RAPORTTI: KyPa Mikkelissä, kohtalo sama kuin Kojolla Euroviisuissa – ”Zero points” (Ri-Pa-KyPa 4-1)

Ri-Pa oli tyly isäntä kymiläisille

Perjantai oli iso päivä KyPalle, kun Metsola Beer Companyn panema KyPa-olut (saison-tyylinen olut) ilmestyi ensimmäiseen kauppaan. Tuote oli heti menestys ja sitä on lähiaikoina tulossa useampaan paikkaan. Lauantaina kuitenkin oli aika jälleen keskittyä oluthypen sijasta peliin. KyPa matkusti lauantaina Mikkeliin, jossa se kohtasi Ristiinan Pallon (Ri-Pa). Ri-Pa oli lopulta tyly isäntä, sillä se vei pelin lukemin 4-1.

KyPan ”virallinen” otteluraportoija ei valitettavasti paikalle päässyt, joten kysymystä lähti päävalmentaja Esa Uddin suuntaan. Esa, miten peli meni?

  • ”Alku ja loppu oli hyvää. Tehtiin liikaa virheitä..” – Esa Udd, KyPan päävalmentaja

Kymin Palloilijat meni reilun puolen tunnin pelin jälkeen itse asiassa johtoon, kun Nico ”Seivi” Pietiläisen mielettömän duunin tuloksena Antti ”Antero” Riihimäki pääsi tälläämään kauden ensimmäisen maalin sarjassa.

Johto ei kuitenkaan kestänyt. 39. peliminuutilla Ri-Pan nimekkäin pelaaja – Veikkausliigassakin aikanaan maaleja pommittanut – Miikka Oinonen toi kotijoukkueen tasoihin. Tauolle mentiin 1-1-tasatilanteessa. Tauon aikana KyPa suoritti ensimmäisen pelaajavaihtonsa, kun vaihtopenkin puolelle siirtyi kapteeni Pietari Salmi ja Hänskin kentälle pääsi kirmaamaan Ville Hanski.

Toisella puoliajalla osui toinen tunnettu maalitykki. Peliä oli pelattu noin tunti, kun legendaarinen Oma Maali siirsi Ristiinan Pallon 2-1-johtoon. Seuraava tilastomerkintä puolestaan tuli KyPan hyökkäjälle Nico ”Seppo” Pietiläiselle, joka otti keltaisen kortin 68. peliminuutin kohdalla. Sitten tulikin jo 3-1-maali. Ri-Pan kolmannen maalin teki Ville Teräsranta.

Varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää kymmenen minuuttia, kun KyPa suoritti toisen pelaajavaihdon. Ensimmäisessä pelissä kaksi maalia tykittänyt Niko Vanhala otettiin vaihtoon ja hyökkäysvoimaa kentälle toi Aleksi Nieminen. Valitettavasti Arskankaan pistäminen kentälle ei tuottanut kavennusmaalia, vaan se oli kotijoukkue Ri-Pa, joka vielä maalinteossa onnistui. Ja kukapa muukaan oli maalintekijänä kuin Miikka Oinonen.

Mainittakoon vielä, että pelin lopussa Kolmosen meininkiä ensimmäisen kerran KyPan riveissä pääsi haistelemaan Jonne Hannula. Hannula eli ”Franco” tuli 90. minuutin kohdalla Nico ”Seppo” Pietiläisen tilalle kentälle. Tämä vaihto jäi ottelun viimeiseksi tilastomerkinnäksi ja ottelu päättyi Ri-Pan 4-1-voittoon.

Ri-Pan kokemus, Mikkelin Pallo-Kissoista tulleet avut (Ri-Pa on MiPK:n farmijoukkue), fyysisyys ja Miikka Oinonen olivat yksinkertaisesti tällä kertaa KyPalle liikaa. He rankaisivat KyPaa helpoista virheistä. Oman joukkueen peliä Udd vielä kommentoi:

  • ”Oman pelin rakentelu jäi liian lyhyeksi – juuri harhasyöttöjen takia. Parannettavaa jäi.. Lisää huolellisuutta, niin hyvä tulee.”

Parannusta peliin odotetaan ensi perjantaina (10.5), kun Kymin Palloilijat seuraavan kerran pelaa. Ja mikä peli onkaan kyseessä – KYMIN DERBY! KyPa-PeKa-paikallismähinä pelataan ensi perjantaina kello 19 alkaen Arto Tolsa Areenalla. Kyseessä on KyPalle kauden isoin ottelu, joten tähän ollaan panostettu muutenkin kuin pelkästään pelillisesti. Pysykää kuulolla, sillä tästä tapahtumasta tiedotetaan vielä erikseen lisää informaatiota.

Alkavan viikon alussa kohdistuu myös katseet cupiin, sillä Regions’ Cupin kolmannen kierroksen otteluparit arvotaan tiistaina 7.5.

KyPan aloituskokoonpano Ri-Pa-pelissä:
#99 Mikko Kurvinen

#4 Teemu Pätäri
#5 Ville Piispa
#10 Roope Salmela
#24 Pietari Salmi (C)

#18 Niko Vanhala
#21 Joona Hytti
#25 Anssi Jokela
#33 Juho Raivela

#16 Antti Riihimäki
#77 Nico Pietiläinen

Vaihtopelaajat:
#7 Joonas Luumi
#9 Joonas Rosenblad
#13 Aleksi Nieminen
#19 Ville Hanski
#26 Jonne Hannula
#83 Pasi Pöntinen

Vaihdot:
46 min: Pietari Salmi -> Ville Hanski
80 min: Niko Vanhala -> Aleksi Nieminen
90 min: Nico Pietiläinen -> Jonne Hannula

Ottelun maalit:
33 min: 0-1 Antti Riihimäki
39 min: 1-1 Miikka Oinonen
61 min: 2-1 Oma Maali
69 min: 3-1 Ville Teräsranta
84 min: 4-1 Miikka Oinonen

KyPan kolme tähteä:
*** Nico Pietiläinen
** Antti Riihimäki
* Teemu Pätäri