1-0.

Arto Tolsa Areenalla pelattu peli oli ensiminuuttien perusteella melko tasaväkistä puurtamista. Mutta hyvin pelin alussa jo oli vaaran paikka, kun KyPa/2:n toppari Otto Säämänen rikkoi alueella ja Jäntevälle tuomittiin pilkku. KyPa/2:n maalivahti Lauri ”LATE” Anttila oli kuitenkin hereillä ja torjui vedon.

Kokonaisuudessaan ensimmäinen puolisko oli vierasjoukkue KyPa/2:lta melko sekavaa peliä. Kunnon vaarallisia maalipaikkoja ei onnistuttu luomaan ja puolustuksessa oli useamman kerran pienoinen paniikki päälle. Yhdestä pallonmenetyksestä lopulta syntyi sitten kotijoukkueen 1-0-maali.

Tauolla tehtiin ryhmitykseen muutosta ja lähdettiin hakemaan maalia perinteisellä 4-4-2-muodostelmalla. Toinen puoliaika olikin KyPa/2:lta paljon parempi. Ote pelissä siirtyi kymiläisille ja KyPa/2:n puolustus hoiti Jäntevän hyökkäyksen pois pelistä niin hyvin, että maalivahti Anttilalla oli hieman hiljaisempaa toisella puoliajalla.

Yritys oli kova, mutta tasoitusmaalia ei koskaan nähty. Muutamia hyviä paikkoja nähtiin. Niistä mainittakoon Joonas Luumin loistava syöttö Joona ”One More Year” Hjeltille, jonka pompusta yrittämä nosto suuntautui valitettavasti jonkin verran ohi. Henri Kalatseviltakin syntyi yksi paljon mainostettu millin tarkka keskitys, joka kimpoili parin pelaajan kautta vaarallisesti vastustajan boksilla.

Jäntevä otti lopulta kolme pistettä yhden maalin ansiosta. Ottaen huomioon, kuinka vähän aikaan meidän joukkue ylipäätänsä on treenannut, oli toisen puoliajan esitys lupauksia herättävä. Tästä se pikku hiljaa lähtee.

KyPa/2:n osalta ottelun isoimpana hahmona voidaan pitää maalivahti Lauri Anttilaa, joka pilkun lisäksi torjui useamman lähes varmalta maalilta näyttäneen tilanteen. Vielä reilu viikko joukkueen tilanne oli se, että meillä ei edes ollut yhtään maalivahtia. Onneksi tällainen paluumuuttaja saatiin naarattua joukkueen maalille.

KyPan edustusjoukkueen ryhmästä oli muutama pelaaja mukana pitämässä ottelutuntumaa yllä. Heistä voisi nostaa esille Joonas ”Joroinen” Luumin varma esitys puolustuspäässä. Tosin sen jälkimmäisen vapaapotkun jälkeen on ehkä parempi, että joku muu vetää.

Ilahduttavaa oli myös nähdä legendaarinen KyPa-koutsi Mika ”Sika-Mika” Dufva paikan päällä. Sen verran kynä sauhusi vihkoa täyttäessä, että heräsi kysymys, onkohan tämä valmentajavelho kenties KyPa/2:n päävalmentaja?

Seuraavan kerran KyPa/2 pelaa ensi tiistaina (21.5) Kilpisen kentällä. Silloin vastaan tulee kivikova (mutta kaivonurmeton) Popinniemen Ponnistus, jossa nykyisin nimekkäitä pelimiehiä riittää. KyPa/2-PoPo tiistaina 21.5 klo 18:30 Kilpisen kenttä, Kotka!

KyPa/2:n kokoonpano Jäntevä-ottelussa:
#1 Lauri Anttila (MV)

#3 Eevo Mainila
#4 Miikka Fontell
#6 Joona Hjelt
#7 Joonas Luumi
#9 Henri Kalatsev
#10 Joonas Rahikka (C)
#12 Otto Karhu
#15 Juho Ristolainen
#16 Achraf Naoum
#18 Jasperi Kekkonen
#21 Joonas Kelkka
#25 Otto Säämänen
#45 Toni Koski
#77 Jukka-Pekka Nuutinen
#83 Jere Tujula
#88 Toni Knuutinen
#95 Joona Udd

KyPa/2:n kolme tähteä:
*** Lauri Anttila
** Joonas Luumi
* Toni Koski