Ennakko: Takaladon makkaran voimin Kolmoseen (KyPa-IPS su 28.4)

Kymin Palloilijoiden kausi Kolmosessa alkaa sunnuntaina

H-hetki lähestyy. Sunnuntaina koetaan historiallinen hetki, kun Kymin Palloilijat pelaa ensimmäisen Kolmosen pelinsä. Vieraaksi saapuu Imatran Palloseuran edustusjoukkue eli lyhyemmin sanottuna IPS. Ottelu pelataan Karhulan keskuskentän tekonurmella, ja alkamisaika sunnuntaina on kello 15.

Paljon on asioita muuttunut. Kolme vuotta sitten KyPa valmistautui Kutosen kauteen. Sen jälkeen ollaan koettu kolme sarjanousua putkeen, perustettu oma seura ja nyt ollaan tarunhohtoisessa Kaakkois-Suomen Kolmosessa. Kaakon Kolmosta onkin vuosien varrella kutsuttu internetin jalkapallopalstoilla leikkisästi (ja totisesti) kovimmaksi sarjaksi, mitä Suomessa on. Kolmosessa on tulevalla kaudella mukana 12 joukkuetta. KyPan lisäksi sarjassa pelaa HaPK, FC Peltirumpu, Kultsu FC, Ri-Pa, STPS, SavU, SiU, Union Plaani, Virky, PeKa sekä tietysti ensimmäinen vastustaja – IPS.

KyPan joukkue on pysynyt melko samana talven aikana. Muutamia pelaajia on jäänyt taka-alalle, mutta tilalle on tullut myös uusia kasvojakin. Valmennuspuolella ei ole nähty muutoksia. Kymin Palloilijoiden päävalmentajana tulevallakin kaudella toimii Esa Udd, jolle menneestä offseasonista on jäänyt hyvät fiilikset.

  • ”Loistavan viime kauden jälkeen joukkueen talviharjoittelu ja tekeminen oli oikein hyvää. Asenne ja halu paistaa jokaisesta pelaajasta. Harjoittelua lisättiin viime vuoteen verrattuna”, avartaa Esa Udd.

Kymin Palloilijat on talven aikana panostanut paljon aikaa uuden pelitavan hiomiseen. Harjoitusotteluita KyPa kerkesi pelata seitsemän kappaletta eri tasoisia vastustajia vastaan. Lisäksi takana on jo kaksi Regions’ Cupin ottelua, joista KyPa on ottanut rutiinivoitot.

Mutta mikäs se vastustaja IPS oikein on? Imatraa ei varsinaisesti isona jalkapallokaupunkina tunneta, mutta sunnuntainen vastustaja Imatran Palloseura (IPS) on Kaakkois-Suomen Kolmosen vakiokalustoa. Viime kaudella joukkue oli tukevasti keskikastissa ollen sarjan loputtua sijalla 7. IPS:n edustusjoukkue aloitti kymmenen vuotta sitten, ja yhden Nelosen kauden jälkeen joukkue on pelannut pelkästään Kolmosta.

IPS on KyPalle uusi tuttavuus, eikä valmentaja Uddillekaan joukkue nykyisellään ole tuttu. Pientä scouttaustyötä on kuitenkin tehty, jonka mukaan vastaan tulee nuori ja hyvin liikkuva ryhmä. Valmentajavelholla on myös selkeä visio siitä, kuinka nuoret ja liikkuvat imatralaiset lähtevät pisteittä Karhulasta takaisin kohti Vuoksenniskaa:

  • ”Otamme selkeästi pallokontrollin. Olemme fyysisesti vahvoja ja uskon sen yhdessä taitotasomme kanssa kääntävän pelin meille. Nöyrä työnteko palkitaan.”

KyPan joukkue on valmentajan mukaan hyvin nälkäinen juuri nyt. Nälkäisyydestä tulikin mieleen iso uutinen: Kymin Palloilijat ja Takaladon Liha & Kala ovat päässeet sopimukseen yhteistyöstä! Tämä tarkoittaa sitä, että sunnuntaina KyPan pelissä on myynnissä Takaladon maukkaita makkaroita.

Ennakko: Takaladon makkaran voimin Kolmoseen (KyPa-IPS su 28.4)

Sunnuntaina kannattaa siis suunnata Karhulan keskuskentän tekonurmen ääreen seuraamaan KyPan ensimmäistä Kolmosen peliä. KyPa-kioskia pitää pystyssä Sanni ja Roosa. Sieltä saa purtavaa, juotavaa ja fanituotteita. Muistakaa myös se, että enää ei tarvitse kantaa käteistä, sillä nyt käytössä on myös korttimaksu! Peliin ei maksa mitään sisälle, mutta halutessa voi vapaaehtoisesti käydä heittämässä lantin tai kaksi ylimääräistä kioskin luona.

  • Esa Uddilla on myös terveiset KyPasta kiinnostuneille ja seuran kannattajille: ”Haluamme tarjota viihdyttävää fudista. Toivon ihmisten löytävän katsomoihin ja tulla kokemaan meidän hieno tarina, jonka uusi luku on juuri alkamassa. Nähdään kentällä!”

Kymin Palloilijat vastaan Imatran Palloseura, sunnuntaina 28.4.2019 kello 15 alkaen ja pelipaikkana Karhulan keskuskentän tekonurmi. Ei sisäänpääsymaksua, kioski on auki (ja kortilla voi maksaa), makkara on laadukasta (TAKALADON!) ja toivottavasti pelikin on viihdyttävää. Tervetuloa!