ENNAKKO: Kymin Derby TÄNÄÄN!(KyPa-PeKa 10.5)

Kymin Derby: KyPa-PeKa Arto Tolsa Areenalla perjantaina 10.5 klo 19

Ah, perjantai. Monien mielestä jopa se viikon paras päivä. Tällä viikolla se ainakin on, sillä luvassa on huippuviihdettä Arto Tolsa Areenalla. Kaakkois-Suomen Kolmonen (Se kovin sarja) on edennyt kolmannelle pelikierrokselle. Tällä kierroksella nähdään odotetuin peli – Kymin Derby – Kymin Palloilijat vastaan Peli-Karhut.

Kymin Palloilijat oli vielä viime vuonna Peli-Karhujen alainen joukkue, joten tietynlaisena isä-poika-asetelmana tätä peliä voi pitää, vaikkakin pelaajisto keski-iältään taitaa KyPalla olla vanhempi. KyPa on hienosti kolme kautta putkeen voittanut sarjan, noussut Kutosesta Kolmoseen ja nousi emoseuransa kanssa samaan sarjaan. Tämän myötä PeKa/KyPa itsenäistyi KyPaksi.

Peli-Karhut oli viime kaudella Kaakon Kolmosessa hienosti toinen. Joukkueella on jälleen kovat tavoitteet, sillä PeKa on ilmoittanut hakevansa sarjanousua. Peli-Karhut on aloittanut kauden samalla tavalla kuin kotijoukkue KyPa. Kausi käynnistyi voitolla, mutta toisella kierroksella tuli tappio. Peli-Karhujen päävalmentaja Ari ”Aku” Laitinen on medioissa todennut, että ei ole vielä tyytyväinen joukkueensa peliin.

Myöskään kotijoukkueen päävalmentaja Esa Udd ei voi vielä olla tyytyväinen joukkueensa peliin. Avauskierroksella kaatui IPS lukemin 4-1, mutta edellisellä kierroksella Mikkelissä tuli turpaan Ri-Palta samoilla lukemilla. Peli on vielä ollut hieman hermostunutta, mutta kova usko on siihen, että kuuma paikallispeli sytyttää pelaajat ihan eri tavalla pelaamaan. Heikot syötöt pitää saada pelistä karsittua pois.

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat harjoituspelissä talvella 2018, kun KyPa valmistautui Nelosen kauteen ja PeKa Kolmosen kauteen. Silloin Kymin Palloilijat voitti Peli-Karhut.

Ottelu alkaa siis kello 19. Sisään ei maksa mitään, mutta jos haluaa jotain pelistä maksaa, niin vapaavalintaisen summan voi heittää tonkkaan. AT Areenalla sinua palvelee KyPa-kioski sekä KTP-Pub. Lisäksi ottelutapahtumassa on muutakin ohjelmaa. Ennen peliä Kotkan Naisvoimistelijoiden Luminella-joukkue esiintyy ja puoliajalla on jalkapallolegenda Ari ”Zico” Hjelmin haastattelu. Kaikki kynnelle kykenevät paikan päälle seuraamaan Kymin Derbyä!

Jos et pääse paikan päälle, niin ei huolta – ottelu katsottavissa suorana myös netissä! Karhulan Pojat striimaa ottelut Karpot-TV-kanavallaan YouTubessa.