KyPa/2:n kuulumiset

Tammikuussa 2019 Kymin Palloilijat päätti perustaa kakkosjoukkueen Kaakkois-Suomen Kutoseen. KyPa/2 on kuin dieselkone eli lämpenee hitaasti, mutta pikku hiljaa toimintaa on saatu eteenpäin. Treenit ovat alkaneet jo pyörimään joukkueen kesken. Sinne mahtuu mukaan kaikki innostuneet.

KyPa/2:n ”General Manageriksi” on nimetty vanha edustusjoukkueen pelaaja – Atte ”Vande” Vantola. Joukkueen ”Director of footballina” toimii toinen vanha tuttu pelaaja – Otto Karhu. Seuran puheenjohtaja Joona Hjelt on hoitanut joukkueen käytännön asioita kuten esimerkiksi pelaajasiirtoja sekä kenttävarauksia.

Joukkueen treeneissä on jonkin verran pyörinyt porukkaa, mutta kuten aikaisemmin sanottiin jo, mukaan mahtuu ehdottomasti lisää. Virallisesti joukkueeseen kuuluu tällä hetkellä: ”Vande” Vantola, Otto Karhu, Joona ”One More Year” Hjelt, paluun pelikentille tekevä KyPa-legenda Joonas Rahikka sekä uutena kasvona Miikka Fontell. Myös edustusjoukkueen joukkueenjohtajalta, ikinuorelta Marko ”Taikalanne” Pätäriltä löytyy taskusta pelaajalisenssi kaudelle 2019. Kukapa tietää, vaikka loppukaudesta tämä entinen huippulupaus nähtäisikin kentällä vielä.

Joukkueen valmentajaksi on huhuiltu erästä taktiikkaneroa, mutta toistaiseksi mies on ollut fyysisesti ja henkisesti poissaoleva, kun joukkue on hallilla höntsäillyt. Siksi näihin valmentajahuhuihin, joita on kaupungilla pyöritelty, ei oteta tällä hetkellä enempää kantaa.

KyPa/2:n ensimmäinen virallinen peli on reilun kuukauden päästä, kun Kaakkois-Suomen Kutonen starttaa. Ensimmäinen peli pelataan 14.5 Ruonalan hallissa, jossa vastassa on perinteikäs kotkalainen seura Jäntevä. KyPa/2:n pelaajalistaa ja otteluohjelmaa voi tutkailla uudella KyPa/2-sivulla, joka löytyy osoitteesta: http://kypa.fi/kypa2/