Villisikojen rauhoitusaika päättyi – KyPa saalisti jatkopaikan (KyPa-FC Villisiat 7-1)

Perjantaina oli Arto Tolsa Areenalla pari jalkapallopeliä. Illan Main Eventinä toimi Kymin Palloilijoiden ja FC Villisikojen välinen Regions’ Cup -ottelu. Ennakkosuosikkina peliin lähtenyt kotijoukkue piti pintansa, ja eteni jatkoon lukemin 7-1.

KyPa lähti otteluun hieman kokeilevalla kokoonpanolla. Avauksesta löytyi muutama uusi nuori kasvo ja kärjessä viiletti ei-niin-nuori Pasi Pöntinen. Kotijoukkue otti pelin jo alussa komentoonsa. Maali-iloittelu alkoi 8. peliminuutilla, kun Nico ”Seppo” Pietiläinen vei kymiläiset johtoon.

Kymmenen minuuttia myöhemmin KyPa oli jälleen PAHAN teossa. Kymin Palloilijat sai kulmapotkun. Elimäkeläiset olivat unohtaneet Jani ”Iso Paha” Järvisalo alueellaan. Järvisalo pisti pallon varmasti maaliin. Kyseessä oli Jampan ensimmäinen maali KyPan paidassa (ainakin virallisissa peleissä).

2-0-johdon jälkeen peli jatkui edelleen KyPan hallinnassa. Enempää maaleja ei kuitenkaan ensimmäisellä puoliskolla nähty, vaikka tilanteita oli. Melko seisovaa peliä oli ja KyPan puolustuspäässä oli melko hiljaista. Sitten kun kapteeni Pietari Salmi joutuikin vähän kovempaa juoksemaan, joutui KyPa suorittamaan jo ensimmäisen vaihdon. 38. peliminuutilla Salmen paikan kentällä otti Ville ”Vikke” Piispa.

Tauolla KyPa ei suorittanut vaihtoja. FC Villisiat käytti yhden vaihdon. Toisen puoliajan ensimmäisestä maalista vastasi yllättäen vierasjoukkue. Maalivahti Mikko Kurvinen teki virhearvion, kun oletti kaukaa tulleen pallon menevän ohi maalin, mutta sehän menikin maalia kohti ja näin Villisiat kavensi pelin 2-1:een.

Kavennus maalin jälkeen KyPan peli oli muutaman minuutin hieman sekavaa, mutta erikoisesta kavennusmaalista lopulta toivuttiin. Nico Pietiläinen iski illan toisen maalinsa 65. peliminuutilla. Seivi oli jälleen pelipäällä, mutta komeimmasta maalista vastasi kuitenkin Anssi ”Asa” Jokela. Tunnin kohdalla kentälle tullut Jokela kerkesi olla kentällä reilut 10 minuuttia, kun hänelle siunaantui vetopaikka hieman kauempaa. Komea veto upposi maaliin, ja KyPa siirtyi jo 4-1-johtoon.

Juho ”Kettu” Raivela toimi Jokelan maalissa syöttäjänä, mutta onnistui Kettukin maalinteossa – hieman onnekkaasti. Keskittämällä maalin eteen tavoitti Ketun, joka sai päällään pienen osuman palloon. Maalivahti ei saanut tätä palloa kesytettyä, vaan hörppäsi pallon maaliin.

Viimeisistä maaleista vastasi seuran sihteeri – Antti ”Antero” Riihimäki. Antsan ensimmäinen maali 83. minuutilla syntyi Aleksi ”Ara” Niemisen upean esittämään ansiosta. Pari minuuttia myöhemmin KyPan pallon pyörittely tuotti jälleen tulosta ja Riihimäellä oli helppo työ siirtää KyPa jo 7-1-johtoon.

Enempää maaleja ei pelissä nähty, joten KyPa eteni Regions’ Cupin toiselle kierrokselle voittamalla FC Villisiat 7-1. Selkeä voitto, vaikka KyPan peli-ilme ei aivan parasta eilen ollutkaan.

Arto Tolsa Areenalla nähtiin myös elimäkeläistä kannatuskulttuuria katsomossa megafonin muodossa. Kiitokset kaikille paikalle saapuneille katsojille. Kiitokset myös Sannille ja Roosalle, jotka pitivät pääkatsomossa KyPa-kioskia pystyssä. Nämä neidot toimivat tällä kaudella KyPan kioskivastaavina.

Regions’ Cup jatkuu ensi kuussa, mutta pelejä kyllä on jo ennen sitä. Nimittäin jo huomenna KyPa palaa pelikentille, kun Kouvolassa Lehtomäen kentällä pelataan KyPan ja FC Peltirumpu välinen harjoitusottelu.